Bucătăria în formă de G

Amenajări interioare
Bucătărie

Are un aspect asemănător bucătăriei în formă de U, dar cea în formă de G oferă un spațiu modern și prietenos. Practică, ergonomică și estetică, această configurație este, totuși, mai rară. La fel ca și bucătăria în formă de U, aceasta folosește 3 dintre pereți, dar se distinge printr-un blat suplimentar, care este adesea folosit pentru luat masa. Ce tip de bucătărie i se potrivește formei G? Care sunt avantajele și dezavantajele?  Experții noștri îți oferă răspunsurile!

Bucătăria din G

 

Ce tip de bucătărie este potrivit?

Mai puțin populară decât verii săi în formă de L și U, bucătăria în formă de G este totuși un spațiu inteligent și plin de avantaje.

Cu toate acestea, este mai puțin versatil decât celelalte variante și necesită un spațiu foarte specific pentru a-și putea pune în valoare toate calitățile. Prin urmare, înainte de a pune ochii pe o bucătărie G, ar trebui mai întâi să îți pui întrebările potrivite.

Ce tip de bucătărie pentru o locație G

Cât spațiu ai?

Bucătăria în formă de G cere o amenajare concepută în principal pentru spații mari.

De asemenea, trebuie să ai o suprafață între 12 și 20 de metri pătrați dacă vrei să te poți deplasa în largul tău și să profiți de ergonomia acestei forme. În plus, este de preferat ca încăperea să aibă un format pătrat. Totuși, nu fi dezamăgit: configurația în formă de G este posibilă și dacă ai o cameră dreptunghiulară mare.

 

Ce atmosferă vrei să ai?

Nu ești genul de persoană care vrea să gătească în propriul colț în timp ce oaspeții tăi vorbesc în sufragerie? Amenajarea bucătăriei în formă de G ți se va potrivi cu siguranță! Într-adevăr, această configurație este, fără îndoială, una dintre cele mai ușor de utilizat. Datorită extinderii sale, poți alege să amenajezi o suprafață suplimentară de lucru, să montezi un bar sau să așezi strategic o masă pentru a fi cât mai aproape de oaspeții tăi!

Bucătărie deschisă sau închisă?

Bucătăria în formă de G este proiectată, înainte de toate, pentru spații deschise. Forma sa permite o delimitare a diferitelor spații păstrându-i, în același timp, atmosfera caldă și prietenoasă.

Care sunt avantajele și dezavantajele bucătăriei în formă de G?

Ești pe punctul de a te îndrăgosti de o bucătărie cu plan în formă de G? Crezi că poate răspunde așteptărilor tale în ceea ce privește funcționalitatea și estetica? Înainte de a lua decizia finală, iată un inventar al punctelor tari și punctelor slabe ale acestei implementări.

Avantajele și dezavantajele bucătăriei în formă de G

Mărește avantajele bucătăriei în formă de G

  • Bucătăria în formă de G oferă un spațiu convivial: datorită configurației deschise, precum și blatului de lucru suplimentar, care adesea funcționează ca masă, configurația bucătăriei în formă de G invită la comunicare. În plus, îi permite persoanei care gătește să nu se simtă izolat de restul casei.
  • Bucătăria în formă de G oferă un număr mare de spații de depozitare: găzduind un număr mare de piese de mobilier, acest aspect îți permite să depozitezi toate echipamentele și ustensilele de bucătărie.
  • Bucătăria în formă de G oferă o tranziție fluidă către spațiul alăturat: datorită extinderii sale, această configurație asigură, în mod natural, o trecere lină spre celelalte încăperi.
  • Bucătăria în formă de G este ergonomică și ușor de mutat: în această bucătărie, tot ce ai nevoie este în jurul tău. Prin urmare, nu vei avea nevoie să faci prea multe drumuri. Pe de altă parte, această implementare respectă triunghiul activității (depozitare, pregătire, spălare).

Bucătăria din G

Zoom pe dezavantajele bucătăriei în formă de G

  • Bucătăria în formă de G nu permite blocarea mirosurilor: este o urmare directă a faptul că este o cameră deschisă. Pentru a remedia acest neajuns, este obligatoriu să te echipezi cu o hotă extractoare și un sistem de ventilație eficient.
  • Bucătăria în formă de G necesită o configurație foarte specifică a încăperii: în cele mai multe cazuri, bucătăria în formă de G este relativ mare și ocupă spațiu. De asemenea, nu este potrivit pentru spații înguste. Pe de altă parte, este mai bine să ai o cameră în format pătrat.
  • Bucataria în formă de G are multe unghiuri care, dacă nu sunt folosite suficient de bine, pot genera o pierdere semnificativă de spațiu.
  • În bucătăria în formă de G totul este la vedere: dacă obișnuiești să lași totul întins atunci când găești, ar fi bine să îți schimbi obiceiurile înainte de a opta pentru acest aspect! Pentru că este complet deschisă către restul casei tale, bucătăria în formă de G nu-ți poate ascunde mizeria!

Ai întrebări? Ai nevoie de sfaturi personalizate?
Nu ezita să contactezi un profesionist!

 

Caută