Cum să amenajezi o zonă de bar în sufragerie?

Amenajări interioare
Camera de zi

Cum obții combinația perfectă dintre confortul de acasă și relaxarea pe care o capeți savurând băuturile tale preferate? Instalând un bar chiar în sufrageria ta, pentru momente unice alături de oaspeții tăi! Mai jos, ai toate sfaturile noastre pentru a îți amenaja zona de bar în funcție de stilul și dimensiunea camerei.

o zonă de bar în sufragerie

O localizare privilegiată pentru un spațiu dedicat

Primul lucru pe care trebuie să-l faci după ce decizi că îți dorești o zonă de bar în sufragerie: să alegi unde o vei așeza!

Mai întâi, evaluează spațiul pe care îl ai la dispoziție pentru a nu sacrifica m² prețioși. Dacă bucătăria ta este deschisă spre sufragerie, poți gândi zona de bar ca perete despărțitor pentru a delimita clar cele două camere și a economisi spațiu. Va fi soluția perfectă pentru depozitarea vaselor și păstrarea băuturilor la rece, aproape de chiuvetă și frigider.

Dacă ai un living mare, profită de un colț al camerei pentru a amenaja un blat, scaune de bar și rafturi de depozitare în spate. Un dulap de bar este suficient de impunător, așa că trebuie să eviți așezarea lui în zonele de trecere, altfel traficul din living va fi îngreunat semnificativ.

Dacă ai o scară în sufragerie, optimizează spațiul de sub trepte aranjându-ți spațiul de depozitare pe perete. Apoi, instalează o insulă de bar.

Iar dacă sufrageria ta este relativ mică, dar nu vrei să renunți la mica ta zonă de relaxare, optează pentru un mini-bar pe roți, pe care îl poți muta cu ușurință după bunul plac, din bucătărie în living. Nu uita să-l alegi așa încât să se potrivească amenajării tale. Economie de spațiu garantată!

O zonă de bar în armonie cu livingul

Pentru a crea o veritabilă zonă de bar, vei avea nevoie de o piesă de mobilier destul de mare și funcțională, care să integreze și zone de depozitare sub blat și/sau pe laterale, taburete sau scaune înalte confortabile și posibile rafturi pentru depozitarea ta suplimentară.

În ceea ce privește mobilierul, optează pentru materiale care se adaptează la restul livingului tău pentru a păstra o atmosferă armonioasă. Poți să păstrezi un stil unitar sau să combini universuri diferite pentru a da mai mult caracter camerei tale. De exemplu, vintage-ul și contemporanul creează împreună un aspect foarte rafinat. Dulapul de bar poate fi construit din lemn lăcuit sau masiv, sticlă, beton sau metal pentru a se potrivi decorului tău. Iar dacă îți plac efectele de culoare, adaugă iluminare LED deasupra barului. Efect de lounge garantat!

A picture containing indoor, floor, table, window Description automatically generated

În funcție de spațiul pe care îl ai în sufragerie și de obiceiurile tale, optează pentru un dulap de bar fixat pe un perete sau o insulă centrala de minimum 90 cm lungime pentru a te deplasa mai ușor în jurul ei. Mai mult, o poți folosi și ca spațiu pentru luat masa. Poți alege să-i dai o formă pătrată, dreptunghiulară sau chiar ovală, în funcție de dorințele și constrângerile tale în ceea ce privește spațiul.

Apoi, adaugă unul, două sau chiar trei scaune pentru a completa întregul bar.

 

Caută