Ce plăci ceramice se potrivesc în camera mea?

Dormitor
Podele interioare și exterioare

Demult retrogradate în bucătărie sau baie, plăcile ceramice s-au adaptat acum tuturor încăperilor casei, inclusiv dormitoarelor. Motivele acestei decizii? Sunt un finisaj estetic, ușor de întreținut, rezistent la zgârieturi și impact și se potrivește tuturor interioarelor și stilurilor de design datorită unei game largi de formate, culori și texturi.

A dog lying on the floor Description automatically generated with low confidence

Ce plăci ceramice au succes într-un dormitor?

Pentru a îmbrăca podeaua unui dormitor, gresia porțelanată este cea mai folosită soluție. Totuși, țigla ceramică este din ce în ce mai solicitată pentru un interior vintage sau rustic.

Gresia porțelanată decorată sau smălțată

Este formată din argilă amestecată cu siliciu, cuarț sau feldspat.

Rezistența sa imensă la impact, obținută prin coacere la temperaturi foarte ridicate (între 1.250 și 1.350 ° C), și porozitatea sa scăzută îl fac un finisaj deosebit de popular.

Datorită rezistenței la abraziune, uzură și pete, gresia porțelanată imită perfect piatra, în special marmura. La montaj, este acoperită cu un strat transparent (sau colorat). Recomandarea noastră este să eviți montajul în locuri cu trafic intens, așa că dormitorul este spațiul perfect pentru ea. Dacă îți dorești un efect mai rafinat, alege plăci cu margine șlefuită, care să permită o lățime a rostului de numai 2 mm, în locul celor 4 mm obișnuite.

Țigla de ciment

Înzestrată cu un farmec incontestabil datorită stilului său retro, țigla de ciment, simplă sau cu modele, revine sub reflector.

Este alcătuită dintr-un amestec rezistent de ciment și nisip, turnat, apoi presat, poate fi colorată fie în masă, fie la suprafață dacă încorporează agregate specifice. Își găsește locul în toate încăperile casei, inclusiv în dormitor. Este disponibilă în principal în formate pătrate, cu sau fără margini finisate și hexagonale, iar plăcile trebuie așezate cu rosturi subțiri (2 mm) atunci când asamblarea lor permite formarea unui model.

Țigla de ciment înseamnă autenticitate, spirit vintage sau contemporan.

A picture containing floor, indoor Description automatically generated

Plăci cu efect de lemn

A bed in a room Description automatically generated with medium confidence

Țiglă ce ciment

A large bed in a room Description automatically generated with low confidence

Plăci cu efect de piatră RealStone Ragno

Rezistența la impact Alegerea estetică Ușurința de întreținere Cost
Gresie porțelanată decorativă ★★★ ★★★ ★★ ☆ ★★★
Țigla de ciment ★★★ ★★ ☆ ★★★ ★★ ☆
Ghid de selecție

Caracteristici (rezistența la impact, alegere estetică, ușurința întreținerii): * corect / ** corect / *** excelent
Preț : * foarte scump / ** raport calitate preț bun / *** economic

Tipuri de montaj

Fie că vorbim despre un dormitor sau orice altă cameră din casă, montajul este o operațiune relativ delicată. Încredințând-o unui profesionist, te asiguri că vei obține o muncă atentă, desfășurată în conformitate cu regulile silului. Sunt posibile mai multe tipuri de ipostaze, în funcție de amenajarea dorită. Să le descoperim împreună.

MONTAJUL DREPT

Ți se potrivește dacă plăcile ceramice sunt identice și pereții sunt perfect drepți: plăcile trebuie așezate una lângă cealaltă, de-a lungul unei axe perpendiculare pe perete. Instalarea începe fie în mijlocul încăperii, fie la nivelul peretelui opus ușii. Principala regulă este să camuflezi cât mai mult tăieturile, pentru a obține un rezultat armonios.

MONTAJUL ÎN DIAGONALĂ

În acest caz, plăcile sunt așezate una lângă alta, dar urmând, în unghi drept, una dintre diagonalele încăperii.

Prima placă este așezată în centrul încăperii sau pe peretele de pornire.

MONTAJUL DECALAT SAU PRIN „ÎMBINĂRI CONTRARE”.

Recomandată pentru spații atipice sau pentru a „rupe” liniaritatea unei încăperi prea lungi, acest tip de montaj necesită o anumită măiestrie. Constă în deplasarea fiecărei linii față de cea anterioară, cu aproximativ o treime din lățimea plăcii. Este o variantă de montaj drept sau în diagonală, cu rosturi nealiniate.

MONTAJUL ÎN CHEVRON / OS DE PEȘTE

Potrivit în special pentru plăci dreptunghiulare, acest tip de montaj este folosit mai ales pentru așezarea parchetului și face posibilă formarea de modele în formă de V (os de pește). Pentru a te juca cu efectul lemnului – ideal într-un dormitor – optează pentru plăci ceramice care imită parchetul.

Faceți o evaluare înainte de orice achiziție

Înainte de a cumpăra și de a instala plăcile ceramice, este esențial ca meșterul tău să realizeze o evaluare.

Această operațiune constă în organizarea, pe o foaie de hârtie, a diferitelor elemente ale placajului. Desenul (sau planul) rezultat face posibilă obținerea unei idei destul de precise a randării finale și determinarea exactă a numărului de plăci necesare și cea mai bună modalitate de a le așeza. Această etapă preliminară facilitează foarte mult instalarea finisajului ulterior.

Evaluarea este o modalitate bună de a valida, împreună cu meșterul tău, tipul de instalare care ți se potrivește cel mai bine și evită surprizele neplăcute odată ce lucrarea este finalizată.

Placi Rewind Bagno de la RAGNO

 

Caută