Când travertinul vine în baie

Baie
Travertin

Prețuit pentru aspectul său șic și natural, dar și pentru rezistența mare, travertinul poate fi instalat în interior sau exterior. Cu un finisaj antiderapant, se adaptează perfect în încăperi umede, precum bucătăria sau baia. Acest finisaj din piatră naturală se integrează perfect în toate stilurile de decorare, este disponibil în mai multe culori și oferă o gamă largă de opțiuni. Care sunt avantajele și dezavantajele travertinului pentru baie? Care sunt finisajele și culorile posibile? Cât costă? Ai toate detaliile în articol.

Baie din travertin

Care sunt avantajele și dezavantajele travertinului în baie?

Travertinul este un tip de calcar al cărui aspect, rezistență și calitate durabilă au atras foarte mult și continuă să atragă persoanele care îl folosesc ca pardoseală, dar și pentru a îmbrăca pereții băii.

Zoom in pe beneficiile travertinului

Travertinul este un material elegant

Ești pasionat de design? Travertinul va fi, fără îndoială, aliatul tău! Această piatră naturală nuanțată are un farmec și o eleganță naturală care aduc mult caracter și autenticitate unei încăperi, oricare ar fi aceasta.

Travertinul vine în multe culori și finisaje

Indiferent dacă designul băii tale este clasic sau modern, travertinul se va adapta cu ușurință stilului tău. Acest material este disponibil în mai multe nuanțe, variind de la bej la maro și trecând prin roșu și portocaliu sau gri. În plus, oferă multe posibilități în ceea ce privește finisajele. Poate fi lustruit, pentru o imagine strălucitoare, mai modernă (reține că va trebui apoi tratat pentru a deveni antiderapant), periat, pentru o notă rustică și pentru a aduce și mai mult prestigiu încăperii.
Poți opta și pentru plăci de diferite dimensiuni pentru a obține o variantă complet unică și personalizată, în stil opus roman.

Dus travertin crem

Credit foto: hunker.com prin Pinterest

Dus travertin bej

Credit foto: honfleur-hotel-honfleur.com prin Pinterest

Splashback baie din travertin alun

Credit foto: novoceram.fr prin Pinterest

Travertinul poate fi montat și pe podea sau pe perete

De ce să te mulțumești cu un simplu montaj pe podea când poți îmbrăca și pereții băii tale în travertin? Pentru o instalare pe perete, poți lua în considerare mai multe formate, de la plăci mari subțiri până la pătrate mici de mozaic.
În toate cazurile, trebuie efectuată în prealabil o bună pregătire a suportului, astfel încât finisajul să adere corect și durabil.

Travertinul se adaptează atât la interior, cât și la exterior

Travertinul este un material care nu se teme de îngheț. Prin urmare, poți, fără teamă, să în iei în considerare și pentru ​​interior, și pentru exterior. Dacă ai o piscină și vrei să creezi o baie în aer liber, acest material este o alegere excelentă!

Travertinul este mai ieftin decât unele materiale fine

Aparținând familiei mari de pietre naturale, travertinul este mai puțin costisitor decât alte materiale nobile, precum marmura sau granitul, dar este la fel de rezistent.

Zoom in pe dezavantajele travertinului

Travertinul necesită întreținere riguroasă

Un finisaj natural poros și supus pătării, travertinul trebuie întreținut cu grijă de-a lungul anilor pentru a-și păstra aspectul.
Pentru ca apa să nu pătrundă, iar săpunul, gelul de duș, șampoanele și alte produse cosmetice să nu îl deterioreze, travertinul trebuie acoperit cu un strat hidrofug care trebuie reînnoit la fiecare 5 ani (pentru utilizarea în aer liber) și la fiecare 10 ani (pentru utilizare la interior).
Pentru întreținerea zilnică, se recomandă folosirea unui produs neabraziv (săpun negru sau săpun de Marsilia, de exemplu) deoarece acest calcar nu apreciază detergentii prea agresivi.

Travertinul nu este ușor de instalat

Instalarea travertinului în baia ta necesită intervenția unui profesionist. Din cauza greutății sale semnificative, transportul și aplicarea sa pe sol sau pe pereți necesită o expertiză foarte specifică.

Travertinul este un material greu

Trebuie să știi că travertinul este un material greu. Astfel, pentru o instalare pe pardoseală, trebuie să te asiguri că aceasta rezistă la această greutate. Confruntați cu aceste neajunsuri, unii preferă să mizeze pe plăci de gresie porțelanată care imită travertinul: sunt adesea mai economice și mai ușor de montat, mai puțin solicitante în ceea ce privește întreținerea.

Vrei să-ți renovezi baia?

Descrie-ți proiectul în câteva cuvinte: te vom pune în legătură cu profesioniștii noștri aprobați.

Travertinului îi stă bine în baie: ce finisaje și ce culori să alegi?

Lăsând deoparte durabilitatea travertinului, acesta este ales în principal pentru estetică! De asemenea, vine într-o gamă largă de finisaje și culori. Află detalii despre alegerile disponibile.

Ce culoare de travertin să alegi pentru baie?

Va trebui să ții cont de diverse criterii, precum orientarea încăperii, lumina ambientală, suprafața disponibilă sau atmosfera dorită.
În funcție de acești parametri, vei avea de ales între culori foarte deschise, care variază de la bej la alun, pentru o atmosferă caldă, până la gri deschis, pentru un design ceva mai rece. Travertinul este disponibil și în galben sau roz. De asemenea, poți opta pentru culori mai intense mizând pe o piatră în tonuri de roșu sau portocaliu. Travertinul gri închis sau negru este, de asemenea, o alegere îndrăzneață, dar deosebit de cool, care se potrivește perfect într-o baie cu decor și mobilier modern.

travertin de baie gri

Travertin gri structurat și un dulap de baie de designer.

Baie din travertin portocaliu

Travertin portocaliu pentru o baie cu reflexe aurii.

Travertin antracit pentru baie moderna

Travertin antracit pentru o baie modernă.

Splashback travertin bej

Alianța echilibrată a unui perete din travertin învechit și a unui bazin din travertin lustruit.

Ce finisaj de travertin să alegi pentru baie?

În ceea ce privește finisajul, vei fi, de asemenea, răsfățat de alegerile disponibile. Dacă nu îți place aspectul nou, travertinul periat va aduce materialului un efect vintage. De cealaltă parte, travertinul lustruit oferă un design contemporan pentru o baie în stil modern. În fine, efectul îmbătrânit, cu marginile sale și colțurile ușor rotunjite, conferă încăperii un aspect autentic, cald și elegant.

Zoom in pe standardul UPEC

Pentru a integra travertinul în baie, este esențial să cunoști standardul UPEC, care ține cont de comportamentul materialului în raport cu apa, cu alte cuvinte de nivelul să de antiaderență. În baie trebuie să alegi finisaje cu un indice de alunecare de minimum E2.

Ce preț are travertinul?

Deși este mai accesibil decât anumite materiale nobile, cum ar fi marmura sau granitul, travertinul rămâne relativ costisitor atât de cumpărat, cât și de instalat. Iată câțiva indicatori care te pot ajuta să definești bugetul necesar pentru munca ta în baie.

Prețul unui pavaj din travertin este, în medie, de 40 euro pe metru pătrat (fără montaj) pentru un finisaj interior. Cu toate acestea, poți găsi plăci ieftine, începând de la 20 de euro pe metru pătrat. Reține că acestea din urmă provin, în general, din cariere turcești și non-italiene, așa cum este cazul în mod tradițional.

Pentru o instalație exterioară de travertin, contează, în medie, pe un preț de 53 euro pe metru pătrat (fără montaj).

La aceste tarife trebuie adăugat și prețul manoperei, care variază cel mai adesea între 25 și 50 de euro pe metru pătrat. Nu ezita să soliciți realizarea mai multor oferte, de la diferiți profesioniști, pentru a beneficia de cel mai bun raport calitate-preț.

Caută