Bucătăria la mansardă

Amenajări interioare
Bucătărie

O mansardă este sinonimă cu deschiderea și spațiul în care nicio partiție nu își are cu adevărat locul. Prin urmare, și bucătăria trebuie să fie complet deschisă. Ultra design, funcțională, practică, bucătăria de la mansardă trebuie să îndeplinească multe cerințe pentru a oferi un rezultat satisfăcător. Dacă locuirea într-un apartament complet deschis, în stil industrial, îi poate face pe mulți să viseze, trebuie să știi că amenajarea se poate dovedi a fi mai complexă. Cum să amenajezi o bucătărie într-o mansardă? Care sunt constrângerile de luat în considerare? Ai toate detaliile în articol.

O mansardă este sinonimă cu deschiderea și spațiul în care nicio partiție nu își are cu adevărat locul. Prin urmare, și bucătăria trebuie să fie complet deschisă. Ultra design, funcțional, practic, bucătăria mansardă trebuie să îndeplinească multe cerințe pentru a oferi un rezultat satisfăcător. Dacă locuirea într-un apartament complet deschis stilului industrial poate face pe mulți să viseze, trebuie să știți că amenajarea se poate dovedi a fi mai complexă. Cum să aranjezi o bucătărie într-un lo

Cum să amenajezi o bucătărie într-o mansardă?

Organizarea unei bucătării la mansardă necesită o gândire atentă pentru ca încăperea să fie atât estetică, cât și funcțională.

Ce configurație să adopți? Pe ce stil să pariezi?

Iată câteva sfaturi: 

Configurația unei bucătării la mansardă

Având în vedere spațiul disponibil într-o mansardă, una dintre primele întrebări care ne vine în minte atunci când planifici o bucătărie este: „unde să o instalăm?” “.

Este mai bine să o așezi într-un colț? În centrul spațiului? În fața unui perete de fațadă?

Pentru a alege soluția potrivită, este important să observi spațiul pe care îl ai la dispoziție: care este suprafața disponibilă? Unde sunt deschiderile? Cum sunt amenajate celelalte spații?

În plus, reține: culoarele de trecere trebuie să fie fluide și logice.

În ceea ce privește utilizările tale, poți alege o bucătărie lungă sau în formă de L, complet deschisă către restul casei tale.

Configurația unei bucătării la mansardă 

A picture containing floor, indoor, window, wood Description automatically generated

Bine de știut: o insulă centrală îți poate completa perfect bucătăria. Fără a compartimenta spațiul, îi conferă un aspect cald.

Dacă vrei să tragi o linie între bucătăria ta și restul apartamentului tău, te poți juca și cu diferențele de pardoseală.

Beton cerat și parchet, gresie colorată și pardoseală simplă… Combinațiile sunt numeroase și vor aduce o notă decorativă suplimentară interiorului tău.

Stilul unei bucătării la mansardă

Dincolo de aspectul funcțional,bucătăria la mansardă este, înainte de toate, o bucătărie cu stil: într-adevăr, cine spune loft, spune și aspect industrial și rafinat. Iată câteva reguli de urmat:

A picture containing indoor, wall, floor, room Description automatically generated

Spațiul trebuie să rămână neapărat deschis

O mansardă nu are pereți despărțitori și la fel trebuie să se întâmple și cu bucătăria ta: trebuie să rămână complet deschisă către restul spațiului. Cu toate acestea, o masă, un bufet sau chiar un bar pot ajuta la separarea lumii bucătăriei de restul apartamentului.

A kitchen with a brick wall Description automatically generated with low confidence

Alege materiale cu atenție

Pentru un stil loft de succes, este indicat să amesteci cu pricepere diferitele stiluri și diferitele epoci. Poți combina astfel metalul cu lemnul, sticla cu betonul, ultra-modernul cu vechiul, designul cu retro etc. Multe combinații sunt posibile!

A picture containing indoor, wall, window Description automatically generated

Nu uita de amenajare

Trebuie să ai în vedere fiecare detaliu din bucătăria ta la mansardă – îți reamintim că este vizibilă pentru toată lumea. Așadar, alege-ți corpurile de iluminat cu grijă și nu ezita să folosești niște decorațiuni care vor adăuga personalitate bucătăriei tale.

Care sunt constrângerile de luat în considerare?

Ca toate bucătăriile deschise – și în ciuda numeroaselor sale puncte forte – bucătăria la mansardă are unele constrângeri de care trebuie să fii conștient pentru a le putea remedia.

Prima: lasă mirosurile să se răspândească în restul locuinței. Pentru a depăși acest neajuns, există totuși anumite soluții, precum instalarea unui separator vitrat, care nu închide vizual spațiul, dar permite canalizarea mirosurilor în timp ce dă impresia unei bucătării deschise. În plus, este important să te echipezi cu o hotă extractoare eficientă.

În același timp, reține că accesul luminii naturale nu va fi niciodată punctul forte al mansardelor, chiar dacă un luminator suplimentar sau ferestrele generoase îți pot oferi suficientă lumină naturală: este, deci, esențial să decizi locurile potrivite pentru sursele de lumină potrivite.

În sfârșit, din punct de vedere al bugetului, o bucătărie la mansardă este adesea mai costisitoare decât o bucătărie „clasică”, deoarece necesită expertiza unui designer care se va ocupa de mobilierul personalizat.

Ai întrebări? Ai nevoie de sfaturi personalizate?
Nu ezita să contactezi un profesionist sau un designer de interior! 

 

Caută