Cum să amenajezi o cameră în mai puțin de 7 m²?

Amenajări interioare

Amenajarea unui dormitor într-o cameră de 7 m² sau mai puțin poate părea dificilă, dacă nu imposibilă. Totuși, cu puțină ingeniozitate și câteva sfaturi, poți crea un spațiu confortabil, care beneficiază de toate caracteristicile unui dormitor mai spațios. Iată câteva idei care fac din proiectul tău de amenajare un succes.

 

 

Optimizează metri pătrați și înălțimea tavanului

Pentru a amenaja corect un dormitor mic, este esențial să știi să alegi esențialul: un pat pentru dormit, un spațiu de depozitare pentru haine și o noptieră vor sta la baza proiectului. Minimalismul trebuie să fie la ordinea zilei… dar nu în detrimentul confortului!

Uită de comodele și alte piese de mobilier care ocupă spațiu, candelabre falnice și perdele groase. Preferă dulapurile cu uși glisante și integrate în pereți, care se vor întinde pe înălțime și vor optimiza spațiul. De exemplu, un dulap cu o înălțime de 2,5 m și o adâncime de 35 cm îți va da spațiu amplu pentru a-ti depozita toate hainele.

Pe de altă parte, reține că pentru a integra un dulap este necesară o adâncime de 50 cm.

 

 

Instalează un mezanin

Dacă înălțimea tavanului o permite, este posibil să iei în considerare instalarea unui mezanin pentru a integra patul.

Va fi necesar apoi să păstrezi o înălțime de cel puțin 1,80 m dedesubt, ca să-ți lași libertate de mișcare. Acest tip de amenajare conferă mult farmec unui dormitor mic și îți permite să păstrezi suficient spațiu pe podea pentru a instala un birou, o canapea sau rafturi.

Ascunde patul sub o platformă

O înălțime generoasă a camerei îți permite, de asemenea, să amenajezi o platformă, sub care zona ta de dormit va fi amplasată în mod avantajos. Această soluție arhitecturală îți va permite să investești partea superioară a platformei pentru o altă utilizare (un birou, de exemplu) și să eliberezi spațiu pe podea în timpul zilei. Este un sfat pe gustul celor pe care nu îi deranjează să-și facă patul în fiecare dimineață!

 

Patul la comandă, cu depozitare integrată, ideal pentru optimizarea spațiului.

Unde și cum se așază patul?

Peretele pe care se află fereastra dormitorului poate găzdui cu greu depozitarea, așa că plaseză patul acolo.

Instalarea patului sub o fereastră îți va economisi spațiu prețios. În general, este mai bine să plasezi patul de-a lungul unui perete, mai degrabă decât în ​​mijloc; acest lucru asigură o economie semnificativă de spațiu într-o încăpere foarte mică.

De asemenea, amintește-ți să păstrezi un spațiu de 30 cm în jurul patului, astfel încât să te poți deplasa nestingherit. În cele din urmă, evită ramele din jurul patului și preferă o saltea așezată direct pe podea sau pe o somieră cu picioare de cel puțin 25 cm înălțime, care lasă suficient loc sub pat pentru a introduce sertare sau cutii de depozitare.

 

Dormitor mic: preferă un pat fără cadru, cu picioare.

Sfaturi și trucuri pentru ca dormitorul să pară mai mare

Alege uși de oglindă pentru a îmbrăca orice dulap și optează pentru alb sau culori foarte deschise pe pereți.

Pe unul sau doi dintre pereții despărțitori, dar nu mai mult, poți aplica tapet cu dungi verticale: acestea vor face camera să pară mai înaltă decât este în realitate.

Fii minimalist: uită de tablouri, bibelouri și alte accesorii pentru a nu supraîncărca încăperea.

În cele din urmă, preferă jaluzelele în locul draperiilor grele. Vor ocupa mult mai puțin spațiu!

 

 

 

Caută