10 idei pentru a-ți amenaja baia
Baia rămâne acel loc din casă în care tuturor ne place să ne relaxăm după o zi obositoare. Și pentru a obține acest lucru, trebuie să avem în vedere multe lucruri atunci când proiectăm baia. Dacă ne gândim direct la dotări, un duș sau o cadă spațioasă și confortabilă și un uscător de prosoape de ultimă generație sunt cu siguranță necesare… dar nu suficiente. Există o anumită tendință de a neglija amenajarea: o greșeală incontestabilă! Pardoseala, mobilierul, culoarea pereților și micile detalii au o mare contribuție asupra atmosferei și decorului final.
Ca urmare, în acest articol, îți oferim 10 idei de amenajare pentru a-ți transforma baia într-un adevărat paradis.
Dă culoare băii tale
Trendul în baie a fost mult timp în favoarea non-culorilor sau culorilor reci, precum alb, albastru deschis sau verde marin. Astăzi, se folosesc culori mai intense pentru un design contemporan. Pentru a aduce o notă originală și plină de energie, nu ezita să te joci puțin cu cromatica nuanțelor folosite pe pereți, dar și a plăcilor de faianță.
În alegerea culorii din baie trebuie să ții cont și de arhitectura și constrângerile acesteia: pentru a oferi luminozitate și stil încăperii. Dacă preferi să optezi pentru atingeri mai subtile de culoare, mobilierului, prosoapele sau chiar câteva accesorii pot aduce o notă decorativă și plină de culoare băii tale.
Culoare în baie.
Adu natura în baia ta
Ești suficient de norocos să dispui de o baie cu fereastră(e)? Nu ezita să aduci natura în încăpere, pentru o atmosferă zen, foarte trendy!
Câteva plante instalate în baie vor adăuga o notă boemă și șic, în timp ce împrospătezi aerul și absorbi excesul de umiditate. Totuși, informează-te cu atenție înainte să le alegi: nu toate speciile de plante se dezvoltă bine într-o încăpere cu umiditate ridicată și cu variații puternice de temperatură. Pentru grădinarii cu experiență, realizarea unui perete verde, amenajat cu plante va conferi un aspect unic și deosebit băii.
Ca să completezi această atmosferă ambientală și zen, optează pentru mobilier din materiale naturale, precum lemnul, și adaugă câteva elemente tradiționale pentru un aspect impecabil. Pardoseala din beton cerat și piatră naturală vor completa decorul.
Bine de știut: dacă nu ai o pasiune pentru plante sau nu dispui de ferestre în baie, alternativa plantelor artificiale poate fi o variantă excelentă în orice moment.
Natură în baie.
Folosește oglinzi ca să amplifici vizual spațiul
Oglinda este un accesoriu esențial într-o baie.
Chiar dacă oglinda este o prezență universală în baie, rămâne, totuși, un element de decor care este adesea ales doar pentru rolul său funcțional. Cu toate acestea, oglinda contribuie enorm în designul unei încăperi, în special în baie. Ajută la amplificarea vizuală a spațiului, reflectând în același timp lumina. Există două opțiuni total diferite pentru a îmbrăca pereții: fie alegi varianta de suspendare a unei singure oglinzi de dimensiuni mari, care va adăuga băii o notă modernă, stilizată, fie folosești mai multe modele de oglinzi de dimensiuni mici, și astfel, oferi încăperii o notă originală de tip boudoir.
Oglinda, un plus de decor.
Adaugă rafturi pe perete
Decorarea și designul băii tale nu trebuie să neglijeze zona de depozitare.
Dacă nu dispui de spațiu suficient, optează pentru piese de mobilier multifuncționale, precum lavoarul cu dulap sau dulapul cu oglindă.
În același timp, rafturile înalte sunt o soluție decorativă inedită pentru personalizarea încăperii: pot constitui atât o zonă de depozitare, cât una de expunere.
Rafturile de perete sunt inedite, ideale pentru decorare!
Alege prosoape de baie frumoase
Dacă ai o baie cu o cromatică neutră, poți fi tentat să alegi prosoapele cu model sau cele viu colorate, care aduc o notă de originalitate încăperii. Pentru o atmosferă ultra-șic, ideal ar fi să asortezi prosoapele de baie cu decorul băii. Un alt sfat: frumos împăturite și aranjate, prosoapele de mână mici pentru oaspeți vor adăuga o notă de spa băii tale.
Prosoapele de baie, o notă decorativă care nu trebuie neglijată.
Vrei să estimezi prețul în amenajarea viitoarei tale băi?
Descrie-ți proiectul pe scurt și vei afla rapid bugetul estimat!
Optează pentru un paravan decorativ și practic
Perdeaua de duș este departe de a avea un aspect glamour și nu este întotdeauna cea mai practică soluție pentru a preveni stropii de apă din timpul dușului. Așadar, îți recomandăm să montezi un paravan de duș pentru cadă, care poate fi realizat într-o varietate de moduri foarte decorative. Acestea fiind spuse, când este necesară montarea unui paravan de duș, fii sigur că vei găsi diverse modele pe gustul tău, care te vor ajuta să redai un decor deosebit băii tale sau un aspect puțin mai îndrăzneț.
Perdeaua sau paravanul de duș, în mod radical decorative!
Amenajează o mică zonă de relaxare
Chiar dacă e neobișnuită în băi, zona de relaș aduce încăperii un plus de zen. De exemplu, este ideală în momentul în care aștepți să ți se umple cada cu apă și, dacă include o banchetă, îți oferă mai mult confort atunci când te dezbraci sau te descalți. Pe de altă parte, doar băile suficient de mari permit acest tip de amenajare.
Colțul confortabil din baie
Alege un coș de rufe la modă
Să vezi rufe împrăștiate prin baie nu este cel mai plăcut sentiment… așa că alegerea unui coș de rufe din materiale naturale, precum răchita sau nuielele lucrate manual, va adăuga băii tale o notă tradițională și va accentua acea latură zen. În același timp, un coș din lemn lăcuit sau metal va oferi încăperii un caracter boem, industrial. În funcție de numărul de persoane care locuiesc în casă, ia în considerare alegerea unui model îndeajuns de încăpător.
Dacă nu dispui de suficient spațiu și nu găsești un coș de rufe potrivit băii tale, ce-ar fi să alegi un coș de rufe personalizat pe dimensiunile care îți sunt necesare?
Coș decorativ pentru rufe
Personalizează chiuveta din baie
Chiuveta din baie și blatul sunt deseori destul de simple.
Cu toate acestea, vei petrece mult timp în fața lor, așa că îndrăznește să folosești accesorii decorative originale, recipiente colorate pentru periuțele de dinți, săpuniere cu model și mici elemente decorative care vor atrage atenția chiar și atunci când te pregătești să îți faci un tratament de înfrumusețare…
De asemenea, poți alege să rămâi mai prudent cu accesorizarea băii în acest fel și să pui accent pe amplasarea unei comode personalizate care poate îmbunătăți aspectul încăperii cu un splashback plin de caracter.
Accesorizează-ți chiuveta.
Alege tipul de pardoseală potrivit
La fel ca pereții și mobilierul, și pardoseala ar trebui să primească atenția ta atunci când amenajezi baia. Chiar dacă înlocuirea ei este ceva mai anevoioasă, gresia porțelanată sau gresia din piatră naturală, parchetul din lemn tratat sau chiar betonul cerat pot fi o soluție bună dacă vrei să-ți transformi baia radical și să creezi o atmosferă contemporană. Nu vrei să te angajezi în lucrări majore de renovare? Pardoselile din PVC sunt alternative excelente, care oferă o gamă largă de finisaje.
Ești în pană de idei pentru decorarea băii? Nu ezita să arunci o privire pe Pinterest pentru a-ți trezi instinctele creative!