Ce finisaj se potrivește în bucătăria ta?

Bucătărie
Pereți și tavane

Finisajele unei bucătării dau imediat tonul amenajării și atmosferei din cameră. Lăcuite, mate sau strălucitoare: fronturile mobilei de bucătărie pot fi transformate foarte ușor. Iată câteva sfaturi pentru alegerea materialelor și prețurile la care să te aștepți pentru a obține un nou stil.

A picture containing cabinet, indoor, wall, kitchen Description automatically generated

Alegerea lemnului pentru fronturile bucătăriei

Amenajarea bucătăriei este importantă pentru a te simți confortabil în acest spațiu. 

Dacă îți place stilul rustic, country sau scandinav, lemnul rămâne materialul de preferat. Seduce prin farmecul și autenticitatea sa și are calitățile perfecte pentru mobilier și blaturi.

Deși există mai multe tipuri de lemn pentru fronturile bucătăriei, stejarul rămâne cea mai populară specie pentru:

  • Robustețea sa;
  • Farmecul lui estetic;
  • Durabilitatea sa;
  • Eleganța sa.

Pentru stejarul masiv natural, mocha sau alb: poți alege mai multe nuanțe care se potrivesc finisajului pe care îl preferi pentru bucătăria ta. Singurele dezavantaje: prețul adesea ridicat al lemnului și întreținerea acestuia, care trebuie realizată cu un produs neagresiv.

Alegerea lemnului pentru fronturile bucătăriei

Stejar

O fatada laminata sau melaminata, regi ai imitatiei la preturi mici

O fațadă laminată sau melaminată, regina imitațiilor la prețuri mici

Dacă ești în căutarea unei alternative ieftine pentru lemnul de pe fronturile bucătăriilor, laminatul și melamina sunt ideale.

Laminatul este un material popular pentru podele, blaturi și mobilier de bucătărie.

Se potrivește bine cu multe stiluri de bucătărie.

Finisajul laminat cu efect de lemn are mai multe avantaje:

  • O reproducere a nervurii și reliefului suprafeței;
  • Un material neporos;
  • Rezistența la apă și căldură, ideală pentru un blat;
  • Întreținerea ușoară.

Melamina îndeplinește funcții similare cu laminatul pentru fronturi, în special imitația lemnului și textura pe care melamina structurată o reproduce la perfecțiune.

Este un material mai puțin costisitor, dar atenție, nu exagera: pentru pardoseală și blat vom folosi laminat, iar pentru ușile dulapurilor vom folosi melaminat, pentru că aceste zone nu au aceleași nevoi în ceea ce privește rezistența.

Mat sau lucios pentru fronturile de bucătărie?

Alegerea decorului pentru bucătărie va depinde de gustul tău. Ai de ales între mat sau lucios, finisaje care aduc o notă decorativă foarte diferită.

În bucătăriile contemporane, aspectul strălucitor, care reflectă lumina, este de apreciat și oferă un finisaj frumos mobilierului tău. Fie că este alb sau în alte culori, oferă bucătăriei un farmec de designer. Un alt avantaj: aspectul strălucitor tinde să mărească vizual bucătăria.

bucatarie aspect lucios mat

bucatarie aspect lucios mat

În schimb, aspectul mat exprimă mai degrabă sobrietatea și conferă un aspect șic. Dacă albul rămâne o culoare populară pentru fronturile bucătăriei, finisajul mat este mai degrabă rezervat mobilierului și blaturilor negre, care evidențiază în mod deosebit finisajul mat. Dincolo de aspectul estetic, fațadele mate creează o iluzie de textură mătăsoasă, în funcție de model.

Lacul, un finisaj pentru bucătăriile high-end

Pentru a da o notă high-end unei bucătării, lacul oferă un finisaj de foarte înaltă calitate. Fronturile de bucătărie lăcuite ajută la crearea unei amenajări foarte stilate. Lacul este disponibil în mai multe versiuni: cu efect de oglindă, satinat, colorat, nuanțat, lucios, mat, metalic… Această rășină naturală obținută din latex conferă un aspect rafinat unei bucătării moderne. Apreciem gama largă de culori oferite și profunzime cromatică pe care numai lacul o poate produce.

Lacul alb luminează instantaneu fronturile bucătăriei, ca albul alpin. Cu toate acestea, pentru a contracara efectul rece al acestui material, este mai bine să-l combini cu nuanțe strălucitoare, mobilier din lemn sau gresie care imită parchetul. Lacul are, însă, un cost: prețul său este mai mare decât al altor finisaje.

Finisajul fronturilor: alegerea accesoriilor

Finisajele din bucătărie privesc și micile detalii de pe mobilier și uși. Câteva modificări low cost sunt suficiente pentru a beneficia de o bucătărie cu un stil rafinat!

Bucatarie traditionala din stejar natural - LAPEYRE

Pentru o adevărată bucătărie tradițională, este mai bine să optezi pentru uși din stejar masiv. Aspectul rustic este întărit de lemn, material texturat, care scoate la iveală nervurile.
Mânerele dau o a doua tinerețe bucătăriei. Prin intermediul mânerelor vizibile sau ascunse îți poti reinventa mobila la preț redus. Butoanele de mâner din oțel inoxidabil, fier, lemn sau chiar nichel aduc un aspect retro, vintage sau industrial bucătăriei cât ai clipi.

Dacă dorești să îți înfrumusețezi bucătăria, apelează la un designer de bucătărie cu experiență. El te va putea sfătui asupra finisajelor preferate pentru bucătăria ta și te va îndruma pentru a profita de un preț în concordanță cu bugetul tău.

Ai întrebări? Ai nevoie de sfaturi personalizate?
Nu ezita să contactezi un profesionist!

 

Caută