Cum să-ți estimezi bugetul bucătăriei?

Amenajări interioare
Bucătărie

Trebuie să amenajezi o bucătărie nouă sau să o renovezi pe cea veche? Bugetul este, cu siguranță, în centrul preocupărilor tale. Într-adevăr, prețul unei bucătării variază în funcție de multe criterii, la care se adaugă munca de montaj. Cum să-ți estimezi bugetul pentru un proiect de bucătărie? La ce cost ar trebui să te aștepți în funcție de elemente și de nivelul de gamă ales? Te vom ajuta să faci un inventar!

Prețuri pentru bucătărie: estimați-vă bugetul

Bucătărie amenajată sau bucătărie utilata?

Deosebim bucătăria amenajată (include în prețul ei doar mobilierul și chiuveta, electrocasnicele fiind de sine stătătoare, ceea ce îți permite să le recuperezi, după renovare, pe cele din vechea ta bucătărie) de bucătăria amenajată, care include toate aparate electrocasnice. În cazul din urmă, dacă alegi electrocasnice integrate, adică ascunse în interiorul mobilierului de bucătărie, pentru un design elegant, prețul bucătăriei tale va fi semnificativ mai mare.
Diferitele elemente ale bucătăriei

Pentru a-ți face o idee despre prețul viitoarei tale bucătării, primul lucru de făcut este să stabilești o listă cu elementele și echipamentele care o vor compune.

Pretul unei bucatarii depinde de elementele care o alcatuiesc

  • Mobilier: reprezintă cea mai mare parte a cheltuielilor tale. Materialul, designul dar și tipul și calitatea mobilierului ales pot crește rapid bugetul. De asemenea, trebuie să iei în considerare amenajarea și finisarea acestora (mese rotative sau glisante, sertare etc.). Adaugă în buget, de exemplu, 400 de euro pentru un dulap de colț și mecanismul acestuia, din gama medie de prețuri.
  • Electrocasnicele – cuptor, frigider, plită cu inducție, hotă extractivă și mașină de spălat vase – reprezintă și ele o parte importantă a bugetului. Gama și marca le determină prețul. După cum am menționat mai sus, aparatele electrocasnice integrabile sunt, în general, mai scumpe decât aparatele de sine stătătoare. Calculează de exemplu, din gama medie, 350 de euro pentru o mașină de spălat de sine stătătoare față de 600 de euro pentru un model complet integrat.
  • Blatul: esențial în bucătărie, blatul trebuie să reziste la șocuri, căldură, umiditate, zgârieturi și murdărie. Prețul acestuia variază foarte mult, în funcție de materialul ales: marmura sau granitul cântăresc puțin, în timp ce laminatul rămâne cea mai economică alegere.
  • Splashback: acest element esențial protejează pereții bucătăriei. Prețul depinde de materialul (lemn, inox, sticla) și de modelul ales.
  • Accesoriile și sanitarele: pune la socoteală și elementele funcționale suplimentare, precum chiuveta, robinetul sau corpurile de iluminat. Din nou, există ceva pentru fiecare buget.
  • Dimensiunea bucătăriei: chiar dacă prețul bucătăriei tale va fi direct proporțional cu dimensiunea acesteia, această regulă nu se aplică neapărat într-un apartament pentru o bucătărie foarte mică. De fapt, a optimiza o bucătărie mică înseamnă a investi în mobilier inteligent, cu mecanisme mai complexe și deci mai scumpe și în aparate electrocasnice compacte, care sunt, în general, mai scumpe.

Nu ezita să îți echilibrezi bugetul! Dacă durabilitatea blatului este o prioritate pentru tine, alege un blat din rășină sau piatră naturală și contrabalansează cu echipamente sau mobilier de gamă medie.

 

Caută