Biroul de grădină: sfaturi și soluții esențiale

Extensie
Proceduri de gestionare a șantierului

Realizarea unei anexe poate fi folosită în diverse scopuri: amenajarea unei camere de oaspeți, a unei camere de joacă, a unei bucătării, a unui living… Odată cu criza la nivel mondial din domeniul sănătății, anexa poate fi transformată și într-un spațiu de birou. Dar, pentru a asigura o departajare reală între viața personală și cea profesională, cu puțină îndrăzneală poți realiza crearea unui spațiu care să nu fie dependent de casă: biroul de grădină. O încăpere liniștită, înconjurată de multă verdeață, care oferă o adevărată priveliște și care combină confortul și ergonomia pentru a asigura un mediu de lucru optim.

În acest articol, trecem în revistă diferitele metode de construcție pentru un birou de grădină confortabil și funcțional, bugetul alocat pentru o astfel de lucrare, posibilele amenajări interioare și etapele administrative necesare pentru acest tip de proiect.

Construiește un birou de grădină

Biroul de grădină: ce tip de construcție ar trebui să aleg?

La fel ca în cazul oricărei anexe, poți opta pentru o construcție poate cu structură din lemn sau din zidărie, în funcție de bugetul și dorințele tale.

Ca în cazul oricărei construcții noi, trebuie abordată problema fundației și a soclului. Nu te aventura să realizezi biroul din grădină direct pe pământ. Chiar dacă este o metodă interesantă din punct de vedere al costului redus, nu va fi niciodată sustenabilă. Ai nevoie de o pardoseală solidă și stabilă, și, prin urmare, de o planșeu din beton armat.

Pentru pereți, este necesar să optezi pentru o soluție eficientă de izolare termică și fonică. Deși inhalarea de aer rece stimulează creierul și corpul, o temperatură constantă mai mică de 19°C devine o reală problemă. Confortul tau depinde de alegerile pe care le faci, așa că va trebui să acorzi o reală atenție pentru asigurarea temperaturii optime dintr-o încăpere. Prin urmare, izolarea biroului trebuie să fie la fel de riguroasă ca cea din locuința ta, atât la nivelul pardoselii, cât și la cel al pereților și acoperișului.

Un alt aspect important: ferestrele. Este esențial să poți aerisi biroul în fiecare zi!

Acordă atenție orientării biroului tău de grădină. Dacă este îndreptat spre sud, într-o regiune în care verile sunt lungi și călduroase, evită să montezi ferestrele de dimensiuni mari deoarece acestea vor supraîncălzi încăperea și va fi imposibil să îți poți desfășura activitățile. Scopul este acela de a crea un loc în care să te poți concentra în ceea ce întreprinzi, nu acela de crea o saună.

În cele din urmă, realizarea acoperișului stă la latitudinea ta. În general, majoritatea acoperișurilor birourilor de grădină sunt prezentate de majoritatea constructorilor ca fiind plate. Cu toate acestea, trebuie să fii conștient de problemele pe care le poate cauza un acoperiș plat atunci când nu este bine realizat: stagnarea apei, controlul scurgerilor pluviale etc. Recomandarea noastră este să ceri sfatul unui profesionist înainte să iei o decizie.

De ce sunt majoritatea birourilor de grădină sunt realizate din lemn?

Lemnul pare a fi regele materialelor pentru realizarea unui birou de grădină. Trebuie precizat faptul că lemnul este un material practic. Din punct de vedere estetic, atunci când este utilizat în placare, în plus față de structura din lemn și de o bună rezistență termică, asigură și o foarte bună izolare fonică. Folosind lemnul, poți obține, de asemenea, un aspect asemănător cu cel al unei cabane sau al unui pavilion de grădină. Un design unic care se armonizează perfect cu exteriorul.

Un alt avantaj al lemnului pentru construirea unui birou de grădină: asamblarea ușoară. Mulți producători oferă căsuțe din lemn la cheie, care necesită doar o zi de montare – odată ce fundațiile au fost ridicate. Astfel, te poți bucura rapid de un birou de grădină!

Vrei să construiești un birou de grădină?
Descrie-ți proiectul: te punem în legătură cu profesioniștii noștri autorizați.

Lemnul este, de asemenea, alegerea ideală pentru armonizarea spațiilor. Dacă ai deja o terasă din lemn masiv sau o terasă din lemn compozit, poți amenaja în acest spațiu, biroul tău de grădină. Întreg ansamblul va conferi încăperii un stil foarte modern și rustic în același timp.

În sfârșit, lemnul este un material durabil, încurajat astăzi de autoritățile publice. Reciclabil, ecologic atunci când provine din păduri durabile și tratat cu produsele potrivite, este un material milenar și totuși de viitor.

Unii aleg construcția din lemn pentru aspectul de tip cabană. În ultimii ani, aceasta a fost o tendință foarte apreciată în ceea ce privește realizarea de anexe și sigur va avea continuitate, fie că este vorba de crearea unui birou de grădină, a unui spațiu de agrement sau a unui de relaxare, cum ar fi un studio.

Nu în ultimul rând, lemnul este un material durabil, încurajat în prezent de către autoritățile publice. Reciclabil și ecologic atunci când provine din exploatări forestiere sustenabile și tratat cu produse adecvate, acesta este un material ancestral al viitorului.

Cum ar trebui să fie amenajat un birou de grădină?

Amenajarea noului tău birou va depinde doar de efortul și creativitatea ta. În orice caz, va fi necesară instalarea unei rețele electrice care să asigure iluminatul. Dacă ai nevoie de acces la internet, trebuie să gândești așezarea utilă a prizelor și a cablurilor conexe, pentru conectarea unui router wifi.

Să nu uiți de siguranță și securitate. În primul rând, montează un detector de fum. În plus, întreaga anexă nou construită trebuie să fie prevăzută în asigurarea locuinței tale. Poți monta o alarmă de siguranță suplimentară și sisteme de închidere bune pentru uși si fereastre ca să previi orice efracție.

În cele din urmă, pentru a-ți aduce satisfacție deplină, gândeste biroul de grădină asemenea unui studio. Trebuie să fie suficient de mare (o suprafață utilă de minimum 15 m²) ca să găzduiască mai multe spații. Astfel, îl poți diviza în mai multe secțiuni:

  • o zonă de lucru, cu birou și zone de depozitare asociate;
  • un loc de odihnă, suficient pentru o canapea mică și o măsuță de cafea;
  • un colț pentru gustări, cu acces la apă și un mic frigider.

Unii merg și mai departe, amenajând o zonă cu toaletă și duș, transformând construcția în ceva mult mai grandios și complex: un spațiu de lucru sau de divertisment pentru prieteni, și independent, o încăpere izolată, doar pentru tine. Tu alegi ce tip amenajare corespunde nevoilor tale.

Care este prețul unui astfel de birou de grădină?

Răspunsul e simplu: depinde foarte mult de implicarea unui specialist în construcție. Bugetul alocat pentru un proiect complet, cu izolație conform RT 2012, acoperiș, pardoseală, geamuri, uși și ferestre, variază de la 10.000 la 15.000 euro pentru 15 m² utili. Un preț care poate crește rapid în funcție de opțiunile pe care le adaugi: grosimea pereților, prize electrice, numărul de ferestre etc.

Trebuie să estimezi bugetul alocat unui astfel de proiect?

Descrie-ți rapid proiectul și vei primi instantaneu o estimare!

Această estimare nu include realizarea fundației. Dacă dorești ca de întreg proiectul să se ocupe un profesionist și rezultatul să fie unul excepțional și sustenabil, ia în calcul cel puțin 30% din prețul final.

O altă posibilitate: poți opta pentru un birou de grădină făcut la comandă, incluzând totul, de la designul interior până la pardoseală și vopsire. Aici, prețul biroului de grădină poate ajunge până la 30.000 de euro pentru 15 m².

Suma poate părea mare, dar este vorba, într-adevăr, despre o construcție în toată regula, pe care apoi o poți folosi ca studio de închiriat pentru studenți sau alți chiriași.

Caută