Amenajare: cum să îi dai stil băii tale?

Amenajare
Baie

Mobila-ti baia cu stil

Cine nu a visat vreodată să aibă o baie modernă și rafinată? Dacă îți lipsește inspirația, nu te speria, avem soluții pentru tine! Fie că ești mai clasic, retro șic sau contemporan, găsește mai jos toate ideile noastre pentru a face din baia ta o cameră care să ți se potrivească!

Vreau o baie modernă

Dacă îți plac formele elegante și finisajele sofisticate, baia modernă este ceea ce îți trebuie! Pentru echipamentul tău, din punct de vedere funcțional și estetic, cabina de duș este, fără îndoială, elementul principal pentru a îți îmbrăca baia. Joacă-te cu modernitatea, cu un format XXL pătrat sau dreptunghiular.

Dacă preferi cada și spațiul din baia ta îți permite, modelul insulă este de preferat. Acest model poate fi instalat direct în centrul camerei pentru un stil total unic: efectul va fi zdrobitor! În ceea ce privește chiuveta, încearcă să găsești armonie cu dușul sau cada ta. Formatul freestanding este întotdeauna foarte popular, dar poate fi redat, după dorință, în forme infinite.

Marmura și terrazzo au revenit la modă și au locul lor într-o baie modernă. Baia gri este și ea la modă în acest moment.

Baie in stil modern

 

Linii curate și echipamente de înaltă tehnologie pentru o baie în stil modern.

Pentru depozitarea ta, preferă mobilierul agățat. Pe lângă faptul că facilitează întreținerea băii, aceste modele oferă un aspect curat camerei și maximizează spațiul.

În ceea ce privește decorarea, nu ezita să adaugi mici rafturi de depozitare în același ton cu mobilierul tău. De asemenea, sunt recomandate oglinzile mari pentru a asigura stilul camerei. Nu te zgârci cu diferitele puncte de lumină, preferă LED-urile, pe tavan și/sau în jurul oglinzii sau al dulapului de baie. Ai grijă să nu supraîncarci camera pentru a păstra aspectul elegant!

Vreau o baie retro chic

Îți place în mod deosebit spiritul boem sau romantic? Stilul retro chic este pentru tine! Pentru a face acest lucru, alege piatra naturală sau plăcile cu aspect de piatră structurată pentru pereții tăi. Mobilierul tău, precum și chiuveta și dușul tău, vor trebui să fie în același stil pentru a recrea atmosfera dorită.

Baie in stil retro

 

Lavoarul pe un piedestal și robinetele vintage semnează stilul retro chic al acestei bai.

Pentru robinete, alege un stil vintage cu o nuanță arămie sau cromată, în funcție de tonul pe care vrei să-l dai încăperii. Pentru duș, alege o coloană de duș în stil retro, cu „mânere în cruce”. Pentru cadă, poți merge și mai departe alegând picioare în formă de labe de leu, care îi dau și mai mult caracter băii tale.

În ceea ce privește aspectul decorativ, poți reproduce stilul alb-negru și poți mixa tușele industriale, precum măsuțe de cafea sau scaunele metalice. Poți, de asemenea, să amesteci diferite modele geometrice și să le împerechezi cu nuanțe de roz sau auriu dacă preferi o atmosferă ceva mai boemă. Pentru luminozitatea camerei, poți adăuga aplice de perete și alte pete transparente, pentru a da un aspect cald. În fine, nu ezita să folosești covoare colorate sau cu modele rotunde sau dreptunghiulare, există câte o soluție pentru fiecare!

Vreau o baie clasică

Dacă preferi simplitatea, avem soluții și pentru tine. Oferta dotărilor este foarte largă, ceea ce îți permite să îți amenajezi camera după cum dorești, fără constrângeri. Coordonează cromatic dușul sau cada și restul amenajării.

Baie in stil clasic

 

Armonia tonurilor de maro și aplice bine alese, pentru o baie în stil clasic.

O coloană de duș simplă, contribuie la amenajare atât din punct de vedere estetic, cât și funcțional. Lavoarul poate fi integrat direct într-o piesă drăguță de mobilier așezată pe podea.
Dacă preferi funcționalitatea mai presus de orice, poți optimiza spațiul din baia ta datorită diverselor soluții, cum ar fi instalarea spatiilor de depozitare lângă lavabou. În cazul în care configurația băii permite acest lucru, poți adăuga o zonă de spălătorie. În caz contrar, este posibil să adaugi mașina de spălat și/sau uscătorul sub chiuvetă. Ești liber să maschezi spațiul cu o perdea, în tonurile pereților sau a podelei tale sau instalând o ușă la comandă.

Spui „clasic”, spui și „adaptat dorințelor tale”. Dacă vrei în continuare să adaugi o mică notă personală, fie exotică, zen sau mai pop, nimic nu te împiedică să evidențiezi câteva mici elemente decorative, pentru a decora totul. Ai grijă, totuși, să nu distorsionezi spiritul general al băii tale. Plante, oglinzi, rame, lumânări, coșuri mici de depozitare, toate alegerile sunt bune!

Vreau o baie industrială

Visezi la un aspect industrial total în baia ta? Cuvântul cheie pentru a găsi spiritul industrial: materiile prime!

În ceea ce privește finisajele de perete, poți opta pentru o imitație de cărămidă care va da dușului tău o atmosferă de New York și va scoate în evidență partea industrială a unui duș din beton cerat. Adaugă la asta și mobilierul din lemn brut, accentuat de robinete din metal negru și oțel negru, pentru un stil industrial fără pași greșiți.

Baie in stil industrial

 

Cărămidă, beton cerat, oțel negru, pentru o baie cu un stil industrial asertiv.

Baia industrială este, de asemenea, un spațiu în plan deschis, în stilul unei mansarde. Totuși, o baie este o cameră umedă și este bine să fie separată de dormitor. Cel mai bun aliat al tău pentru o separare complet transparentă: un separator vitrat de atelier, în stil industrial, desigur!

Vreau o baie scandinavă

Baia scandinavă este apreciată pentru culorile și materialele sale naturale, precum și pentru atmosfera zen și relaxantă pe care o afișează. Este un adevărat paradis de liniște, o invitație la relaxare.

Baie in stil scandinav

 

Lemn deschis, faianță albă texturată pentru un stil scandinav, dar nu neutru.

Pentru o baie în stil scandinav, pune în lumina reflectoarelor lemnul deschis și creează un contrast cu nuanțe pastelate sau un alb ușor încălzit.Recurge la gresia care imită parchetul din stejar, ca să combini căldura lemnului cu funcționalitatea și delicatețea plăcilor ceramice, care pot fi folosite și pe o secțiune de perete: gresie albă, dar strălucitoare și texturată, pentru a aduce luminozitate și volum încăperii, un lavabou sobru, cu blat de lemn, câteva coșuri de depozitare din răchită și voila!

 

Caută