Ce alegeri să faci în amenajarea băii tale?

Baie
Pereți și tavane

Cameră dedicată relaxării, baia trebuie să fie un loc confortabil și stylish în care să te simți bine și de care să te și bucură de fiecare dată când te afli aici. Mobilierul, dușul, cada de baie, podeaua și finisajul pereților trebuie alese cu grijă. În acest articol, experții noștri te vor ajuta să faci alegerile potrivite pentru amenajarea băii. Dincolo de aspectul estetic, pereții din baie trebuie să reziste la umiditate și în timp.

Care sunt alternativele posibile? Care sunt avantajele și dezavantajele fiecăreia? La ce profesionist sa apelezi în procesul de montare? Ce buget ar trebui să îi aloci? Toate detaliile le afli în articolul de mai jos. 

Tapet pentru baie: alegerea potrivită

Acordă atenție placării pereților din baie: care sunt opțiunile posibile?

Baia este o încăpere care nu poate fi mobilată asemenea celorlalte camere și necesită o atenție deosebită când vine vorba de pardoseli și pereți. Aceasta, în general, se întinde pe o suprafață relativ mică, și cel mai important, face parte din încăperile cu umiditate crescută, la fel ca bucătăria, Astfel, este obligatoriu să iei în considerare această caracteristică dacă nu vrei să ai surprize neplăcute mai târziu. Prin urmare, este recomandabil să eviți vopselele fără tratament hidrofug și a tapetului standard.

Care sunt alternativele posibile? Nu-ți face griji, ai o mulțime de opțiuni din care poți alege: vopseaua specială impermeabilă, lambriurile, PVC-ul (un material foarte interesant și pentru podeaua băii tale), gresia sau chiar faianța.

Pentru o imagine de ansamblu a diferitelor posibilități disponibile, iată o prezentare generală a produselor posibile și a principalelor caracteristici ale acestora.

Acoperire baie: vopsire

Vopselele speciale pentru baie

Vin într-o gamă foarte largă de culori și contribuie incontestabil la crearea unei băi spectaculoase. Dar să nu uiți să verifici caracteristicile acesteia pentru a te asigura că este un produs destinat băii. Un produs nepotrivit se deteriorează rapid și ar putea prezenta urme de mucegai când ți-e lumea mai dragă. Vopseaua lavabilă impermeabilă este ușor de aplicat și ușor de întreținut. Cu toate acestea, pentru cele mai bune rezultate, pereții din baia ta trebuie să fie netezi, în stare bună. Se recomandă, de asemenea, un strat de bază pentru a asigura o mai bună aderență a vopselei. În plus, reține că nu este necesar să aplici vopseaua în toată baia. Evită zonele expuse direct la apă, cum ar fi deasupra căzii sau pe pereții unei cabine de duș. Aceste vopsele sunt foarte rezistente la umiditatea mediului ambiant, dar nu și la expunerea directă a apei.

Acoperire baie: lambriuri din lemn

Lambriuri din lemn pentru baie

Poate părea o alegere riscantă atunci când alegi lemnul în amenajarea unei băi. Cu toate acestea, există anumite tipuri de lemn care sunt potrivite într-o încăpere cu umiditate ridicată: de exemplu, lemnul exotic! Acesta, cu siguranță, va oferi băii tale o atmosferă caldă, relaxantă. În plus, lambriurile din lemn aduc acea latură zen des căutată în renovarea unei băi, fie că sunt folosite de-a lungul unui perete întreg sau pentru a acoperi doar o porțiune a camerei. Lemnul va decora cu mult stil baia ta!

Bine de știut: lemnul exotic este cunoscut ca fiind un produs scump de pe piață. Dacă bugetul tău nu acoperă acest tip de acoperire, poți apela la plăcile ceramice care imită foarte bine lemnul. Acestea vor asigura stilul pe care ți-l dorești, la un cost mai mic și mai mult decât atât, vor fi mai ușor de întreținut. Nu ezita să ceri sfatul meșterului tău.

Acoperire baie: faianta

Gresia

Element de bază pentru o baie, gresia oferă o gamă largă de perspective de personalizare. De la stilurile clasice până la cele contemporane, plăcile de gresie se pot integra în orice decor. Fiind recunoscut ca regele imitației, gresia poate căpăta ușor ori ce stil și efect dorești: lemn, marmură, ardezie etc.

În plus, este rezistentă la uzură, nu este afectată de umiditate și este relativ ușor de întreținut (este important însă, să se verifice calitatea îmbinărilor pentru a evita infiltrațiile de apă). Montarea gresiei rămâne, totuși, destul de migăloasă, așa că ar trebui efectuată de un profesionist.

Acoperire baie: faianta

Faianța

Frumoase, dar și fragile, faianța are rolul de oferi o notă sublimă pereților băii tale. Sunt disponibile atât în dimensiuni mici, cât și în dimensiuni mari și este disponibilă într-o gamă largă de culori și finisaje. În funcție de stilul și modelul ales, cu siguranță îi va oferi încăperii un aer retro sau etnic.

Acoperire baie: mozaic

Mozaicul

Poate fi realizat din mai multe materiale, sticlă, gresie porțelanată sau piatră naturală… Mozaicul creează decorațiuni fabuloase pe pereții din baie. Mozaicul montat într-o cabină de duș în stil italian, asigură garantat o atmosferă de tip hamam! Nimic nu te poate împiedica să te joci cu mozaicul…excepție o poate doar prețul lui care variază în funcție de tipul plăcii.

Tapet pentru baie: tapet

Tapetul din vinil expandat

Impermeabil și ușor de întreținut, Tapetul din vinil expandat este foarte rezistent. Fii îndrăzneț și oferă dinamism pereților cu tot felul de stiluri spectaculoase. În plus, datorită grosimii sale, poate ascunde cu ușurință defectele pereților. În ceea ce privește prețul, totul depinde de modelul pe care îl alegi.

Din portofoliul nostru

Tapet din fibră de sticlă NOVELIO MOLD-X

A picture containing icon

Description automatically generated

Cu Novelio Mold-X, răsfață-te cu pereți sănătoși și rezistenți.

Descoperă acest produs

 

Panourile de perete pentru baie

Este soluția economică prin excelență. Panourile de perete sunt o modalitate rapidă și ieftină, fiind soluția perfectă dacă vrei să înlocuiești gresia care acoperă de obicei pereții băii. Panourile de perete pentru baie sunt adesea folosite atunci când se dorește înlocuirea unei căzii de baie cu o cabină de duș. Astfel, se evită refacerea completă a dușului și te poți bucura de noua baie proaspăt renovată cât mai repede posibil. În plus, montarea este rapidă și se poate face direct pe vechea faianță.

Panourile de perete sunt disponibile în mai multe variante: panouri laminate decorative de înaltă presiune, panouri din poliuretan, din sticlă, din gresie porțelanată sau rășină compozită. Acestea pot imita toate texturile și materialele, pot conferi un stil industrial sau chiar pot lua aspectul lemnului.

Acoperire perete baie: beton cerat

Betonul ceruit

Apreciat atât pentru placarea pereților, cât și pentru cea a pardoselilor, betonul ceruit poate fi disponibil într-o mare varietate de finisaje și culori. Pentru o amenajare în stil contemporan, acest finisaj este alegerea perfectă: este ușor de întreținut și foarte potrivit pentru lucrările de renovare. Totuși, cel mai mare punct slab al său este friabilitatea, tendința de a se fisura. Așa că îți recomandăm să apelezi la un profesionist pentru a te asigura de calitatea lucrărilor. 

Pentru ca acest material să nu fie deteriorat din cauza umidității, acesta trebuie să fie sigilat cu un strat de etanșare a porilor și un tratament protector hidrofug. Fără această hidroizolație a betonului ceruit, după fiecare duș sau baie, s-ar putea să vezi pe pereți pete albe.

Acoperire pentru baie: tadelakt

Tadelakt-ul

Alcătuită din var și pulbere de marmură, tadelakt-ul este o tencuială complet naturală, populară pentru finisarea pereților din băile moderne. De origine marocană, tadelakt oferă nuanțe calede și are o durată lungă de viață. La fel de rezistentă la umiditate ca și gresia, această tencuială luxoasă necesită o aplicare profesionistă.

În ce profesionist să ai încredere pentru montaj?

Ai înțeles, fără îndoială: pentru a evita surprizele neplăcute, este recomandat să îți încredințezi munca unui meșter calificat pentru a avea garanția unei lucrări bine făcute și de o durată bună în timp. La ce profesionist să apelezi? Te ghidăm noi. 

În ceea ce privește montarea faianței sau gresiei, ar trebui să contactezi un meșter faianțar, specializat atât în ​​montarea, cât și în îndepărtarea acestui tip de finisaj.

Pentru montarea betonului ceruit, poți apela fie la un meșter specializat în acest material, fie la un zidar. 

Pentru montarea unui tadelakt sau a unei picturi murale, un meșter zugrav poate avea competențele necesare.

Desigur, există și firme specializate care reunesc mai multe meserii și astfel te scutesc de căutările meșterului competent pentru proiectul tău. Dacă planurile tale nu includ doar finisajul pereților băii tale, ci urmăresc un proiect general de renovare, poți contacta o astfel de firmă specializată din domeniul construcțiilor. Acesta din urmă reunește toate meseriile de care ai nevoie pentru a renova o baie completă.

Bine de știut: pentru a obține cel mai bun raport calitate-preț, asigură-te că soliciți mai multe cotații de preț de la diferiți meșteri.

Vrei să-ți renovezi baia?

Descrie-ți proiectul pe scurt: te vom pune în legătură cu profesioniștii noștri.

Ce buget să aloci unor astfel de finisaje?

Stabilirea bugetului este un pas esențial pentru această activitate. Iată câteva prețuri orientative, cu montaj inclus, în funcție de materialul ales, pentru a îți ușura munca. 

  • Pentru o vopsea specială impermeabilă pentru baie, ia în calcul între 25 și 50 de euro pe metru pătrat.
  • Pentru plăcile ceramice de tip gresie porțelanată, vei plăti, în medie, între 50 și 125 de euro pe metru pătrat.
  • Pentru faianță, între 35 și 65 de euro pe metru pătrat.
  • Pentru tadelakt, prețul oscilează, în general, între 120 și 250 de euro pe metru pătrat.
  • Pentru betonul ceruit, bugetul la care trebuie să te aștepți este, în medie, între 90 și 150 de euro pe metru pătrat.

Caută