Ce gresie să alegi pentru livingul tău?

Camera de zi
Podele interioare și exterioare

Cauți inspirație pentru a-ți înfrumuseța camera de zi? Indiferent dacă stilul camerei tale este contemporan, clasic sau autentic, combină-l cu o pardoseală unică! Dacă încă eziți, am enumerat mai jos trei variante care te pot ghida în încercările tale de transformare a sufrageriei.

gresie la alegere pentru un living

Faianța

Ușor de întreținut si foarte estetică, faianța este în continuare una dintre opțiunile favorite în construcții sau renovări. Pentru că livingul este o încăpere cu trafic intens, pardoseala trebuie să fie robustă și rezistentă – iar faianța îndeplinește cu brio aceste cerințe. Totuși, ai grijă să optezi pentru o variantă cu indice de rezistență minim PEI III sau PEI IV, potrivit pentru acest tip de material.

A couch and a potted plant Description automatically generated with low confidence

Faianța a reușit să se reinventeze de nenumărate ori de-a lungul anilor, iar asta o face un adevărat aliat al amenajării tale. Gata cu nuanțele neutre și inexpresive. Fă loc finisajelor neobișnuite și originale! Vrei să oferi o atmosferă loft sau industrială camerei tale? Alege un model-imitație de beton, care se potrivește la fel de bine cu un perete de cărămidă sau cu un perete acoperit de tapet.
Cauți un stil boho autentic? Placarea cu faianță imită perfect marmura sau chiar lemnul, păstrându-și, în același timp, calitățile primare. Astfel, ai toată libertatea să dai camerei tale stilul pe care ți-l dorești.

Pietre naturale

Vrei să aduci un aspect autentic și elegant sufrageriei tale?

Piatra naturală este recomandată pe scară largă pentru rezistența ei, ușurința întreținerii și stilul incontestabil. Totuși, trebuie să alegi caracteristicile care ți se potrivesc.

Astfel, ardezia este perfectă dacă vrei să îi dai camerei tale un aspect contemporan sau autentic. Nuanțele sale închise, de la gri până la negru foarte intens, scot în evidență fiecare detaliu al amenajării.

Pentru un stil mai modern, calcarul vine în nuanțe deschise, care se adaptează unei largi varietăți de stiluri.

Marmura este, de asemenea, foarte rezistentă, dar nobilă: aduce un farmec inestimabil. Totuși, folosește-o cu ponderație: în caz contrar, vei răci atmosfera generală a încăperii.

Plăci de beton

Utilizate pe scară largă la începutul secolului al XX-lea, plăcile de beton au cunoscut de ceva timp o ascensiune fulgerătoare! Ba mai mult, au devenit esențiale în decorațiunile interioare: formează o pardoseală care creează o atmosferă retro sau foarte contemporană datorită gamei sale largi de culori și modele – table de șah, arabescuri etc. În plus, plăcile de betonfac un cuplu foarte bun cu parchetul sau faianța.

Iar dacă ai crezut că își găsește locul doar în bucătărie sau în baie, mai gândește-te! Plăcile de beton sunt foarte rezistente, ceea ce le face perfecte pentru o încăpere precum camera de zi.

În amenajare, folosește-l ca să creezi iluzii optice: de exemplu, așază-l în centrul camerei, ca pe un covoraș. Sau ajută-te de el ca să delimitezi un spațiu, în absența unui paravan sau mobilier de separare.

A rug on the floor Description automatically generated with low confidence

Plăci de gresie care imită cimentul

Dă-i imaginației tale toată libertatea!În fine, pentru a alege o pardoseală care să îți garanteze rezistența în timp, tine cont de clasificarea UPEC, care se aplică tuturor tipurilor de gresie. Iar dacă ai nevoie de ajutor, cere sfatul profesioniștilor în domeniu.

 

Caută