Cât timp durează renovarea camerei tale?

Dormitor
Proceduri de gestionare a șantierului

Fie că renovezi o cameră deja existentă sau creezi o încăpere complet nouă, iată sfaturile noastre pentru a înțelege durata lucrării tale și la ce trebuie să te aștepți în funcție de stilul dorit.

Perioada de amenajare a camerei - Lucrari

Renovarea unui dormitor existent

Durata lucrărilor depinde de natura proiectului și de funcțiile preconizate. Dacă dorești să renovezi o cameră existentă, trebuie să începi prin a îți pune întrebările potrivite. De ce ai nevoie în camera aceasta? Este un loc dedicat doar odihnei? Suprafața este mare sau mică? Este un spațiu individual sau pentru un cuplu? Dorești să creezi o baie acolo, astfel încât dormitorul matrimonial să fie independent, vrei să instalezi un dressing sau un mezanin? Utilizarea va determina în mod natural mobilierul și echipamentul de care ai nevoie. Dacă încăperea este folosită doar pentru dormit, renovarea va fi rapidă. Pe de altă parte, poate necesita o lună de muncă pentru o optimizare completă.

Durata lucrărilor depinde de natura proiectului și de funcțiile preconizate.

Inventarul și modernizarea

Începe prin a face un inventar al camerei. Începe cu elementele esențiale, cum ar fi ventilația și electricitatea, pentru a verifica dacă acești parametri se înscriu în standarde. Dacă nu este cazul, upgrade-ul trebuie inclus în planul de lucru și in buget! Dacă dorești să creezi o baie lângă un dormitor, este momentul să te gândești la alimentarea cu apă și instalațiile sanitare, precum și la extracția aerului umed care va prelungi durata proiectului.

A room with a chair and a window Description automatically generated with medium confidence

Regândește finisajele și alege materialele

Renovarea este o oportunitate de schimbare a pardoselilor (parchet masiv sau laminat, gresie etc.) și a pereților (vopsea, tapet, faianță în zona de baie, etc.). Această modificare presupune un timp de instalare specific, în funcție de materiale (sticlă, beton cerat, lemn etc.) și finisajele care urmează să fie incluse în grafic. Materialele urmează să fie alese în funcție de utilizarea camerei (anumite culori, de exemplu, favorizează somnul), stilul acesteia, dar și bugetul tău.

acoperire dormitor

Schimbă piesele sanitare și de mobilier

Gândește-te și la echipamentele și diferitele soluții de amenajare pe care le dorești în viitorul tău dormitor.

  • Înlocuirea bateriilor dintr-o baie pot necesita, în funcție de complexitate și de tipul de instalare (încastrată, pe perete), o lucrare restrictivă și deci îndelungată. Același lucru este valabil și pentru instalația de lumină.
  • Un dressing la comandă necesită câteva zile de muncă (excluzând măsurătorile, designul piesei și livrarea).
  • De asemenea, va fi necesar să ții cont de termenele de livrare a noului mobilier (uneori, câteva săptămâni) și de crearea unor spații în cameră (zonă de joacă pentru copii, masă de toaletă, zonă de birou etc.).

De exemplu, instalarea unei pardoseli și/sau finisajul peretelui, instalarea unei coloane de duș, crearea unui dressing funcțional în formă de U, toate pot necesita până la o lună de muncă pentru o cameră mare.

amenajarea dormitorului

Creează un dormitor unic sau suplimentar

A porni de la o foaie goală este adesea mai ușor decât a transforma una deja existentă.Proiectând o piesă de la A la Z, ai mai puține constrângeri și ești protejat de surprize și erori! În practică, pentru amenajarea și decorarea unui dormitor trebuie să ții cont de aceiași parametri ca și pentru renovarea unui dormitor și anume:

  • Dimensiunile viitorului pat,
  • Alegerea materialelor și a finisajelor pentru podea și pereți,
  • Alegerea echipamentelor și a mobilierului (mezanin, pat, dulapuri, comodă, birou, noptiere etc.),
  • Stilul camerei.

A picture containing indoor, floor, room, decorated Description automatically generated

Trebuie să te gândești în avans și la configurația încăperii, pentru a ști dacă trebuie să dărâmi sau să ridici pereții despărțitori, sau să creezi o fereastră.

Aproximăm durata lucrărilor de renovare completă a unei camere, în medie, astfel:

  • O săptămână: pentru renovarea unei camere single de 9 m², doar cu funcție de dormit,
  • Două săptămâni: pentru un dormitor matrimonial de 15 m²,
  • Patru săptămâni: pentru o un dormitor matrimonial de peste 20 m², cu dressing.

Aceste intervale includ instalarea pardoselilor, compartimentarea, modernizarea sistemului electric și lucrările de vopsire. Duratele pot crește dacă intenționezi să faci lucrări de izolare sau dacă decizi să îți schimbi geamurile. Vrei să vezi câteva realizări grozave? Urmărește-ne proiectele.

Verifică dacă timpul și costul montajului sunt incluse în devizul emis de către meseriașul care se ocupă de proiectul tău.

 

Caută