Ce amenajare să alegi pentru bucătăria ta?

Bucătărie
Decor
Pereți și tavane
Podele interioare și exterioare

Adevărata inimă a casei, bucătăria merită toată atenția ta când vine vorba de amenajare. De la blatul său până la mobilier și splashback, fiecare element aduce o mică tușă care va sublinia întregul. Iată câteva idei de design pe care le-am creat special pentru tine, indiferent care este stilul tău preferat.

Ce stil de decor pentru bucătăria mea?

Amenajarea bucătăriei: zoom in pe blatul de lucru și splashback

Decorarea bucătăriei: zoom pe blatul de lucru și spătarul

Blat din rășină, imitație de granit alb și splashback asortat.

Dincolo de fronturile de mobilier, stilul bucătăriei este construit și prin splashback și blatul de lucru. Sunt deseori concepute în același timp, dar unii mizează pe contrast și optează pentru materiale și culori diferite, în timp ce alții preferă să le asorteze, pentru o redare mai armonioasă.

Blatul de lucru și splashback-ul: o asociere pe care trebuie să o respecți

În ultima vreme, splashback-ul din imitație de ciment a revenit în forță. Dacă optezi pentru un splashback în stil azulejos, îl poți asocia cu un blat simplu, care îl va pune în evidență.

Dacă vrei să dai un stil foarte actual bucătăriei, poți opta și pentru un splashback în stil fagure bicolor.

În timp ce combinația lemn/alb îi atrage pe unii, alții se află de partea întunecată a cromaticii și optează pentru piese total black. Atemporală, combinația blat din lemn / splashblack negru îți garantează un rezultat de design foarte cool.

Decorarea bucătăriei: spătar și blat asortat pentru un aspect total black

Splashback și blat asortat pentru un aspect total black

Decorarea bucatariei: blat din lemn si splashback pastel, moliciunea stilului scandinav

Blat din lemn și splashback pastel: relaxarea stilului scandinav

Decorarea bucătăriei: puritatea liniilor cu un splashback la jumătate de înălțime și blatul său din beton lustruit

Puritatea liniilor acestui splashback pe jumătate din înălțime, în combinație cu blatul său din beton cerat asortat

Negru, imitație de lemn, alb sau culoare: ai de ales între a face un memento a splashback-ului sau a opta pentru un blat într-o culoare diferită.

Un alt trend care a invadat bucătăriile noastre în ultimii ani: combinația de blaturi din lemn și splashback alb sau pastel. Potrivită în special stilului scandinav, această asociere va aduce atât autenticitate, cât și modernitate bucătăriei tale.

În fine, dacă ești iubitor al linilor frumoase, poți alege și un splashback pe jumătatea înălțimii li un blat asortat. Oțel inoxidabil, beton cerat… Ai o mulțime de opțiuni!

Comodă, masă și rafturi pentru decorarea bucătăriei

Decorarea bucătăriei: importanța mobilierului

Masa de sufragerie contribuie foarte mult la sufletul bucătăriei tale…

Mobilierul contribuie și la decorarea bucătăriei. Trendul este ca dulapurile și rafturile să aibă atât caracter decorativ, cât și practic.

Decorarea bucătăriei: dulapul

Dulapul

Această piesă de mobilier de familie, adesea impunătoare, este instalată în general în sufragerie. Cu toate acestea, nu este neobișnuit să găsești dulapul de porțelan în bucătărie: îți evidențiază vasele în timp ce le protejează, așa că devine acum un adevărat element de decor. Fie că este o piesă de mobilier vintage găsită într-o piață de vechituri, care va aduce o mică notă retro bucătăriei tale, sau o structură realizată la comandă și integrată între pereții tăi pentru un aspect mai contemporan, dulapul-comodă este cartea decorativă de jucat pentru o bucătărie frumoasă și practică.

Decorarea bucătăriei: rafturi 

Rafturile

Nu ai un dulap de porțelanuri? Creează-l cu ajutorul rafturilor și vei obține o comodă reinventată, care nu va renunța să își facă micul efect. Un adevărat atu decorativ, rafturile sunt mai prezente în bucătărie ca niciodată, mai ales că fac posibilă utilizarea spațiului disponibil pe perete. Astfel, ustensilele și ingredientele rămân la îndemână. Rafturi înclinate, rafturi verticale pe fiecare parte a hotei, rafturi suspendate… Din nou, ai de ales dintr-o gamă largă de posibilități de a-ți îmbrăca funcțional pereții în stilul dorit. Raftul care îți va schimba viața: raftul cu LED, pe cât de estetic, pe atât de funcțional.

Decorarea bucătăriei: tendința de nișă 

Tendințele în materie de nișe

Acesta este trendul care ne zdruncină obiceiurile în ceea ce privește designul în bucătărie.

Deschisă și așezată între unități închise, nișa va aduce o notă ultra-modernă bucătăriei tale.

O poți alege în aceeași culoare ca mobilierul tău sau poți miza pe contrast și mix-ul de materiale pentru a o evidenția.

Decorarea bucătăriei: masa

Masa

În funcție de dimensiunea bucătăriei tale, aceasta poate fi impunătoare (din lemn masiv), pliabilă sau glisantă.

Masa se remarcă pe post de obiect esențial prin excelență: rotundă, pătrată sau dreptunghiulară, albă sau colorată, vom avea tendința de a o armoniza cu blatul și splashback-ul pentru a asigura continuitatea între aceste elemente.

Accesorii decorative: stilul în bucătărie

Este acumularea de obiecte și detalii care creează designul bucătăriei tale. Pentru câțiva euro, poți aduce cu ușurință o notă de originalitate bucătăriei tale.

Decorarea bucătăriei: mânere

Mânere

De multe ori, micile detalii fac diferența într-o bucătărie. De exemplu, mânerele îi pot schimba rapid stilul. Optează pentru mânere transparente pentru un stil șic, porțelan pentru un aspect retro sau lemn pentru a accentua latura rustică a bucătăriei tale.

Decor bucatarie: borcane

Borcane

Aliniate pe rafturi, îți păstrează mâncarea și ajută la stilul bucătăriei.

Decorează-ți borcanele și depozitează-le după culoare!

Care este atmosfera în bucătăria mea?

Ai în minte un stil de design? Iată câteva sfaturi pentru a oferi casei tale un design și o amenajare minunate.

Decorarea bucătăriei: o bucătărie retro

O bucătărie retro

Dulapuri din lemn, gresie pe podea, o masă pestriță, un blat și un splashback pastelat… Pentru a da un stil retro bucătăriei tale, te sfătuim să te plimbi prin piețele de vechituri și târgurile obișnuite pentru a găsi obiecte din anii 1960-70, precum și scaune vechi, de școală, din lemn.

Decorarea bucătăriei: peisajul rural din casă

Peisajul rural în casă

Lemnul rămâne materialul preferat: o masă, o comodă veche, mânere de ușă… Ne place partea sa rustică-șic și armonizarea cu plantele așezate pe rafturi pentru a aduce o notă de modernitate acestei încăperi. În ceea ce privește culoarea pereților, alege, în schimb, albul care se va potrivi perfect cu lemnul și piatra.

Decorul bucătăriei: partea scandinavă

Partea scandinavă

Pentru un design tipic țărilor din nord, ia în considerare asocierea lemnului deschis cu mânerele albe, discrete, culorile pastelate (albastru deschis, roz pudrat, roz vechi…) și o masă din lemn brut.

Decor bucatarie: design industrial chic

Design industrial șic pentru bucătării

Combină eleganța și funcționalitatea pentru un stil șic. O masă din lemn, mobilier negru, mânere cromate și un splashback în tonuri de gri creează un decor industrial.

 

Caută