Calitatea aerului din interiorul locuințelor

Calitatea aerului
Tehnologia Activ’A

Activ'Air de la Saint-Gobain Rigips

Petrecem până la 90% din timpul nostru în interiorul clădirilor, deci până la 22 de ore din 24 și respirăm între 8000 și 12000 litri de aer pe zi.

Calitatea aerului interior influențează sănătatea – îmbunătățește confortul și starea de bine a ocupanților clădirii. Studii efectuate în Franța de către Observatorul calității aerului interior arată că 85% dintre clădiri prezintă o concentrație de formaldehidă de 10-15 ori mai mare decât cea din aerul exterior.

Expunerea la formaldehidă – substanța nociva din aer – poate avea multiple simptome fizice precum: iritații ale ochilor, senzația de arsuri în nări și gât, tuse și dificultate în respirație. Expunerea îndelungată, chiar la niveluri scăzute, poate conduce la senzibilizarea tractului respirator și poate cauza astm.

Soluții practice de îmbunătățire a calității aerului

Saint-Gobain a patentat tehnologia pentru materiale de construcții Activ’Air®, ce descompune formaldehida, transformând-o în compuși inerți nedăunători.

Tehnologia Activ’Air® poate reduce concentrația de formaldehidă din încăperi cu până la 70% în condițiile utilizării a 1 mp într-un volum de 1 mc.

Testat de Laboratoarele EUROFINS, conform ISO 16000-23.

Reacția chimică din interiorul plăcii este ireversibilă: aditivul reacționează cu unii compuși organici volatili, neutralizând compusul organic volatil formaldehida și reținându-l în placă, astfel că nu se întoarce înapoi în aer. Rezultatul: un aer interior îmbunătățit semnificativ pe întreaga durată de viață a construcției, substanța activă din miezul de gips acționând imediat și rămânând eficientă pentru aproximativ 50 de ani – chiar dacă se aplică finisaje și decorațiuni ca tapet de hârtie, tapet din fibră de sticlă, vopsea minerală sau vopsea acrilică.

Cu plăcile din gips-carton Rigips Activ’Air® se pot placa pereți sau se pot construi pereți despărțitori și plafoane.

Plăcile Rigips Activ'Air® de la Saint-Gobain Rigips

Caută