Cum să amenajezi un living atipic?

Amenajări interioare
Camera de zi

Poate că sufrageria ta nu are o formă pătrată sau dreptunghiulară sau poate că nu este foarte spațioasă. Pe scurt, poate că este dificil să-ți imaginezi o amenajare care să i se potrivească. Totuși, află că există soluții simple și eficiente pentru a îți transforma camera și pentru a profita de latura sa atipică. Nu va fi nevoie de mult efort ca să-i oferi un farmec nebun!

Urmează ghidul de mai jos: există o soluție pentru fiecare tip de suprafață!

un living atipic

Amenajează-ți camera de zi respectându-i forma

Dacă sufrageria ta include multe colțuri și unghiurile nu sunt întotdeauna drepte, nu intra în panică, vei putea exploata totul.
Începe prin a lua măsurătorile fiecărei secțiuni a peretelui. Ia în calcul ușile și ferestrele, ca să simplifici procesul de amenajare. Gândește-te bine înainte de a-ți cumpăra mobila și pune-ți următoarea întrebare: care este funcționalitatea sufrageriei?

A picture containing indoor, floor, room, living Description automatically generated

Dacă ai la dispoziție o suprafață suficient de mare, aranjeaz-o după dorințele tale.

Ai nevoie de un colț de lectură? În funcție de dimensiunile camerei, adaugă o bibliotecă funcțională, pe care să o poți sprijini direct de perete. O alternativă: organizează colțul de lectură lângă un paravan, adăugând două scaune mici sau o bancheta, pentru a optimiza restul încăperii.

Dimpotrivă, dacă dorești să creezi o zonă de dormit, profită și de acest colț folosind un pat cu diverse cutii de depozitare în apropiere. Poți, apoi, separa acest spațiu de restul încăperii printr-o partiție mobilă, cum ar fi un ecran, de exemplu.

În funcție de utilitatea camerei, alege cea mai lată parte a livingului dacă vrei să incluzi o zonă de luat masa. Astfel, vei obține spațiul necesar pentru a adăuga o masă rotundă sau pătrată, cu scaune asociate.

În colțul TV, creează un contrast față de restul livingului montând aici o canapea de o persoană sau un colțar, un dulap TV, o măsuță de cafea și câteva pouf-uri sau fotolii.

În ceea ce privește finisajele, subliniază aspectul atipic al sufrageriei aplicând, de exemplu, o culoare diferită în colțuri ca să le evidențiezi mai ușor. Pentru un efect foarte trendy, adaugă un parament de piatră pe o secțiune a peretelui sau un tapet spectaculos pentru a delimita zona de relaxare de cea pentru luat masa. Așează plante în colțurile camerei și marchează asumat unghiurile atipice.

Amenajează-ți camera de zi în funcție de dimensiuni

Dacă ai o cameră de zi cu o suprafață mai mică de 15 m², regula de aur este să descurajezi dezordinea cu orice preț. Fiecare colț ar trebui folosit cu un scop bine gândit. Ai neapărat nevoie de un televizor în camera ta de zi? Ești sigur că îl poți adăuga direct în camera ta? La fel, vrei neapărat un colț de bibliotecă?
Folosește accesoriile și decorațiunile cu moderație. Evită ramele răspândite pretutindeni și obiectele fără nicio utilitate, care vor împiedica trecerea și vor da o impresie de dezordine. Cuvântul principal? Eliberează cât mai mult posibil!

A picture containing indoor, living, floor, room Description automatically generated

Dacă, pe de altă parte, ai la dispoziție o suprafață foarte mare, de cel puțin 20 până la 25 m², profită de ocazie pentru a o amenaja distractiv și interesant. Permite-ți să accesorizezi spațiul inclusiv cu piese supradimensionate. Nu ezita să îți instalezi mobila chiar și în centrul camerei, folosește un colțar mare și amenajează-ți zonele de relaxare în jurul măsuței de cafea, pentru a crea un cadru. Adaugă un covor XXL pentru a delimita întregul.

 

În ceea ce privește detaliile, subliniază volumele sufrageriei cu ajutorul luminilor direcționale. Separă fiecare spațiu distinct prin fâșii de tapet transparent și sobru, pe care îl poți decora cu rame sau oglinzi. Aplică apoi anumite elemente decorative specifice stilului pe care dorești să îl dezvoltați (modern, industrial, boho, etc.).

Pe podea, folosește covoare de designer sau un finisaj care contrastează cu restul sufrageriei.

 

Caută