Bucătăria: sfaturi și soluții

Amenajări interioare
Bucătărie

O bucătărie atât estetică, cât și practică, este destul de posibilă și chiar recomandată!
Citește toate sfaturile noastre pentru a obține bucătăria perfectă: indiferent de întrebarea pe care o ai despre proiectul tău de renovare a bucătăriei, răspunsul este aici.

planificare, sfaturi si solutii pentru bucatarie

Organizează-ți bucătăria

Nu poți să improvizezi soluții în ceea ce privește renovarea unei bucătării. Este un proiect de anvergură, care necesită timp, dar mai ales organizare. Înainte de a începe, trebuie să îți definești clar nevoile și dorințele pentru a obține bucătăria care să îți satisfacă așteptările cu adevărat. Există câțiva parametri esențiali de luat în considerare. Care va fi, până la urmă, funcția camerei? O vei folosi, pur și simplu, pentru a pregăti mesele sau va fi un spațiu de locuit în sine? Este important să răspunzi la acest tip de întrebări în prealabil, pentru a putea realiza proiectul cel mai potrivit pentru casa ta.

Nu sunt întrebări banale. Gândește-te, de exemplu, la siguranțele pentru copii și la accesul pentru seniori, așa încât să ai o cameră potrivită pentru toți membrii familiei tale. Nu uita de punctele tehnice, precum ventilația, iluminatul și tot ce ține de standardele de siguranță electrică și gaz. Anticiparea acestor întrebări îți va permite, de asemenea, să stabilești un buget precis pentru proiectul tău. Pe scurt, o renovare sau crearea unei bucătării noi nu este un proiect imposibil. Și pentru a te asigura că nu uiți nimic, am adunat mai jos toate informațiile pe care trebuie să le știi înainte de a începe.

Securitatea bucătăriei

Siguranța bucătăriei

Am adunat în această secțiune tot ce trebuie să știi pentru a îți proteja casa cel mai bine: reglementările, când să apelezi la un electrician, cum să eviți accidentele casnice, ce echipamente să folosești pentru mai multă liniște sufletească, cum să asiguri camera copiilor tăi…

 

Bucătărie confortabilă

O bucătărie confortabilă

Accesibilitate, ventilație, sfaturi pentru controlul mirosurilor sau chiar automatizarea locuinței… Există multe modalități de a îți transforma bucătăria într-o cameră care este mai ușor de locuit pentru toată lumea. Descoperă în această secțiune toate ideile și sfaturile noastre pentru a îți permite să faci din această cameră un loc relaxant și unic în casa dumneavoastră.

 

Planificarea bucatariei si buget

Planificarea bucătăriei și bugetul alocat

Anticipează cât mai bine durata și costul lucrării, diferitele etape. Am adunat sfaturile experților noștri de la La Maison Saint-Gobain pentru a răspunde cât mai bine la întrebările tale înainte de a începe. Nu ezita să contactezi profesioniștii noștri pentru a trece de la stadiul de invidie la cel de proiect.

Proiectează-ți bucătăria

Designul este punctul de plecare pentru un proiect de succes. Pentru o bucătărie atât plăcută, cât și practică, ai nevoie de un design atent, adaptat nevoilor tale. Concret, ce înseamnă asta? În acest context, designul este modul în care optimizezi și folosești spațiul camerei pentru a o face cât mai funcțională. Prin urmare, concentrează-te în principal pe ergonomie: găsește care este cea mai bună modalitate de a te adapta la constrângerile arhitecturale (cameră mică, formă atipică).

În același timp, trebuie să alegi echipamentele și aparatele potrivite pentru o bucătărie eficientă, care să-ți facă viața mai ușoară. Pentru a te ajuta să găsești cele mai bune soluții, am selectat sfaturi de la experții noștri în amenajări, echipamente și aparate.

Organizează-ți bine bucătăria

Organizează-ți bine bucătăria

Cum să profiți de spațiu și să obții o bucătărie practică și plăcută? Cum să-l aranjezi optim? Această secțiune este creată pentru a răspunde la toate întrebările tale legate de design.

 

Echipament de bucătărie

Echipamente de bucătărie

Baterii, blaturi, iluminat, chiuvetă. Descoperă aici cele mai noi tendințe și tot ce trebuie să știi pentru a selecta cele mai bune echipamente pentru bucătăria ta.

 

Aparate de bucatarie

Aparate de bucătărie

Aici vei găsi sfaturi despre cum să alegi un anume echipament, avantajele și dezavantajele fiecărui tip de model și tot ce trebuie să știi pentru a face alegerile optime pentru bucătăria visurilor tale.

 

Amenajează-ți bucătăria

Da, o bucătărie trebuie să fie bine amenajată și practică, dar și pe gustul tău. O parte funcțională nu este completă dacă nu este și estetică. Bucătăria ta trebuie să fie în concordanță cu restul casei tale, dar și cu stilul tău de viață și personalitatea ta. Fie că ești mai degrabă modern sau tradițional, minimalist sau colorat sau chiar industrial, nu poți să nu optezi pentru un anumit stil pentru amenajarea bucătăriei tale.

Este o cameră cu suflet și numai tu i-l poți contura făcând alegerile decorative potrivite. Îți oferim o bună doză de inspirație cu tendințele de decorare. Găsește aici sfaturile experților noștri și tot ce trebuie să știi pentru a alege stilul de design, cele mai bune finisaje, diferitele spații de depozitare și piesele de mobilier care te vor ajuta să dai personalitate bucătăriei tale.

Da stil bucatariei tale

Dă stil bucătăriei tale

Cum să alegi stilul cel mai potrivit? Cum să alegi culorile care vor alcătui bucătăria ta? Iată toate sfaturile noastre din această secțiune dedicată în întregime stilurilor de bucătărie și selecției noastre de fotografii cu proiecte superbe.

 

Acoperiri de bucătărie

Finisaje de bucătărie

Dincolo de noile tendințe, iată o privire de ansamblu rapidă pentru a te ajuta să alegi cele mai bune finisaje. Descoperă în această secțiune articolele noastre de sfaturi pentru a alege podeaua, peretele și tavanul adaptate nevoilor tale.

 

Mobila de bucatarie

Mobila de bucătărie

Dacă vrei să îți transformi bucătăria într-un loc primitor, alegerea mobilierului potrivit este modalitatea cea mai bună de a o face. Problema este că te poți simți rapid copleșit. Nu intra în panică, experții de la La Maison Saint-Gobain îți vor veni în ajutor!

 

După cum ai înțeles, amenajarea bucătăriei tale este o succesiune de alegeri care îți vor permite să obții un spațiu unic și personalizat. Alegerea unei bucătării albe sau negre, cu sau fără insulă, în U sau cu altă forma, sunt printre opțiunile pe care le ai. Dar asta nu este tot. Este important să alegi o pardoseală care să se potrivească gusturilor și obiceiurilor tale. Gândește-te cu atenție la bucătăria ta înainte de a începe și vei obține un proiect de succes.

 

Caută