Bucătăria albastră

Bucătărie
Decor

Bucătăria albastră

Dacă albastrul își face loc fără probleme în camerele noastre de zi și dormitoare, ne-am putea îndoi de utilitatea lui pentru o bucătărie. Și totuși, dovada stă în poze, bucătăriile albastre sunt superbe și pot deveni piesa centrală a locuinței tale.

Da pentru albastru, dar care nuanță i se potrivește bucătăriei mele?

Albastru pal, pastel, cyan… Există sute de nuanțe de albastru, pe care să o alegi?

bucatarie albastra La Maison Saint-Gobain

bucatarie albastra si masa

atmosfera de beton de bucatarie albastra

De ce să îți colorezi bucătăria?

Pentru că este mai mereu deschisă către living, bucătăria a devenit de-a lungul anilor o cameră centrală în casele noastre. Ocupă din ce în ce mai mult spațiu, așa că nu mai este o cameră dedicată doar gătitului: acolo vorbim, râdem, trăim! Ca urmare, mai multe culori în bucătărie au devenit un lucru firesc. De ce să te înconjori doar cu lemn sau alb, când poți, de exemplu, să aduci aici un albastru electric izbitor sau un albastru cyan liniștitor?

 

O bucătărie albastră care se potrivește cu orice

Albastrul poate fi combinat cu o gamă largă de culori: de la galben la roșu, de la portocaliu la roz pal, avem o paletă întreagă de alegeri când vine vorba de cromatică. Totul merge cu albastru, ba chiar atât de bine încât a devenit o alegere esențială printre designerii de interior. Poate fi folosit pe ușile dulapurilor, dar și pe blaturile de lucru, pe peretele vopsit sau chiar pe pardoseala cu gresie.

o bucătărie albastră

atmosfera lemn albastru bucatarie

bucatarie albastra cu dulapuri

bucătărie albastră și roșie

O bucătărie albastră, în funcție de stil

Albastrul poate îmbrăca o bucătărie cu accente rustice, precum și o bucătărie ultra modernă. Numărul de nuanțe face posibilă potrivirea tuturor stilurilor. Un albastru lăcuit pentru stilul modern, un albastru pudră pentru un stil vintage, un albastru ou de rață pentru o bucătărie rustică șic, sau chiar un albastru miez de noapte pentru o bucătărie clasică șic. Dacă alegi albastru pentru ușile dulapului tău, te sfătuim să recurgi la culori precum alb sau lemn închis, pentru alegerea blatului.

 

Asocieri preferate

Lemn albastru deschis, pentru o amenajare scandinavă modernă. Un albastru intens, pentru un stil contemporan. Un albastru pastel, pentru o latură retro și romantică. Un albastru metalizat sau lăcuit închis, pentru o bucătărie modernă și spațioasă.

 

Caută