Când hotărăști să-ți renovezi camera

Amenajări interioare
Dormitor

Dormitorul tău trebuie să redevină un spațiu în care să-ți petreci timpul cu plăcere. Așa că mai jos te așteaptă câteva idei cool pentru dorințele tale: ridică-ți mânecile și fii pregătit pentru provocarea dormitorului visurilor tale! Apropo, experții Confort si Renovare sunt la dispoziția ta.

renovare dormitor

Renovarea camerei de la A la Z

Să recunoaștem: de cele mai multe ori, camera de zi, sufrageria și bucătăria sunt pe primele locuri în ceea ce privește lucrările de renovare, iar dormitorul e lăsat pe ultimul loc. Poate că a venit momentul să-i dăm mai multă atenție: este camera intimității, locul unde te poți refugia atunci când ai nevoie. Pentru asta, lucrările de renovare pot fi o decizie necesară, care depind direct de constrângerile arhitecturale, de stilul încăperii, buget și durata lucrării.

Renovarea dormitorului: de unde să începem?

E important să poți pune întrebările potrivite înainte să începi lucrările, chiar dacă deja visezi la proiectul finalizat. Specialiștii noștri te vor îndruma și îți vor oferi răspunsuri pentru rezultate optime.

 

  • Care este destinația camerei?

În funcție de vârsta și nevoile persoanei care va folosi acea cameră (copil, adolescent sau adult), nevoile spațiilor variază, așa că lucrările de renovare trebuie gândite diferit. Copiii și adolescenții petrec mult mai mult timp în această cameră decât adulții, de exemplu.

De asemenea, facilitățile incluse în cameră trebuie să fie diferite. Un adolescent trebuie să aibă la îndemână toate conexiunile necesare în camera lui și trebuie să își poată face temele în cele mai bune condiții. Prin urmare, instalațiile și echipamentele electrice trebuie planificate în consecință.

 

  • Care sunt nevoile tale actuale și ce va urma?

Când îți planifici renovarea, anticipează nevoile și dorințele pe care le poți avea în viitor: asta îți va asigura sustenabilitatea muncii mulți ani de acum încolo. De exemplu, dacă ai un copil mic, alege soluții de mobilare care se pot adapta diferitelor etape ale vieții lui.

În același timp, un adult care vrea să-și renoveze dormitorul trebuie să prevadă etapa de mobilitate redusă care va urma și nevoile caracteristice unui senior. În fața acestor probleme, ajutorul unui arhitect poate fi neprețuit.

 

  • Care este suprafața disponibilă?

În funcție de numărul de metri pătrați disponibili, amenajarea camerei tale se poate dezvolta. Totuși, chiar dacă îți este mai ușor să planifici o renovare într-o încăpere generoasă, nu uita că există o mulțime de posibilități și pentru spații mai mici. De exemplu, mobilierul la comandă te poate salva de bătăi de cap, la fel și corpurile de iluminat și finisajele alese corect.

 

  • Ce cheltuieli sunt necesare în lucrările de renovare?

Cu toții avem constrângeri bugetare care trebuie luate în considerare cu mult înainte de a începe lucrul: depind mai ales de alegerea materialelor, de stilul de amenajare și de gusturile în materie de mobilier. Prețul pardoselii poate varia foarte mult, în funcție de soluția pentru care optezi: de la parchet din lemn masiv sau stratificat, la o podea PVC sau un covor.

În plus, unele proiecte, cum ar fi renovarea unei băi dintr-un apartament sau instalarea unui dressing, pot include un buget extins. Și asta pentru că, dincolo de costul echipamentului, trebuie să pui la socoteală și prețul instalațiilor, o parte semnificativă din costul total al lucrării.

 

Renovarea camerei: care sunt soluțiile pentru fiecare tip de renovare?

Cu toții avem nevoi și constrângeri diferite: ține cont de prioritățile tale când îți renovezi camera. În continuare, urmează sfaturile specialiștilor Confort si Renovare.

 

Adaptează casa unei persoane cu mobilitate redusă

Pentru o persoană cu mobilitate redusă, întreaga casă trebuie amenajată și adaptată ca să ușureze viața de zi cu zi și să simplifice accesul în fiecare cameră. Ușile dormitorului trebuie să se deschidă suficient de larg, iar amenajarea încăperii trebuie să permită o circulație fluidă. Asigură-te că pardoseala permite deplasarea scaunului cu ușurință și este suficient de rezistentă pentru a face față trecerii repetate a roților.

În plus, gândește-te la detalii care pot face viața de zi cu zi mai ușoară, cum ar fi obloanele electrice, comutatoarele digitale, spațiile de depozitare personalizate, proiectate la înălțimea potrivită, ferestrele cu sistem de deschidere basculantă etc. Există o mulțime de soluții pentru simplificarea și creșterea confortului vieții unei persoane cu mobilitate redusă. Cere sfatul unui profesionist pentru a renova inteligent.

 

Pregătește o cameră pentru o persoană în vârstă

De obicei, adulții care nu au atins încă o vârstă avansată nu sunt gata să-și pregătească încăperile pentru dificultățile pe care le-ar putea avea în viitor. Totuși, experții în renovare recomandă să anticipezi nevoile viitoare și să începi renovarea din timp. Dacă personajul principal este cineva cu mobilitate redusă, e indicat să-și amenajeze camera la parterul casei pentru a nu fi nevoit să urce și să coboare pe scări constant. Dacă nu e posibil, trebuie să ia în considerare securizarea scărilor (trepte cu strat antiderapant, iluminare intensificată, materiale ușor de întreținut etc.).

Renovarea unei camere potrivite pentru o persoană în vârstă include mai ales siguranță și confort crescute. Pardoseala, de exemplu, trebuie să fie proiectată cu materiale antiderapante (clasificate R10). Este indicat să marchezi clar diferența de culori între pardoseală și pereți, pentru o mai bună percepție a spațiului.

Trebuie să planifici montarea elementelor electrice astfel încât să eviți pe cât posibil aplecarea. Prin urmare, amplasează prizele mai sus decât de obicei și întrerupătoarele astfel încât să eviți posibilele accidente din cauza mișcărilor bruște.

În cele din urmă, dacă scara devine o provocare zilnică prea mare, o balustradă instalată de-a lungul peretelui poate simplifica viața de zi cu zi și poate crește siguranța vârstnicului cu care locuiești.

 

Caută