Biroul de grădină: instrucțiuni de utilizare

Birou
Birou de gradină

Ai nevoie de o simplă extensie a casei ca să îți creezi noi spații gata de amenajat și folosit constant: o cameră de oaspeți, una de joacă, o bucătărie de vară sau poate o sufragerie. Contextul internațional actual a adăugat, însă, o nouă posibilă funcționalitate extensiei casei: un birou de grădină, necesar ca separare reală între viața de familie și cea profesională.

În acest articol, trecem în revistă variatele metode de construcție pentru un birou ca anexă, prețul unei astfel de extensii, posibilele amenajări interioare și procedurile administrative necesare acestui tip de proiect.

Construiește un birou de grădină

Biroul de grădină și tipurile de construcție

La fel ca în cazul oricărei extensii, ai de ales între două opțiuni: construcția poate avea o structură din lemn sau din materiale de zidărie, în funcție de bugetul și dorințele tale.

Primul aspect de luat în calcul: fundația biroului. Nu așeza biroul de grădină direct pe pământ: chiar dacă este o soluție interesantă din punct de vedere al prețului, nu va fi niciodată sustenabilă. Ai nevoie de o pardoseală adevărată și stabilă, deci de o placă de beton.

Construirea unui birou de grădină cu cadru din lemn

Credit foto marieclaire.fr prin Pinterest

Construiți un birou de grădină de zidărie

Credit foto archzine.fr prin Pinterest

Construiți un birou de grădină într-un container

Un birou de grădină construit într-un container: simplu și eficient!

Construirea unui birou de grădină de sticlă

Credit foto design-milk.com prin Pinterest

Construiți un birou luminos în grădină

Lemn și suprafețe uniforme din sticlă, pentru un birou de grădină luminos și cald.

Pentru pereți, este necesar să te gândești la o soluție cu izolație ridicată. Dacă puțină prospețime îți poate stimula munca intelectuală, un birou de grădină devine o mare problemă la temperaturi mai mici de 19° C. Prin urmare, izolația biroului trebuie să fie la fel de riguroasă ca aceea din locuința ta, și la nivelul pardoselii, și la cel al pereților și acoperișului.

Un alt aspect important: deschiderile. Este esențial să poți aerisi biroul în fiecare zi, așa că va fi necesar să instalezi ferestre și/sau bovindouri.

Acordă atenție orientării biroului tău de grădină. Dacă este îndreptat spre sud, într-o regiune în care verile sunt lungi și arzătoare, evită ferestrele mari prin care spațiul se va supraîncălzi și spațiul va deveni neutilizabil. Obiectivul este un loc unde să te poți concentra, nu o saună.

În cele din urmă, acoperișul stă la latitudinea ta. În general, majoritatea acoperișurilor căsuțelor de grădină create de producători privați este plat. Totuși, nu uita de inconveniente: problema debitelor de ploaie prost controlate și a scurgerilor greoaie. Recomandarea noastră este să ceri ajutorul unui specialist înainte să iei o decizie.

De ce sunt majoritatea birourilor de grădină produse din lemn?

Cu siguranță, este un material foarte estetic. În ceea ce privește partea practică, dacă îl folosim ca parament al unui cadru de lemn, este și un bun izolator care contribuie la aspectul de cabană sau șopron de grădină care se armonizează bine cu exteriorul.

Un alt avantaj al lemnului pentru un birou de grădină: asamblarea ușoară. Mulți producători oferă căsuțe din lemn la cheie, care necesită doar o zi de instalare – odată ce fundațiile au fost finalizate – înainte de a se transforma într-un birou de grădină finisat.

Lemnul este si alegerea perfectă dacă urmărești să armonizezi spațiile și să maschezi trecerile: dacă ai deja o terasă din lemn masiv sau din lemn compozit, îi poți adăuga fără probleme un birou de grădină. Setul va oferi exteriorului tău un stil foarte actual, iar biroul de grădină va deveni o continuare a locuinței tale.

În sfârșit, lemnul este un material durabil, încurajat astăzi de autoritățile publice. Reciclabil, ecologic atunci când provine din păduri durabile și tratat cu produsele potrivite, este un material milenar și totuși de viitor.

Ce aranjamente să creezi pentru birou de grădină?

Amenajarea noului tău birou va depinde doar de efortul și creativitatea ta. Instalarea unei rețele de energie electrică va fi prioritatea 0. Dacă ai nevoie de acces la internet, trebuie să gândești așezarea utilă a prizelor pentru un router wifi.

Nu trece cu vederea nici securitatea. În primul rând, instalează un detector de fum. Apoi, biroul de grădină și containerul acestuia trebuie să fie adăugate în asigurarea locuinței tale. Instalează acolo o alarmă secundară și încuietori bune pentru uși sau geamuri ca să previi orice efracție.

În fine, biroul de grădină trebuie gândit ca o garsonieră ca să devină ideal. Trebuie să fie suficient de mare (o suprafață utilă de minimum 15 m²) ca să găzduiască zone multiple. La fel ca într-o garsonieră, o poți împărți în mai multe spații:

  • o zonă de lucru, cu birou și depozitare asociată;
  • un loc de odihnă, suficient pentru o canapea mică și o măsuță de cafea;
  • un colț pentru gustări, cu acces la apă și un mic frigider.

Unii merg chiar mai departe, instalând toalete și dușuri, ceea ce transformă construcția într-un birou de grădină cu dublă vocație: de spațiu de lucru și de garsonieră independentă. Depinde de tine să creezi ce amenajare interioară corespunde nevoilor tale.

 

Caută