Creează o zonă de duș în dormitorul tău

Baie
Dormitor

Aranjați spațiu de duș în dormitor - spațiu de duș/baie

Este, cu siguranță, luxul suprem la îndemâna tuturor: un duș sau o baie în cameră! Totuși, este important să îți definești corect nevoile înainte de a porni la lucru. Iată mai jos sfaturile și explicațiile de care ai nevoie pentru a evita capcanele și pentru a îți respecta bugetul.

Ghidează-te după necesități și spațiul disponibil

Iată care sunt regulile de bază și echipamentele posibile, în funcție de nevoile tale și de zona dedicată.

Visezi la un duș separat doar ca să eliberezi un pic baia familiei?

Poți porni la treabă chiar dacă ai doar 3 m2 disponibili! De atât ai nevoie ca să instalezi o cabină de duș cu o cadă de maximum 80 x 120 cm. Probabil că vei găsi suficient loc și pentru o chiuvetă simplă și un uscător de prosoape compact – există modele foarte mici, de doar 40 cm lățime.

Dacă, totuși, nu ai suficient loc pentru un suport de prosoape, oricât de mic, există alternativa unui încălzitor electric integrat sub gresie: un sistem care funcționează pe același principiu ca încălzirea prin pardoseală, dar este aplicat pe perete! Singura condiție necesară: pereții despărțitori trebuie să fie proiectați cu materiale hidrofuge: plăci ceramice sau din ipsos, cu o rezistență optimă la umiditate și capabile să susțină perfect plăcile de perete.

Pentru o bună aerisire a încăperii, atât de importantă, instalează un extractor de aer, intermitent sau permanent, cu detecție de umiditate. Pentru mai mult spațiu, păstrând în același timp intimitatea, ia în considerare ușile glisante, fie montate pe perete, fie cu pereți despărțitori din cărămidă. Astfel, circulația între spațiile dormitorului și duș va deveni mai fluidă fără a sacrifica suprafața. Apropo, există versiuni cu ușă glisantă din sticlă, care filtrează lumina naturală.

A picture containing indoor, floor, wall, room

Description automatically generated

A picture containing indoor, floor, building

Description automatically generated

A picture containing indoor, wall, floor, room

Description automatically generated

Visezi la o a doua baie adevărată?

În acest caz, vei avea nevoie de cel puțin 5 m2. Pe această suprafață, poți aduce și o cadă în baie, pe lângă cabina de duș. Desigur, materialele trebuie să fie întotdeauna hidrofuge.

De reținut: cine spune o cameră mai mare (și adesea cu gresie), spune și mai multă rezonanță și zgomot. Pentru o izolație fonică optimă, care garantează etanșeitatea băii, optează pentru dublare acustică pe cadru metalic, cu parament de gips-carton acustic.

De reținut #2: înainte de a monta o cadă, verifică rezistența mecanică a pardoselii camerei. Cu alte cuvinte, greutatea pe care o poate suporta. Astăzi, căzile sunt, în cea mai mare parte, din acril, deci ușoare, dar nu te grăbi să te îndrăgostești de o cadă cu picior din fontă, care este foarte grea.Optează mai degrabă pentru un lavoar dublu, practic și util pentru utilizarea a două persoane.

Instalația electrică trebuie încredințată unui profesionist. Standardele de siguranță sunt foarte stricte: reține că este interzisă instalarea de prize de perete în imediata apropiere a punctelor de apă. Acum, un număr mare de mobilier de baie au prize integrate, ascunse în sertare sau în dulapul de baie.

În plus, toate circuitele electrice trebuie protejate de un întrerupător de circuit specific. Pentru alegerea uscătorului de prosoape, calculează puterea acestuia știind că vei avea nevoie de 130 W/m3 .

Nu în ultimul rând, ia în considerare și iluminarea acestei încăperi. Iluminează perimetrul oglinzii și încorporează un corp de iluminat de joasă tensiune în tavan. Instalează un dimmer: vei obține astfel o lumină puternică dacă îți este necesar sau mai blândă dacă vrei să te bucuri de o baie și un moment de relaxare în liniște. Atât pentru siguranță, cât și pentru confort, ideal este să montezi acest întrerupător la intrarea în cameră.

zona de dus in camera

Vrei o baie demnă de spa?

Dacă ai la dispoziție mai mult de 10 m2, cada freestanding intră în câmpul posibilităților. Va deveni imediat punctul focal al băii, cel care afișează o ambianță luxoasă. Dacă alegi această alternativă, va trebui să treci instalațiile și racordurile prin podea în loc de pereți, iar terenul va trebui săpat corespunzător în faza de construcție.

Pe de altă parte, va trebui să asiguri un spațiu de cel puțin 10 cm grosime pe toată suprafața pardoselii.

Pentru a agăța mobilier și oglinzi suspendate, ia în considerare plăcile de gips-carton care combină rezistența la umiditate și rezistența la sarcini grele. La duș, poți instala o coloană de hidromasaj, care oferă diferite tipuri de jeturi, masaje, terapie cu lumină și chiar microdifuzie de uleiuri esențiale!

Pentru un bun debit al apei uzate de la duș și cadă, planifică o pantă de minimum 2cm/m pentru conducta de scurgere.

Pentru duș, cadă și chiuvetă, alege o baterie de calitate: va fi o garanție a durabilității.

Caută