Alege finisajul potrivit pentru zona de duș sau cadă

Amenajări interioare

 

Gata cu placarea standardizată! Acum sunt în trend următoarele materialele care vor da un aspect chic și modern băii tale: piatra naturală, gresia/faianța sau chiar mozaicul. Le poți găsi în diverse culori, forme și dimensiuni. Toate acestea, desigur, fără a neglija caracteristicile de bază: rezistența la umiditate, gradul de siguranță și ușurința de întreținere!

Alegerea acoperirii peretelui dusului

 

Importanța pregătirii suprafeței suport

Materialele pe care le folosești la placarea zonei de duș (pentru cădiță și pereții despărțitori) nu sunt doar plăcute din punct de vedere estetic, ci și esențiale pentru protecția împotriva stropilor de apă.

Înainte de demararea etapei de montare a materialului ales (fie piatră naturală, gresie/faianță sau mozaic), meșterul va trebui să se asigure că suprafața suport este pregătită în prealabil: tratamentul împotriva umidității este obligatoriu pentru a nu avea suprize neplăcute mai târziu. În cazul în care pereții trebuie să fie căptușiți cu plăci din gips-carton, trebuie să ai în vedere ca acestea să aibă proprietăți hidrofobe. Le vei recunoaște după culoarea verde a învelișului. În caz contrar, va fi nevoie să aplici un strat protector impermeabil înainte de lipirea plăcilor.

În cele din urmă, trebuie remarcat faptul că, pentru zona de duș, care, prin definiție, este în întregime placată cu faianță, se recomandă utilizarea unei îmbinări cu adeziv epoxidic pentru a garanta o etanșare perfectă.

Tratarea eficientă a pereților împotriva umidității înainte de placare este esențială pentru durată lungă de viață și stabilitate în timp a proprietăților.

Montează o cabină de duș fără risc de scurgeri ale apei datorită unei etanșări perfecte sub placarea ceramică a băii.

O pardoseală din gresie perfect impermeabilă.

 

Alegerea finisajului adecvat

Tendința pentru plăcile ceramice de dimensiuni mari continuă, fie că este vorba despre faianță sau gresie porțelanată. Alege variantele cu dimensiunile 60 x 60 cm sau 60 x 120 cm, ambele au un dublu avantaj: numărul de îmbinări este limitat și timpul de montaj este redus. Dar dacă îți dorești să optezi pentru plăcile cu rosturi mai fine, gresia rectificată este alegerea ideală. În timpul producției, toate plăcile sunt tăiate la aceeași dimensiuni pentru o uniformitate perfectă, ceea ce permite reducerea lățimii rosturilor la 2 mm, în loc de 4 mm.

Indiferent de alegerea pe care o faci, fie că optezi pentru plăci ceramice sau alte variante, culoarea, materialul și aspectul finisajului vor determina stilul pe care dorești să îl dai încăperii. Mai jos, vom analiza principalele opțiuni disponibile.

Acoperire de perete de dus: gresie portelanata
         Gresia porțelanată

Este materialul cel mai frecvent utilizat pentru această destinație. Are o rezistență sporită și se folosește mai ales pentru pardoseală (plăcile antiderapante sunt ideale), dar și pentru pereți. Gresia porțelanată este disponibilă într-o gamă largă de culori, formate și dimensiuni. În funcție de dorințele tale de amenajare, poți alege variantele care imită piatra, marmura, lemnul sau betonul, cu suprafața netedă sau structurată și finisaje mate sau lucioase.

Acoperire perete de dus: faianta 
          Faianța

Spre deosebire de gresia porțelanată, faianța poate fi aplicată doar pe pereți. Este foarte apreciată pentru estetica sa elegantă și gama largă de culori și finisaje. În ceea ce privește formatul, poți opta pentru modelele clasice dreptunghiulare, care dau iluzia unui spațiu generos. Însă, cu ajutorul îmbinărilor colorate, plăcile de tip subway, în alb, negru, gri sau roșu, au devenit extrem de populare, la fel ca și plăcile cu forme hexagonale, o tendință majoră în acest moment.

Acoperire de perete de dus: mozaic Plăcile de ciment

Sunt în mare vogă în designul interior. Formele, culorile și modelele asigură o gamă largă de variante, ușor de personalizat. În plus, pot fi aplicate oriunde: vestibul, dormitor, bucătărie, chiar și în baie. Totuși, evită folosirea lor în cabina de duș: plăcile poroase de ciment necesită un tratament hidrofug pentru a rezista la umezeală. Dar ce părere ai dacă i-ai cere meșterului tău să monteze plăci de gresie porțelanată care imită plăcile de ciment?

Acoperire perete de dus: pietre naturale 
Mozaicul

Aspectul său elegant și rafinat este incomparabil. Este disponibil în diferite variante: pastă de sticlă, piatră naturală, gresie porțelanată – cu sau fără modele etc. Ba mai mult, unele modele combină diverse materiale (recomandarea noastră este să combini faianța și mozaicul).

În ceea ce privește finisarea dușului, mozaicul bifează o mulțime de avantaje. Este ideal pentru placarea cădiței de duș pentru că textura lui are un efect anti-alunecare (datorită îmbinărilor). În plus, se potrivește perfect și pentru placarea pereților.

 

Duș de Michael C., EGB La Maison Saint-Gobain
Piatra naturală

Granit, marmură, travertin… Piatra naturală este foarte la modă în ceea ce privește finisarea băii: aspectul ei estetic, soliditatea și redarea culorilor sunt atuurile principale. Creează o atmosferă naturală, dar cer expertiza unui profesionist pentru a fi montate corect.

 

Placarea pereților din duș

Meșterii noștri creează constant proiecte splendide de finisare a cabinelor de duș! Descoperă în imagini câteva dintre realizările lor…

Cabină de duș finisată de Michael C., specialist certificat în Fontenay sous Bois.

Duș de Aurore D., EGB La Maison Saint-Gobain

Cabină de duș finisată de Aurore D., specialist certificat în Burgundia.

Duș de Norbert H., gresie La Maison Saint-Gobain

Cabină de duș finisată de Norbert H., specialist certificat în Lille.

Duș de Jean-Guillaume B., EGB La Maison Saint-Gobain

Cabină de duș finisată de Jean-Guillaume B., specialist certificat la Paris.

Duș de Marius P., EGB La Maison Saint-Gobain

Cabină de duș finisată de Marius P., specialist certificat în Créteil.

Duș de Florian G., instalator La Maison Saint-Gobain

Cabină de duș finisată de Florian G., instalator autorizat in Nantes.

Duș de Michael C., EGB La Maison Saint-Gobain

Cabină de duș finisată de Michael C., specialist certificat în Fontenay sous Bois.

Duș de Lourenco F., EGB La Maison Saint-Gobain

Cabină de duș finisată de Lourenco F., specialist certificat în Vitry sur Seine.

Duș de Guiseppe D., EGB La Maison Saint-Gobain

Cabină de duș finisată de Guiseppe D., specialist certificat în Vaux sur Seine.

Duș de Alexandre L., instalator La Maison Saint-Gobain

Cabină de duș montată de Alexandre L., instalator aprobat în Boussay.

Dorești să estimezi bugetul alocat pentru viitoarea ta baie?

Descrie-ți proiectul pe scurt și vei primi imediat costul estimativ!

 

Adezivi și chituri adecvați în condiții umede

Sunt disponibile multe tipuri de adezivi și rosturi pentru gresie și faianță: citește în continuare recomandările noastre pentru spațiile umede.

Meșterul tău va avea de ales între un adeziv flexibil pentru placări ceramice, un adeziv sub formă de pastă sau un chit bicomponent, pe bază de rășină epoxidică (esențial pentru placarea zonei de duș).

Acoperire pentru pereți de duș: aveți grijă la rosturi

Alegerea chitului de rosturi este mai mult decât un detaliu pentru un duș estetic.

În general, chitul de rosturi de culoare albă este ideal pentru pereți și chitul de rosturi de culoare gri, se folosește adesea pentru pardoseală. Cu toate acestea, îmbinările colorate pot da viață ideilor tale originale de decorare. Armonizează-le cu plăcile colorate, pentru un finisaj perfect.

Un produs 2 în 1 folosit la lipirea și rostuirea plăcilor ceramice, pe pardoseli și pereți

Descoperă acest produs

Din portofoliul nostru

Chit flexibil de rosturi pentru interior si exterior webercolor design

Un produs care înfrumusețează faianța, rezistent la apă, mucegai și murdărie, ideal pentru încăperile cu umezeală crescută.

Descoperă acest produs

Sigiliu decorativ colorat pentru camere umede.

Din portofoliul nostru

Chit flexibil pentru rosturi 1-6 mm webercolor comfort

A close-up of a logo

Description automatically generated with low confidence

Cu mortarul de rostuit sub formă de pulbere, pe bază de ciment, cu adaos de silicon, pigmenţi şi răşini sintetice, plăcile tale ceramice rămân intacte în timpul aplicării rosturilor, fie ele și colorate.

Descoperă acest produs

Protejarea placilor inainte de aplicarea rosturilor.

 

TREBUIE MENTIONATE ACESTE PRODUSE WEBER

Profil decorativ Schluter Systems Trendline

Alternativa la plăcile ceramice: panouri decorative pentru pereți

Dacă nu dorești placarea cu gresie, sau dacă cea deja existentă trebuie înlocuită, ia în considerare panourile pentru pereți. Sunt o soluție bună pentru o renovare rapidă, cu costuri reduse, fiind și foarte ușor de montat direct pe suprafața suport. Un alt avantaj ale panourilor de perete este acela că nu necesită chituire.

Caută