8 motive serioase pentru a-ți renova baia

Adaptare la cazare
Amenajări interioare
Baie

Baia ta începe să se demodeze? Nu mai corespunde nevoilor tale zilnice, dar totuși eziți să o renovezi? E o situație des întâlnită: această încăpere, în general cu o suprafață restrânsă, este adesea trecută pe plan secund atunci când vine vorba de reamenajare. Dar, cu toate acestea, dincolo de rolul său de templu dedicat igienei, baia este, de asemenea, un loc de relaxare și bunăstare în care ne place să ne refugiem ca să ne destindem după o zi lungă de muncă.

Cei mai mulți dintre noi sunt reticenți în a face schimbări în această cameră din motive practice, dar mai ales, din motive bugetare. Și e de înțeles: la fel ca bucătăria, baia include multe instalații sanitare costisitoare, care majorează costul lucrării. Pe de altă parte, există multe motive pentru a face pasul cel mare în dorința de a îți renova baia. Nu ești încă convins? Descoperă mai jos cele 8 motive întemeiate și sigur o să te răzgândești!

8 motive pentru a vă renova baia

Renovează-ți baia pentru mai mult confort

Dincolo de aspectul funcțional, baia ar trebui să fie și un loc dedicat confortului, în care să îți facă plăcere să te reculegi.

Mai exact, renovarea băii te poate ajuta să îți creezi adevăratul tău paradis de liniște. Dotări de ultimă generație, sisteme de iluminat bine gândite, placările de pardoseli și pereți… toate aceste elemente contribuie la crearea unei atmosfere inedite în propria baie.

Mai mult decât ai putea crede, culorile și alegerea luminilor pot schimba radical camera și pot crea un efect relaxant.

O baie renovată și zen

Pardoseală Loose Lay by TARKETT

Renovează-ți baia ca să beneficiezi de instalații sanitare moderne

Te-ai săturat ca bateria de duș să nu funcționeze? Ai probleme cu instalațiile sanitare? Plăcile de faianță, gresie sunt de modă veche? Dorești să ai o baie elegantă, funcțională și ușor de curățat? Odată cu renovarea băii te vei putea bucura de cele mai moderne echipamente și în perfectă stare de funcționare!

Ți-ai dorit întotdeauna să te răsfeți într-o cabină de duș în stil italian? Sau poate ai visat la o chiuvetă dublă, astfel încât să îți poți face igiena de dimineață în timp ce partenerul tău se bărbierește, de exemplu? Sau poate ai o pasiune pentru căzile cu hidromasaj? Sau, pur și simplu, preferi toaletele suspendate sau cele cu lavoar?

E timpul pentru o mică renovare…

O baie modernă

Cădiță de duș extra-plată Planeo VILLEROY & BOCH

Renovează-ți baia pentru a economisești bani

La prima vedere, este contra-intuitiv, dar renovarea băii chiar îți poate economisi banii!

Chiar dacă bugetul unei astfel de renovări este adesea semnificativ, consideră această cheltuială o investiție pe termen lung: robinetele vechi (pentru lavoar, duș, cadă etc.) consumă mult mai multă apă decât cele noi!

În plus, prin înlocuirea sistemului de încălzire a băii (încălzirea prin pardoselă, de exemplu), a boilerului, dacă este cazul, precum și a iluminatului, poți face economii semnificative la factura de energie.

O baie mai economica
Convector electric de perete Symphonik THERMOR

Renovează-ți baia pentru a îți face viața mai ușoară

Optează pentru o chiuvetă dublă, ca să împarți camera cu mai multe persoane simultan (partenerul de viață, de exemplu); dacă amplasezi mai multe elemente de iluminat, poți să te aranjezi în fața oglinzii sau să te pregătești fără să îți obosești vederea. În plus, alegând un duș de tip walk-in, limitezi riscul de accidentare, cădere.

Renovează-ți baia ca să îți pui în valoare locuința

Am stabilit deja că bugetul pentru renovarea băii este substanțial, la fel ca în cazul bucătăriei. Totuși, ia în considerare că, dacă plănuiești să-ți vinzi casa, însă baia are nevoie de recondiționări, s-ar putea să ai probleme în găsirea unui cumpărător. Acesta este foarte atent la calitatea materialelor folosite în această cameră. Pe de altă parte, o baie modernă, dotată corespunzător va fi, cu siguranță, un aspect important luat în considerare, iar cumpărătorul va deveni mult mai probabil interesat de casa ta. Astfel, prin realizarea unor renovări esențiale, valoarea proprietății tale va crește în mod firesc.

Cabină de duș gata montată Ecrin de la JACOB DELAFON

Renovează-ți baia pentru un interior mai sănătos

Zugrăveala din baie a început să se desprindă? Baia ta este plină de umezeală și observi apariția unor urme de mucegai pe pereți din cauza ventilației insuficiente? Profită de o renovare și cere-i meșterului tău să reîmprospăteze finisajele și să înlocuiască sistemul de ventilație: aerul sănătos din încăpere este prioritar!

Renovează-ți baia ca să optimizezi spațiul

Băile au adesea o suprafață destul de redusă, așa că fiecare metru pătrat contează.

În prezent, există mobilier și echipamente compacte, practice și cu design modern: uscătoare de prosoape montate pe perete, piese de mobilier de mici dimensiuni, toalete cu rezervoare ascunse în perete sau care încorporează o chiuvetă sau chiar rezervoare de apă caldă ultra-compacte.

Producătorii concurează în fiecare zi pentru a putea venii cu cele mai bune soluții în amenajarea băii tale, indiferent de suprafața ei, pentru a o face cât mai atractică și mai confortabilă.

Renovează-ți baia ca să o adaptezi nevoilor tale

Planifică cu atenție și încearcă să ai în permanent în vedere nevoile tale pe termen lung.

Pe măsură ce înaintezi în vârstă, este recomandabil să optezi, de exemplu, pentru un duș walk-in sau extra-plat, în loc de o cadă: te poți deplasa astfel mult mai ușor și eviți eventualele accidentări.

De asemenea, poți monta un paravan de duș ranforsat, de care, la momentul potrivit, poți atașa o bară de sprijin sau un scaun de duș. Ideea constă în a crea condiții optime pentru un confort sporit la tine acasă, pentru o perioadă lungă de timp.

O baie mai accesibilă

Caută