Cum să izolezi corect camera de zi?

Camera de zi
Izolație

Camera de zi este spațiul în care îți reunești prietenii și petreci timp cu familia. Pentru a trăi în armonie și pentru a respecta ceilalți oameni din gospodăria ta, este necesar să limitezi poluarea fonică. Iar pentru asta, ai nevoie de o izolație fonică atentă și eficientă.

A person sitting on the floor Description automatically generated with medium confidence

Îți izolezi camera de zi pentru beneficiul camerelor de alături

Camera ta de zi este situată lângă unul sau mai multe dormitoare și dorești să limitezi zgomotul? Soluția: un perete de izolație foni. Utilizează o izolație fibroasă, în general vată minerală, sub un cadru metalic care va fi apoi acoperit cu gips-carton. Plăcile pot fi standard sau cu performanțe acustice ridicate.

Grosimea izolației depinde de nevoile tale și de nivelul zgomotului: cu cât trebuie să reduci zgomotul din aer (televiziune, discuții, muzică etc.), cu atât izolația ta ar trebui să fie mai groasă.

Concentrează-te pe alegerea izolației: poate fi atât fonică, cât și termică. Alege izolație de înaltă performanță pe ambele niveluri și apelează la un profesionist care să te ghideze.

Cu o izolație bună a pereților, cu siguranță vei reduce semnificativ zgomotul provenit din camera ta de zi. Reține că această soluție te va face să pierzi câțiva centimetri în cameră dar te va ajuta să faci economii și la facturi, prin limitarea pierderilor de energie.

Există, de asemenea, soluții suplimentare pentru a izola și mai mult camera. Ca de exemplu vopseaua izolatoare: reduce zgomotul aerian din afara camerei.

A picture containing person, wall, young Description automatically generated

A picture containing person, indoor, wall, child Description automatically generated

Izolează-ți camera de zi ca să protejezi camerele de dedesubt

Dacă livingul tău este la etaj, deasupra dormitoarelor, izolația pereților nu va proteja oamenii de dedesubt de zgomot. Trebuie să izolezi podeaua pentru a atenua cât mai mult posibil zgomotele de impact (pași, scaune pe podea, căderea obiectelor etc.).
Pentru podea, ai două soluții: de sus sau de jos.

  • Izolează de sus În primul rând, verifică soliditatea podelei tale: asigură-te că poate suporta o sarcină suplimentară fără probleme. După un strat de impermeabilizare, poți instala o placă izolatoare. Apoi aplică o folie de plastic pentru a proteja izolația și la final toarnă o șapă peste tot. Cel mai bine este să folosești o șapă uscată, mai ușor și mai rapid de montat. Vei găsi pe piață soluții special concepute pentru îmbunătățirea confortului acustic. Tot ce trebuie să faci este să așezi stratul la alegere.De asemenea, poți izola podeaua instalând panouri de polistiren sau îndepărtând complet podeaua și plasând izolația între grinzi. Acestea sunt piese structurale, așezate orizontal, sprijinindu-se pe pereți pentru a susține podeaua.
  • Izolează de jos O altă soluție este reducerea zgomotului prin înăbușirea acestuia din camera de dedesubt. Această tehnică necesită instalarea unui tavan fals: nu va trebui să îți schimbi pardoseala, dar vei pierde din înălțimea tavanului. Panourile izolante vor fi lipite de beton, iar montajul trebuie să fie impecabil. Pentru a asigura o izolație fonică eficientă, nu trebuie să lași niciun spațiu liber.
    Nimic nu te împiedică să combini mai multe dintre aceste soluții pentru un rezultat optim.

 

Caută