Amenajează o zonă de luat masa în bucătărie

Amenajări interioare
Bucătărie

Blat din rășină gri vulcan – Lapeyre

Bucătăria a fost întotdeauna un spațiu de locuit în care ne place să petrecem timpul. De asemenea, această cameră trebuie să fie atât funcțională, cât și ergonomică, dar și ușor de utilizat. Fie că este deschisă sau închisă, este important să poți amenaja o zonă de luat masa pentru a lua masa cu familia și a împărtăși momente plăcute în jurul unei mese. Care sunt diferitele soluții de layout? Ai detalii în articol!

Amenajarea unei zone de luat masa în bucătărie: care sunt diferitele soluții de amenajare?

Zona de luat masa dintr-o bucătărie nu este rezervată doar camerelor mari.

Totuși, mulți tind să creadă că, dacă ai un spațiu limitat, este mai bine să renunți la el. Mai gândește-te ! Există multiple posibilități de amenajare care nu împiedică în niciun caz aspectul funcțional și fluiditatea trecerii în cameră.

Nu esti convins? Iată câteva exemple care ar trebui să te facă să te răzgândești.

  • Alege o masă extensibilă: din ce în ce mai populară, masa extensibilă se potrivește perfect în cele mai mici spații. În funcție de nevoile tale, această piesă de mobilier oferă dimensiuni diferite și îndeplinește funcții multiple. Poate fi folosită ca masă de sufragerie, suprafață de lucru, dulap TV sau chiar birou de lucru. Există console cu extensii care ocupă puțin spațiu și îți permit să iei masa împreună cu toți ai tăi.

o masă mică

Extindeți un plan de lucru

  • Alege o masă mică: nu ai nevoie de o piesă de mobilier pentru multe persoane? Atunci nu alege un model XXL! O masă mică și puțin adâncă va funcționa foarte bine. Instalată pe un perete, este ideală pentru bucătăriile longitudinale deoarece ocupă foarte puțin spațiu pe lățime. De asemenea, optează pentru scaune, fie ele și pliabile, pentru a facilita libertatea de mișcare.
  • Extinderea unui plan de lucru: de ce ar trebui ca masa să se afle în mijlocul bucătăriei, obligatoriu? Soluția de economisire a spațiului constă în extinderea blatului de lucru: funcțională, această alternativă oferă și un rezultat foarte elegant. De asemenea, poți alege să îți extinzi și insula centrală.
  • Utilizează spațiul de sub fereastră: ai un separator vitrat în bucătărie?Profită de ocazie pentru a fructifica spațiul din dreptul lui! Datorită unui bar și a câtorva scaune înalte, zona ta de luat masa va ocupa foarte puțin spațiu și va avea vedere la restul casei.
  • Optează pentru mobilier retractabil: dacă vrei să adaugi în bucătărie o zonă de luat masa care să nu consume m² din bucătărie, poți opta și pentru blatul de masă semicircular care se rabatează pe perete. Este o soluție ideală pentru bucătăriile mici, unde te poți bucura de o zonă de luat masa în doar câteva secunde.
  • Îndrăznește să adaugi o banchetă: căzută în desuetudine de câțiva ani, bancheta revine. Profită de ocazie pentru a-ți pune scaunele voluminoase în dulap! De fapt, bancheta se poate strecura cu ușurință sub masă și poate trece complet neobservată atunci când nu o folosești.

Blat laminat din frasin – Lapeyre

A picture containing floor, indoor, curtain, window Description automatically generated

A picture containing indoor, floor, window, kitchen Description automatically generated

  • Optimizează fiecare colț al bucătăriei tale, datorită banchetei: dacă părțile laterale ale bucătăriei sunt adesea ocupate de dulapuri, colțurile și unghiurile sunt, pe de altă parte, frecvent neglijate.Mai greu de dezvoltat, acestea constituie, totuși, un spațiu prețios care nu trebuie neglijat.Pentru a exploata un unghi, alege o bancă confortabilă, apoi instalează o masă mică: vei obține astfel o zonă de luat masa care economisește spațiu și este foarte convivial.Tot ce trebuie să faci este să îți decorezi bancheta cu perne pentru a îți crea o zonă de luat masa confortabilă.

Bine de știut: pentru a rămâne în logica optimizării și a economisirii spațiului, alege scaune sau taburete care economisesc spațiu și pot fi depozitate cu ușurință pentru a nu aglomera pasajul. Unele modele de scaune pliante pot fi, astfel, suspendate pe lateralul blatului.

 

Caută