Adaptarea spațiului de depozitare

Dormitor
Echipare

Ești pasionat de lectură? Iți place sa asculți muzică? Copilul tău petrece mult timp jucându-se în dormitorul lui? Pentru a profita la maximum, ai nevoie de un spațiu de depozitare adecvat compartimentat pentru orice nevoie.

Depozitare dormitor - Zona de agrement

Spațiu de depozitare pentru iubitorii de lectură și muzică.

Cine spune că dacă îți place lectura înseamnă că îți trebuie neapărat o bibliotecă? Fie că dorești să îți personalizezi camera sau alegi o variantă standard de mobilier, se găsesc soluții pentru orice problemă. Există idei deosebite de optimizare a spațiului, care se pot adapta pe orice tip încăpere fără a aglomera, mai ales în dormitor.

Într-un dormitor matrimonial, înălțimea mobilierului depinde de suprafața și stilul camerei și mai ales de spațiul disponibil.

Dacă spațiul de la sol este deja ocupat, poți lua în considerare utilizarea depozitării pe perete. Astfel, rafturile deschise sau dulapurile pot fi o soluție excelentă. Dar, pentru aceasta, trebuie să te asiguri că peretele poate suporta greutatea corpurilor.

Notă: există materiale special concepute pentru susținerea corpurilor suspendate.

De asemenea, câteva soluții practice și decorative pentru depozitarea cărților, pot fi folosirea unor rafturi suspendate de perete sau încorporate în jurul tăbliei patului.

Iluminatul este esențial pentru aceste activități. Instalează o lampă de lectură lângă un birou, o lampă cu lumină discretă pe noptieră sau adaugă câteva lumini de accent pentru a crea o atmosferă caldă în cameră, oferind în același timp suficientă lumină pentru a citi confortabil.

Dacă ești iubitor de muzică, ar trebui să te gândești, în prealabil, la izolarea fonică a camerei, pentru a nu deranja și a nu fi deranjat.

A picture containing indoor, floor, living, room Description automatically generated

Ești muzician sau iubitor de muzică?

În amenajarea camerei este important să îți asiguri un spațiu de depozitare pentru discurile tale, să poți depozita la îndemână cablurile instrumentelor muzicale (pentru o baterie sau o chitară electrică), corzi de rezervă dacă ești pasionat de chitară. Luminile trebuie adaptate spațiului (aplice, lampă auxiliară, lampadare etc.), pentru a putea cânta cât mai confortabil sau pentru a asculta muzica ta preferată.

Pentru copii, prioritară este o depozitare accesibilă

În camera unui copil, corpurile de depozitare trebuie să fie poziționate la nivelul său astfel încât acesta să poată accesa în singuranță obiectele de joacă, evitând orice risc de accident. Și practic, pentru a-i fi mai ușor.

Alege rafturile joase pentru a stoca cărți grele și reviste pentru un acces facil.

Folosește cutii speciale pentru cei mici în care poți depozita jocuri, figurine sau chiar costumații. Astfel, va fi mult mai ușor să pui rapid jucăriile la locul lor.

În general, optează pentru mobilier la nivelul solului, decorează cu câțiva pufi și câteva perne pentru a crea un colț de lectură confortabil în afara zonelor de joacă și de dormit. Ideea este de a delimita clar spațiile prin soluții de depozitare. Copilul trebuie să înțeleagă că există un timp și un loc pentru fiecare activitate.

Alege corpuri de depozitare ce pot fi reutilizate la orice vârstă, pentru a nu fi nevoit să schimbi mobilierul în câțiva ani. De exemplu, corpurile de depozitare așezate la sol pot fi ulterior fixate pe pereți, după bunul plac, în timp ce piesele de mobilier modulare format din elemente de diferite culori pot fi adaptate în funcție de vârsta copilului.

A picture containing indoor, wall, green, bedroom Description automatically generated

Folosește depozitarea inteligentă și multifuncțională

În construcțiile rezidențiale unde suprafața este redusă, la mansardă sau într-o cameră de dimensiuni mici, nu este întotdeauna ușor să ai suficient spațiu de depozitare.

Din fericire, pentru optimizarea spațiului dintr-o încăpere, există soluții multifuncționale precum paturile cu saltea extensibilă, paturile cu ladă de depozitare sau paturile cu sertare pentru depozitarea hainelor, a lenjeriei de pat, a jocurilor sau a animalelor de pluș.

Nu uita că dormitorul trebuie să fie înainte de toate un spațiu confortabil, propice relaxării și odihnei și aerisit. Nu are rost să supraîncarci spațiul cu mobilier suplimentar, așa că o soluție de economisire a spațiului este mobilierul multifuncțional.

În camera unui adolescent pasionat de jocurile video, instalează spațiul de depozitare exact lângă zona multimedia. Consolele, cablurile și controllerele se vor prăfui rapid dacă nu sunt așezate într-un sertar al dulapului TV sau într-o cutie de depozitare.

Dacă în cameră există o zonă de sport dedicată, instalează în apropiere spațiul pentru depozitarea prosopului, covorașului de yoga sau greutăților și o măsuță pentru a avea la îndemână sticla de apă.

 

Caută