Ce finisaj să alegi pentru camera ta?

Dormitor
Pereți și tavane

Finisajele dau un stil incontestabil și o atmosfera originală oricărui interior, fie că vorbim despre cele care îmbracă pereții unei bucătării, ai unui living sau ai unui dormitor. Placajele interioare au diferite dimensiuni, pentru a putea fi și a acoperi un întreg perete sau suprafețe mai mici. Ai de ales între o mulțime de variante: teracota, piatra naturală sau piatra reconstituită. Lasă-te inspirat din sfaturile noastre și află care sunt diferitele tipuri de finisaje interioare.

Decor dormitor cu piatra parata - Alegerea tapetului potrivit

Ghid de selecție

Culori Forme Finisaje Poză Întreținere Izolație Preț
Masiv ★★ ☆ ★★★ ★★ ☆ ★★★ ★★★ ★★★ ★★ ☆
PVC ★★★ ★★ ☆ ★★★ ★★ ☆ ★★★ ★★ ☆ ★★★
Piatră reconstituită ★★★ ★★ ☆ ★★★ ★★ ☆ ★★★ ★ ☆☆ ★★★
Tabel comparativ de lambriuri

Finisaje din teracotă

Atât caldă, cât și estetică, teracota este un material natural care se pretează bine la decorarea pereților unui dormitor.

Are proprietăți care ajută la reglarea umidității. Un siding din teracotă poate fi instalat chiar și în baia unui dormitor matrimonial, fără să riști apariția mucegaiului.

În ceea ce privește designul, placajele din teracotă se adaptează oricăror preferințe de materiale sau texturi.

Totuși, forma sa poate fi schimbată cu greu pentru a se potrivi cu marginile rotunjite ale camerei, de exemplu. Ca urmare, alege un finisaj de cărămidă într-un loft industrial în stil New York sau un model mai natural într-un dormitor cu un stil oriental și joacă-te cu numeroasele culori, creând contraste sau folosind diferite nuanțe.

A living room with a couch and a refrigerator Description automatically generated with low confidence

Finisaje din piatră naturală

Piatra naturală este un material nobil, deci mai scump.

Placajele din piatră naturală sunt un bun compromis pentru a obține un randament substanțial, la un preț mai mic. Adesea folosită în format mare (15 x 60 cm), piatra asigură căldura și o latură autentică dormitorului. În plus, oferă relief spațiului și poate fi folosit și într-o baie adiacentă zonei de dormit.

Dintre tipurile de piatră naturală disponibile, poți opta pentru ardezie, pentru un stil grafic, marmură, într-un dormitor luxos, sau chiar un întreg perete cu efect de cărămidă aparentă, pentru un rezultat contemporan sau industrial. Greutatea pietrei poate transforma proiectul într-o încercare dificilă, dar un profesionist va ști să monteze acest finisaj fără probleme.

Amintește-ți că trebuie să amesteci plăcile de siding în prealabil pentru a crea o nuanță omogenă.

A bed in a room Description automatically generated with low confidence

Placarea peretelui Terreal Terrae

Finisajul din piatră reconstituită

Un parament din piatră reconstituită este ideal dacă ești în căutarea unui produs puternic, rezistent la impact.

Acest material mineral se va potrivi perfect într-un dormitor mare sau matrimonial. Vine într-o multitudine de forme, finisaje și culori, astfel încât să poți alege modelul care se potrivește cel mai bine cu designul dorit.

În plus, este compatibil cu multe suporturi (gips, tencuială, faianță etc.), ceea ce îl face mai ușor de montat.

Nu ai găsit culoarea visurilor tale? Fii conștient de faptul că există plăci de siding de vopsit.

A bedroom with a brick wall Description automatically generated with low confidence

Alege profilul potrivit

Producătorii oferă diferite formate de plăci pe care este important să le studiezi înainte de cumpărare, deoarece acestea influențează dimensiunile plăcilor, grosimea acestora și metoda lor de asamblare. De asemenea, reține că plăcile pot fi unite (adică proiectate în întregime într-un singur material) sau combinate (panou de placare compozit sau poliuretan) în funcție de pereții tăi.

Depinde de tine, de exemplu, să alegi un model uniform în camera unui copil sau un finisaj în relief mai mult sau mai puțin pronunțat pentru a miza pe volumul camerei. Există și panouri tratate special pentru a rezista la umiditate. Se pretează bine la finisarea pereților unei băi dintr-un dormitor, de exemplu. Atunci când panourile nu au fost tratate împotriva umezelii, le poți aplica și ulterior un tratament hidrofug.

Vrei să acoperi colțul unui perete? Optează pentru tampoane flexibile, care se vor potrivi cu forma suprafeței pe care sunt așezate, și pentru tampoane de finisare.

Unii producători oferă panouri fără sudură, care se instalează mai rapid.

 

Caută