Ce stil de amenajare să alegi pentru bucătăria ta?

Bucătărie
Decor

Reține: orice alegere ai face, stilul bucătăriei tale va influența amenajarea întregii tale case. Ca urmare, ia toate informațiile în calcul, pune-ți la socoteală dorințele și obiceiurile și pune degetul pe rezultatul perfect. Avem toate detaliile mai jos, de la alegerea culorilor, la mobilier și accesorii.

A kitchen with white cabinets Description automatically generated

O bucătărie în stil clasic

Dacă iubești bucătăriile în stil tradițional, avem un anunț pentru tine: albul rămâne cheia pentru orice spațiu luminos și plăcut. Încăperile în stil clasic își păstrează definiția de spațiu elegant și funcțional și plusează cu detalii care le ajută să își păstreze o atmosferă prietenoasă, perfectă pentru familiile care se întâlnesc pentru a împărți masa.

A picture containing indoor, window, furniture, decorated Description automatically generated

Un aspect simplu si o amenajare lejeră sunt suficiente pentru a completa un interior în care domină albul. Chiar dacă decorul variază în funcție de alegerile și gusturile tale, există, totuși, câteva elemente de bază care și-au dovedit valoarea în timp:

 • O masă rotundă, care ușurează discuțiile în timpul meselor și încurajează convivialitatea;
 • Un blat mare din piatră sau lemn;
 • Mobilier cu fronturi de sticlă, care funcționează ca o vitrină pentru vase;
 • Mânere de mobilier în formă de scoică, pentru un bonus vintage;
 • Un robinet de cupru de epocă;
 • Pardoseală cu gresie.

Alegerea unei bucătării de designer

Îți dorești o bucătărie cu un vibe hotărât contemporan? Iată mai jos câteva opțiuni care își găsesc locul perfect în bucătărie.

A picture containing indoor, kitchen, counter, tiled Description automatically generated

Bucătăria modernă

Liniile drepte, formele geometrice, fațadele netede și finisajele strălucitoare ilustrează perfect stilul modern. Albul și negrul sunt esențiale pentru că descriu perfect estetica rafinată a acestui tip de bucătărie, care îmbină designul șic, caracterul practic și detalii reduse la esențial: un cuptor cu microunde, vase, ustensile de bucătărie, un set de condimente. Bucătăria modernă este construită în jurul tonurilor neutre, așa că se va potrivi foarte bine cu elementele decorative colorate!

Bucătăria minimalistă

Este stilul care a luat amploare în ultimii ani: bucătăria minimalistă își găsește locul și în ​​apartamente, și în case. Electrocasnicele integrate ajută mobilierul să urmeze o linie perfect continuă. În plus, bucătăria minimalistă este adeseori deschisă către restul casei.

Bucătării cu mobilier eclectic

Pentru un stil de design original, îndrăznește bucătăria eclectică: amenajarea ei se bazează pe un amestec de stiluri care zdruncină monotonia bucătăriilor clasice.

Spune adio uniformității! Ca să creezi o încăpere cu un decor atipic, parcă desprins din fotografiile de pe Pinterest, iată câteva sfaturi:

 • Folosește materiale diverse, cum ar fi plăcile de ciment colorate pentru contrablat și lemn pentru blat;
 • Adoptă nuanțe diferite pentru piesele de mobilier înalte și pentru cele joase;
 • Profită la maximum de potențialul mobilierului tău jonglând cu piesele de mobilier cu uși sau fără;
 • Nu ezita să combini mobilierul de designer și cel rustic;
 • Așază borcane de dimensiuni variate pe rafturi, deasupra contrablatului;
 • Montează o masă din lemn cu scaune de culori și forme diferite.

Plan de lucru, mobilier, podea, pereți… Într-o bucătărie cu un stil eclectic, nimic nu pare că se potrivește în primă fază, însă creează un tot armonios în final!

A kitchen with a dining table Description automatically generated with low confidence

Stilul englezesc, pentru bucătării fermecătoare

Fii sincer: ți se întâmplă să te adâncești în reverie când privești fotografiile bucătăriilor primitoare care amintesc de căsuțele englezești? Decorul englezesc se distinge prin omniprezența liniilor albe și a materialelor catifelate. În același timp, bucătăria trebuie să fie practică, organizată și plăcută, pentru a te bucura de momente petrecute între prieteni.

Acest stil de amenajare, ușor de integrat în restul casei, necesită câteva elemente esențiale:

 • Alb pentru pereți, cu blat de lucru și mobilier din lemn;
 • Mici tușe pastelate;
 • Detalii precum mânerele din fier forjat;
 • Vase din porțelan așezate pe rafturi și tigăi suspendate;
 • Vaze de porțelan cu trandafiri sau bujori.

Cu un decor englezesc, reacțiile la vederea bucătăriei tale vor fi unanime: atât de britanic, atât de șic!

A picture containing floor, indoor, window, furniture Description automatically generated

Bucătăria în stil rustic

Are trei posibile declinări, unite de asemănări, dar cu propriul caracter în cheie rustică.

A kitchen with white cabinets Description automatically generated with medium confidence

Stilul naturii

Spiritul zen este cheia aici. Mobilierul și accesoriile sunt din lemn brut, masa are blat din sticlă, scaunele sunt din răchită, iar plantele verzi dispuse pe rafturi suspendate împrospătează încăperea.

O bucătărie rustică

Este caldă, liniștitoare și prietenoasă, o cameră emblematică. Are mobilier din lemn de pin, podele din lemn, grinzi expuse, blaturi de piatră și candelabre din fier forjat, care se îmbină admirabil. Pentru amenajarea ei, alege culorile calde (maro, portocaliu, galben).

Spiritul regiunii Provence

Ia ca model fotografiile bucătăriilor din sudul Franței și îndrăznește o atmosferă mediteraneeană. În primul rând, optează pentru alb în cazul pereților și al mobilierului. Alege o masă mare din lemn masiv, cu bănci, sau un set alb cu o masă mică rotundă mică și scaune (decorate cu perne în stil provensal). Completează-ți fresca provensală cu ajutorul unui bufet tipic din lemn.

Din punct de vedere cromatic, joacă-te cu albastru lavandă, verde, galben și alb. Plăcile de teracotă vor aduce detaliul final.

 

Caută