Creează o bucătărie închisă

Amenajări interioare
Bucătărie

Creați o bucătărie închisă

Devenită desuetă și lăsată în urmă de bucătăriile deschise și semideschise, bucătăria închisă revine treptat în centrul scenei. E de înțeles: este o configurație care oferă multe posibilități, susține toate stilurile de amenajare și include o mulțime de alte avantaje. Tendințe, design, sfaturi, convivialitate… Cum să amenajezi o bucătărie închisă într-un mod optim? Care sunt avantajele și dezavantajele sale? Am investigat și îți povestim în continuare.

Bucătărie închisă: cum să o amenajezi optim?

Contrar a ceea ce s-ar putea crede,amenajarea unei bucătării închise nu este, de fapt, mai complicată decât cea a unei bucătării deschise. Totuși, pentru a reuși, trebuie să urmezi anumiți pași. Iată sfaturile noastre pentru un rezultat de succes.
Bucătărie închisă: cum să o amenajezi optim

Pasul 1: Analizează spațiul disponibil

Înainte chiar de a-ți selecta mobilierul și electrocasnicele, este esențial să definești volumele, precum și caracteristicile încăperii. Prin urmare, trebuie să ții cont de suprafața camerei, de prizele de apă, gaz și electricitate, de diferitele deschideri, precum și de ventilația. Odată ce ai identificat toate aceste elemente, poți lua în considerare mai ușor diferitele posibilități de amenajare și echipamente.

Pasul 2: gândește-te la locația potrivită 

În ceea ce privește o bucătărie închisă, ai de ales între un aspect clasic în formă de I sau L , paralelă sau chiar în formă de U. Alegerea ta va depinde nu numai de caracteristicile camerei, ci și de nevoile și obiceiurile tale. Dacă obișnuiești să gătești, de exemplu, este mai probabil să ai nevoie de un număr mare de spații de depozitare. În plus, configurația camerei va depinde și de numărul de persoane care locuiesc sub acoperișul tău și de dorința ta de a amenaja acolo sau nu o zonă de luat masa.

Pasul 3: pariază pe mobilier și pe decorațiuni adecvate 

În majoritatea cazurilor, bucătăria închisă are o suprafață mai mică decat cea deschisă, motiv pentru care este necesară alegerea unui mobilier adecvat. Așadar, evită pe cât posibil mobilierul situat la înălțime, care tinde să „zdrobească” volumele. Optează pentru electrocasnicele mici și pentru mobilierul pliabil, care poate fi pus deoparte atunci când nu mai ai nevoie de el. Pe partea decorativă, păstrează preponderent culorile deschise și lasă-te sedus de finisajele lăcuite, care dau o impresie de spațiu.

Care sunt avantajele și dezavantajele bucătăriei închise?

Care sunt avantajele și dezavantajele bucătăriei închise

Îți e greu să iei o decizie? Eziți să dărâmi peretele bucătăriei tale închise? Pentru a te ajuta să faci alegerea corectă, iată o prezentare generală a avantajelor și limitărilor bucătăriei închise.

Zoom pe avantajele bucătăriei închise

Zoom pe avantaje

  • Bucătăria închisă îți oferă mai multă intimitate. Îți place să-ți primești oaspeții, dar vrei să poți găti în liniște, fără a avea impresia că le oferi o reprezentație privată a talentelor tale culinare? Bucătăria închisă îți permite să le faci surprize gastronomice în linișteÎn plus, îți permite să faci puțină dezordine fără să-ți faci griji…
  • Bucătăria închisă ține sub control zgomotele și mirosurile din timpul gătitului.Dacă nu vrei ca toată lumea să ghicească ce este în meniul tău imediat ce îți intră în casă, o bucătărie închisă este soluția potrivită. Pereții care înconjoară camera fac posibilă blocarea mirosurilor din timpul gătitului într-un spațiu închis. În plus, tot pereții ajută la atenuarea diferitelor zgomote generate în timpul pregatirii meselor sau provocate de aparatele electrocasnice.
  • Bucătăria închisă îți oferă mai multe posibilități în materie de design. Spre deosebire de bucătăria deschisă sau semideschisă, a cărei amenajări trebuie armonizată cu restul interiorului dumneavoastră, bucătăria închisă nu este afectată de această preocupare. Poți să dai frâu liber creativității și să optezi pentru un decor unic.

Zoom pe dezavantajele bucătăriei închise

Zoom pe dezavantajele bucătăriei închise

  • Bucătăria închisă este adesea mai puțin luminoasă. Chiar și cu un număr suficient de ferestre, bucătăria este întotdeauna mai puțin luminoasă când este închisă decât în situația opusă. Pentru a depăși acest neajuns, este necesar să optezi pentru corpurile de iluminat potrivite.

Bine de știut: pentru a crește lumina naturală în bucătăria ta închisă, poți alege să instalezi un luminator. Pe lângă faptul că deschide spațiul și îi dă o notă elegantă și boemă, te lasă să te bucuri de avantajele bucătăriei deschise fără să ai parte și de dezavantajele ei.

  • Bucătăria închisă are o ventilație naturală mai puțin eficientă, ca orice spațiu închis. Nu lăsa umezeala și depunerile de grăsime să se acumuleze: pot crea probleme serioase!
  • Bucătăria închisă este mai puțin practică. Spre deosebire de alternativa deschisă, bucătăria închisă nu îți permite să interacționezi cu oaspeții tăi în timp ce gătești. Totuși, acest inconvenient poate fi eliminat dacă decizi să creezi o zonă de luat masa chiar în bucătărie!

 

Caută