Birou: fiecare vârstă cu nevoile ei

Amenajări interioare
Dormitor

Dormitor birou - Spatiu birou

Teme, acte administrative, lucru la calculator sau hobby-uri creative, multe activități necesită utilizarea unui birou, iar asta îl transformă într-un spațiu esențial. Instalată în dormitor, zona de birou beneficiază de atmosfera sa liniștită, propice concentrării. Chiar dacă nu există o vârstă anume pentru a fi studios, există, totuși, un birou pentru fiecare vârstă.

Un birou în camera unui copil

Pentru a desena, a colora sau a-și face temele, copiii au nevoie de un birou. Și, la fel ca în cazul adulților, alegerea biroului „bun”, cel care li se potrivește cel mai bine, se face după mai multe criterii.

 

Aspectul, forma și culorile biroului și scaunul asociat trebuie să atragă copilul.

Este o decizie care facilitează concentrarea și momentele de studiu. Adaptează înălțimea mesei și ale scaunului la înălțimea și greutatea copilului pentru a-i permite să lucreze într-o poziție bună. Alege o masă suficient de mare pentru a-i găzdui cărțile, creioanele de colorat și alte obiecte. Nu exagera, însă: dimensiunea blatului mesei trebuie să rămână rezonabilă în raport cu cea a copilului și să ofere toate elementele accesibile la îndemână. Dacă în cameră sunt doi copii, poți opta pentru un birou mai mare sau 2 mici.

Evită mesele supradimensionate în comparație cu camera copilului. Cel mai important lucru pentru un copil este să se joace: spațiul trebuie să reflecte această distribuție a timpului.

Optează pentru elemente practice de depozitare, aflate la înălțimea copilului. În cantitate suficientă, diferitele sertare și compartimente îi permit copilului tău să-și depoziteze și să-și organizeze singur lucrurile. Mobilierul simplu de accesat în spațiul de birou este și o garanție a autonomiei copilului.

A picture containing text Description automatically generated

Un birou în camera unui adolescent

Adolescenții își folosesc birourile mai des decât copiii.

Două utilizări principale: temele și computerul. Prin urmare, ergonomia trebuie să fie plasată în centrul preocupărilor. Pentru camera unui adolescent, alege un birou cu blatul generos (pentru a putea întinde pe el mai multe cărți și caiete) și funcțional. Furnizează suficiente elemente de depozitare: acestea trebuie să îi permită să-și organizeze și să-și depoziteze bunurile cu ușurință.

Optează pentru un scaun de birou reglabil pe înălțime: îl vei păstra câțiva ani. Calitatea spătarului și a scaunului sunt elemente esențiale pentru a asigura un confort maxim adolescentului tău.

Computerul, o piesă esențială, cere să iei în considerare mai multe elemente. Gândește-te la poziția prizei de rețea și la numeroasele conexiuni necesare pentru computer, imprimantă și alte echipamente din biroul multimedia (tastatură într-un sertar, imprimantă integrată etc.).

Pentru a crea o atmosferă pentru studiu, biroul trebuie, așadar, să se potrivească perfect în dormitor. Într-un colț, cu fața la fereastră, sub un pat la mezanin, lângă puncte de lumină și prize de curent… gândește-te la amenajarea care oferă cele mai bune condiții de lucru posibile.

A kitchen with a brick wall Description automatically generated with low confidence

Alege biroul pentru dormitorul unui adult

Într-un dormitor pentru adulți, este esențial să definești clar spațiile.

Pentru a menține calitatea muncii, precum și adâncimea somnului, zona de lucru nu trebuie să pătrundă în zona de dormit. Așază biroul suficient de departe de pat și orientează-l cu spatele spre spațiul de dormit. Instalează-l pe un perete sau cu fața la o fereastră, de exemplu. Pentru a limita spațiul ocupat de zona de lucru, alege mobilier simplu. Optează pentru un birou cu linii curate și rafturi de depozitare în locul cutiilor și mobilierului solid. Limitează obiectele de pe pardoseală, favorizând bibliotecile de perete.

Dimensiunile biroului și depozitarea depind direct de utilizarea lor. Dacă biroul este folosit exclusiv pentru susținerea calculatorului, suprafața de lucru poate fi redusă în dimensiuni. Pe de altă parte, dacă folosești biroul pentru a lucra de acasă, a scrie, a desena și a depozita documente, alege un blat cu dimensiuni mai mari.

birou de designer într-un dormitor

Într-un dormitor mic, încearcă să creezi o partiție între spațiul de lucru și pat. Utilizează un raft sau o bibliotecă pentru a combina separarea și depozitarea.

Elementele de depozitare și clasificare trebuie să corespundă stilului de design al camerei. Astfel, într-un decor modern, optează pentru cutii de depozitare de designer, suple si modulare, sau pentru mobilier vintage. Rezervă turnuri de depozitare din lemn pentru încăperile mai clasice sau în stil scandinav.

Alegerea și amenajarea spațiului de birou trebuie să țină cont de prizele de serviciu, priza de rețea și conexiunea la linia telefonică. Anticiparea acestor conexiuni electrice evită răspândirea cablurilor și încărcătoarelor de-a lungul camerei.

Două elemente esențiale garantează un spațiu de birou confortabil: iluminatul și scaunele.

Alege lămpi ușor de operat, de luminozitate suficientă (fără a fi prea puternice) și care oferă o lumină caldă. Iar pentru mai mult confort, optează pentru variatoare. Confortabil și ridicat la înălțimea potrivită, scaunul are spatar rabatabil pentru partea de relaxare. Alege-l pe roți, pentru a facilita trecerea de la birou la depozit. Optează pentru un model care să se potrivească întregii camere.

 

Caută