Amenajarea băii: concepte pentru confort sporit care nu trebuie neglijate

Amenajări interioare

Ai în proiect amenajarea băii? Pentru a te bucura de confort sporit și un mediu sănătos, va trebui să ai în vedere anumite aspecte în faza de proiectare: materiale, izolație, ventilație, încălzie… Află toate detaliile în articol.

Designul băii - Gândește-te la confort și bunăstare mai presus de toate!

Calitatea aerului, o prioritate în această încăpere cu umiditate ridicată!

Umiditatea este inamicul numărul 1 în baie. Prin urmare, atunci când dorești să construiești sau să renovezi o baie, este necesar să folosești materiale cu rezistență la umiditate și să asiguri o bună ventilație.

Acordă o atenție sporită materialelor utilizate!

Pereții băii sunt cei mai importanți și cei mai predispuși la degradarea odată intrați în contact cu umezeala. Ai grijă la următoarele aspecte pentru a evita acest lucru: tratează pereții și pregătește-i pentru placare cu plăcile din gip-carton rezistente la umiditate. Sunt ușor de recunoscut, aceste materiale au învelișul de culoare verde.

De asemenea, zonele încăperii expuse stropilor de apă trebuie acoperite cu un strat protector. Perfect impermeabile, plăcile de faianță sunt o protecție eficientă pentru a păstra integritatea acestor spații.

Asigură izolația și ventilația corespunzătoare

Umiditate presupune un risc crescut de apariție a condensului. Acest fenomen fizic este foarte simplu: vaporii de apă din aer se transformă în picături fine atunci când intră în contact cu un perete mai rece. În cele mai multe cazuri, cauza este lipsa unei izolații termice adecvate a pereților exteriori (și a tâmplăriei). De asemenea, apare atunci când aerul din încăpere este prea umed, deoarece nu este împrospătat. Într-un spațiu umed, mucegaiul și apariția ciupercilor pot afecta starea materialelor și sănătatea ocupanților. Pentru elimina acest risc, izolează corespunzător pereții orientați spre exterior.

O cameră bine izolată trebuie să fie și bine ventilată. Instalează un sistem de ventilație mecanică cu umiditate controlată (CMV), special conceput pentru încăperile umede.

Aveți grijă de izolație și ventilație

Reține că înlocuirea aerului evacuat este eficientă numai dacă aerul curat poate pătrunde în încăpere. Un simplu gol sub o ușă nu este deloc suficient. Ca urmare, echipează-ți baia cu cel puțin o grilă de aerisire, asta dacă nu îți este permis să ai acces direct la o fereastră. Și nu uita că primul lucru pe care trebuie să îl faci, este să aerisești camera câte 10 minute, de două ori pe zi.

Adu căldura și bunăstarea în baia ta

Desigur, pentru a te bucura de o baie confortabilă, trebuie să asiguri și o bună izolație, dar nu este în totalitate suficient pe perioadele reci ale iernii. Instalarea unui sistem de încălzire adecvat este esențială pentru căldura și confortul de care ai nevoie.

Gândește-te la uscătorul pentru prosoape: încălzește atât camera, cât și prosoapele! Totuși, pentru a avea control asupra consumului de energie și pentru a te bucura de o încăpere călduroasă dimineața, conectează uscătorul pentru prosoape la un termostat programabil.

De asemenea, amenajează o zonă confortabilă de baie și duș. Echipează cada cu un comunator de robineți modern și dușul cu o coloană termostatică și astfel, nu mai este necesar să găsești raportul perfect între apa caldă și cea rece. Cu acest tip de echipament, poți alege direct temperatura dorită și poți regla debitul de apă. În plus, toate modelele sunt dotate cu un dispozitiv antiopărire, ideal pentru copii.

Iluminatul adaptat, diverse spații de depozitare pentru produsele și accesoriile tale de zi cu zi, integrarea unui sistem audio sunt câteva dintre caracteristicile care vor contribui la crearea unei băi primitoare.

Aduceți căldură și bunăstare în baie

Ai în vedere izolarea acustică din baie

Conceptul de confort și intimitate într-o baie este important atât pentru tine, cât și pentru ceilalți ocupanți din casă, dar și pentru vecinii. Adesea adiacentă dormitoarelor, baia este o sursă de poluare fonică în timpul dușului, la uscarea părului etc. Tratează aceste posibile neplăceri cu grijă deosebită, mai ales în cazul cuplurilor cu programe decalate sau în cazul familiilor în care adulții se pregătesc de plecare înainte de trezirea copiilor. Pentru a izola acustic această încăpere și pentru a păstra intimitatea tuturor, ia în considerare utilizarea soluțiilor de izolație acustică dezvoltate pentru pereți, pardoseli și plafoane: vor reduce nivelul zgomotului transmis prin aer.

Pentru a accentua senzația de încăpere spațioasă, montează oglinzi care să reflecte lumina.

Paravan de duș din sticlă TIMELESS

Profită la maximum de lumina naturală

În toate încăperile, furnizarea de lumină naturală este esențială pentru a face spațiul cât mai plăcut.

Trebuie să ai grijă să nu obstrucționezi deschiderile.Într-o baie, mai ales dacă are o suprafață mică, multiplicarea de pereți opaci poate bloca lumina și poate întuneca încăperea.

Sticla ar trebui să fie folosită atât pentru paravanul cabinei de duș, cât și pentru pereții despărțitori, deoarece permite trecerea luminii.

De asemenea, oglinzile sunt, de asemenea, o alegere ideală. Vor amplifica aportul de lumină atunci când sunt așezate inteligent și vor oferi, în același timp, o notă decorativă.

Caută