Amenajează o bucătărie liniară

Amenajări interioare
Bucătărie

Aranjați o bucătărie liniară

Este mai puțin populară decât alte amenajări, dar bucătăria liniară sau în formă de I, așa cum mai este numită, are multe avantaje. Funcțională, se adaptează atât suprafețelor mari, cât și celor mici și adoptă toate stilurile. Formată dintr-o singură secțiune de perete, economisește spațiu mai ales când este bine amenajată. Ce este o bucătărie liniară și cum este diferită de bucătăria coridor? Pentru ce bucătărie este proiectat această configurație? Care sunt avantajele și dezavantajele sale? Toate detaliile sunt în articol.

Ce este o bucătărie liniară și cum este diferită de bucătăria coridor sau culoar?

Foarte populară, bucătăria liniară este totuși confundată uneori cu bucătăria de coridor. Ce este o bucătărie liniară și care sunt caracteristicile ei? Iată câteva detalii care să te inspire.

Spre deosebire de bucătăriile în formă de U, L sau G, bucătăria liniară, cunoscută și sub denumirea de bucătărie în formă de I, ocupă doar o singură secțiune a peretelui din cameră.

De asemenea, toate piesele de mobilier și electrocasnicele se află una lângă alta în aceeași linie, de unde și numele. Triunghiul activităților nu este prezent aici în mod clasic: configurația îl transformă într-un „triunghi plat”.

Dacă este adesea confundată cu așa-numita bucătărie „coridor”, cel mai sigur este pentru că aspectul liniar este unul dintre singurele care se pot adapta acestui format de cameră alungită.Când bucătăria este suficient de largă, vom ocupa adesea ambele secțiuni ale peretelui și atunci vom vorbi despre o bucătărie culoar.

Cu toate acestea, nu este neobișnuit ca termenul de bucătărie culoar să fie folosit pentru a se referi la o bucătărie liniară situată într-un pasaj între două camere.

Bucătărie Pigmenți albi strălucitori – Lapeyre

Bucătărie cu baldachin stejar alun – Lapeyre

Pentru ce tip de bucătărie este proiectat acest aspect?

Practică, economică, ușor de amenajat, bucătăria liniară este foarte atrăgătoare. Se potrivește cu așteptările tale și cu interiorul tău? Înainte de a lua o decizie, iată câteva lucruri de luat în considerare.

Bucătăria dreaptă sau liniară se adaptează deosebit de bine la suprafețe mici. Astfel, este nevoie doar de o secțiune de perete de minimum 1,20 metri pentru a putea fi instalată.

Pe de altă parte, reține că tot ea corespunde și camerelor în lungime sau coridor deoarece mobilierul ocupă în general mai puțin spațiu în lățime comparativ cu o bucătărie în formă de U, de exemplu.

În plus, acest tip de instalație nu este apanajul spațiilor restrânse și va avea cel mai frumos efect în cadrul unor camere mai mari.

Într-adevăr, poți alege, de exemplu, să îți poziționezi bucătăria în mijlocul încăperii, pentru un efect contemporan și fluiditate optimă a circulației.

De asemenea, trebuie să știi că această configurație este potrivită atât pentru bucătăriile închise, cât și pentru cele deschise.

De asemenea, poți adopta o insulă centrala pentru a marca delimitarea bucătăriei/sufrageriei și a beneficia în același timp de o suprafață suplimentară de lucru.

Bucătărie cromatică Stormy Sky – Lapeyre

Care sunt avantajele și dezavantajele bucătăriei liniare?

După cum ai înțeles, bucătăria liniară se adaptează la aproape toate locuințele și, prin urmare, ți se poate potrivi perfect. Iată, totuși, un inventar al avantajelor și dezavantajelor acestei configurații.

Bucătărie iconică cu rozmarin mat – Lapeyre

Concentrează-te pe avantajele bucătăriei liniare

  • Bucătăria liniară se adaptează celor mai mici bugete. În același timp, renovarea acesteia generează uneori cheltuieli semnificative. Totuși, bucătăria liniară îți permite să îți creezi singur la un cost mai mic fără compromisuri în ceea ce privește estetica sau funcționalitatea: poți obține o bucătărie liniară complet operațională, fără a pierde banii! Reține, totuși, că prețul bucătăriei tale va depinde de alegerile de mobilier, electrocasnice și blaturi de lucru. Depinde de tine să-ți echilibrezi bugetul în funcție de nevoile tale.
  • Bucătăria liniară permite optimizarea eficientă a spațiului. Cu o configurație dreaptă, acest tip de layout nu suferă de probleme de unghi și, prin urmare, folosește pe deplin spațiul alocat.
  • Bucătăria liniară se îmbină în orice interior. Indiferent de stilul interiorului tău, bucătăria liniară are mai multe finisaje și oferă o gamă largă de design-uri. Fie că ești ultramodern sau mai clasic, fie că îți dorești o bucătărie la comandă sau una ready made, vei găsi modelul care ți se potrivește.

Bucătărie tradițională din stejar natural – Lapeyre

Concentrează-te pe dezavantaje

  • Bucătăria liniară oferă mai puține posibilități de depozitare. Ocupă un singur perete, deci are mai puțin spațiu de depozitare.

Bine de știut: pentru a depăși acest dezavantaj, poți opta pentru o bucătărie a cărei dispunere este dublu I sau coridor. Dacă ai suficient spațiu, acest lucru îți va permite să dublezi suprafața blatului de lucru și a depozitării.

  • Bucătăria liniară este mai puțin convivială. Spre deosebire de o bucătărie în formă de U, L sau G, bucătăria în formă de I nu oferă posibilitatea amenajării unei zone de luat masa în centrul său.

 

Caută