Bucătăria în formă de L

Amenajări interioare
Bucătărie

Este, fără îndoială, cea mai răspândită amenajare a bucătăriei: bucătăria în formă de L este un mare clasic. Formează un unghi drept, se adaptează la multe configurații și adoptă absolut toate stilurile! Indiferent dacă ai la dispoziție o suprafață mare sau o zonă mai mică, această organizare a spațiului se potrivește oricăror constrângeri. Ce tip de bucătărie își găsește locul în forma literei L? Care sunt avantajele și dezavantajele? Detaliile sunt în articol.

Bucătăria în formă de L

Ce tip de bucătărie este potrivită pentru forma literei L?

Amenajarea bucătăriei în formă de L este atât de populară pentru că oferă multe avantaje, printre care și cel de adaptare la marea majoritate a suprafețelor. Ți se potrivește? Pentru ce spații este proiectată această locație? Te ajutăm să pui întrebările potrivite!

Cât spațiu ai la dispoziție?

Bucătăria în formă de L se adaptează la marea majoritate a universurilor, dar trebuie să știi că este apanajul ideal al încăperilor dreptunghiulare, mai ales pentru că această configurație face posibilă instalarea cu ușurință a unei zone de luat masa. Totuși, bucătăriile în formă de L găzduiesc și camere cu suprafețe pătrate, indiferent de suprafață.

Ce stil ai vrea să ai?

Acest tip de layout poate fi potrivit atât pentru amenajările clasice, cât și pentru cele contemporane.

Le exclude doar pe cele ultramoderne, dar permite, totuși, configurații multiple. În loc să lipești tot mobilierul de pereți, poți alege să folosești a doua ramură ca spațiu de trecere spre sufragerie, de exemplu.

În această configurație deschisă, rezultatul promite un stil foarte actual!

 

Bucătărie deschisă sau închisă?

Bucătăria în formă de L poate prelua ambele configurații de cameră fără nicio problemă. Totuși, remarcăm o predispoziție pentru bucătăria închisă, deoarece permite optimizarea spațiului.

 

Care sunt avantajele și dezavantajele bucătăriei în formă de L?

Apreciată de mulți pentru numeroasele sale avantaje, bucătăria în formă de L este o alegere sigură. Totuși, înainte de a îți suna designerul pentru o reamenajare, evită posibilele regrete ulterioare cu un inventar practic al acestui tip de bucătărie. Care sunt punctele sale forte? Care sunt dezavantajele de luat în considerare?

 

Zoom in pe avantaje

  • Bucătăria în formă de L se adaptează constrângerilor tale: indiferent de suprafața camerei, configurația permite optimizarea spațiului.
  • Bucătăria în formă de L facilitează instalarea unei zone de luat masa: configurația nu acoperă decât doi pereți, iar asta face posibilă instalarea unei mese de sufragerie în centru.
  • Bucătăria în formă de L este potrivită pentru spații deschise, semideschise și închise. 
  • Bucătăria în formă de L este ergonomică: datorită configurației sale, respectă faimosul triunghi al utilităților, regula care recomandă amplasarea diferitelor zone (depozitare, pregătire și spălare) într-un spațiu triunghiular.
  • Bucătăria în formă de L permite circulația fluidă: prin optimizarea spațiului, îți permite să ai totul la îndemână și să te deplasați fără obstacole.

Care sunt avantajele și dezavantajele bucătăriei în formă de L? 

Zoom pe avantajele bucătăriei în formă de L

Zoom in pe dezavantaje

  • Bucătăria în formă de L se adaptează mai greu spațiilor înguste:
    este nevoie de un culoar de minimum 1,20 metri pentru a te mișca ulor, așa că acest tip de bucătărie nu este cea mai bună alegere pentru o suprafață alungită, dar îngustă.

Ai întrebări? Ai nevoie de sfaturi personalizate pentru proiectul tău?
Nu ezita să contactezi un profesionist!

 

Caută