Bucătăria în formă de U

Amenajări interioare
Bucătărie

Există diferite tipuri de bucătării, iar majoritatea sunt exprimate prin litere: L, I, G si U. Vorbim aici și despre bucătăria cu insulă centrală. Astăzi, însă, ne vom concentra pe bucătăria în formă de U! Este adesea deschisă către restul casei, are multe avantaje și foarte puține dezavantaje. Ce tip de bucătărie i se potrivește unei configurații în formă de U? Care sunt punctele forte și punctele slabe? Am realizat sondajul pentru tine!

Bucătăria în formă de U

Ce tip de bucătărie i se potrivește unei configurații în U?

Vocația unei bucătării este să fie atât estetică, cât și funcțională.

De asemenea, este esențial ca amenajarea să fie luată în considerare în funcție de diversele constrângeri tehnice, de zona pe care o ai la dispoziție, cat și de echipamentele pe care vrei să le ai în această cameră.

Încă nu ești sigur despre bucătăria în formă de U?

Iată câteva întrebări pe care să ți le pui înainte de a lua o decizie:

A kitchen with white cabinets Description automatically generated with medium confidence

Cât spațiu ai la dispoziție?

Aceasta este una dintre primele întrebări pe care trebuie să ți le pui atunci când te decizi locația viitoarei tale bucătării. Într-adevăr, o bucătărie în formă de U necesită o suprafață minimă de 8 metri pătrați, precum și un spațiu central de minimum 1,20 metri, pentru a permite culoare de trecere.

A kitchen with white cabinets Description automatically generated with medium confidence

Ce stil ai vrea să ai?

Bucătăria în formă de U are avantajul de a fi trendy și funcțională. Îți lasă și două variante de configurații: poți decide astfel să folosești cei trei pereți ai camerei tale sau să folosești doar doi și să completezi U-ul cu un plan de lucru care separă bucătăria de living.

A picture containing indoor, kitchen, counter Description automatically generated

Bucătărie deschisă sau închisă?

Chiar daca bucătăria în formă de U este cunoscută ca fiind apanajul spațiilor deschise, află că se poate adapta perfect și bucătăriilor închise! 

Care sunt punctele forte și punctele slabe ale configurației U?

Bucătăria în formă de U se bucură de un succes tot mai mare. Crezi și tu că această configurație este făcută pentru tine? Pentru a fi sigur, iată câteva dintre avantajele și dezavantajele sale:

Măriți avantajele bucătăriei în formă de U

  • Bucătăria în formă de U este foarte funcțională: datorită configurației sale unice, acest tip de bucătărie permite o amplasare ideală a celor trei zone ale încăperii: depozitare, pregătire și spălare. Totul este în apropiere și traficul este logic și fluid. Pe de altă parte, bucătăria în formă de U are adesea un blat cu suprafață mare.
  • Bucătăria în formă de U se adaptează oricărui spațiu: așa cum am menționat mai sus, fie că ai o bucătărie închisă sau deschisă, spațioasă sau de dimensiuni medii, configurația în formă de U se va potrivi camerei tale.
  • Bucătăria în formă de U oferă posibilități multiple de depozitare: cu dulapurile sale situate atât deasupra, cât și dedesubt, nu trebuie să îți faci griji cu privire la depozitarea tuturor echipamentelor de gătit!
  • Bucătăria în formă de U îți permite să instalezi o insulă centrală: estetică și ușor de utilizat, insula centrală este potrivită pentru bucătăriile spațioase.

Ce tip de bucătărie pentru un aspect în formă de U?

Măriți avantajele bucătăriei în formă de U

Zoom pe dezavantajele bucătăriei în formă de U 

Zoom in pe dezavantaje

  • Unghiurile bucătăriei în formă de U pot provoca o pierdere de spațiu: cine spune bucătărie în formă de U, spune neapărat două unghiuri care trebuie folosite pentru a evita pe cât posibil pierderea de spațiu. Este un neajuns pe care ar trebui, totuși, să-l pui în perspectivă, deoarece designerii de bucătărie concurează mereu cu mai multă imaginație pentru a inventa amenajări de colț foarte inteligente.
  • Bucătăria în formă de U necesită un spațiu central de cel puțin 1,20m: așa cum am menționat mai sus, este important să se țină cont de suprafața disponibilă dintre cele două unități de bucătărie paralele. Într-adevăr, sub această zonă, traficul poate fi dificil și nepractic. Prin urmare, bucătăria în formă de U nu este recomandată în încăperi cu o suprafață mică.

Ai întrebări? Ai nevoie de sfaturi personalizate?
Nu ezita să contactezi un designer de interior sau un designer de bucătărie!  

 

Caută