Cum să amenajezi un living mic în 3 pași?
Chiar dacă ți se poate părea o activitate simplă, sunt șanse mari ca amenajarea unui living mic să te descumpănească. O canapea, un dulap pentru televizor, un bufet, o bibliotecă, diverse rafturi: e posibil ca integrarea tuturor acestor piese să devină o misiune imposibilă dacă nu ții cont de câteva reguli de bază. Urmărește mai jos cei 3 pași de care ai nevoie ca să faci din livingul tău un spațiu prietenos și confortabil pentru orice ocazie.
Alege mobilier inteligent
Este unul dintre principiile esențiale: evită cu orice preț mobilierul supradimensionat în camera ta de zi cu suprafață mică. În locul unei canapele mari, alege mai degrabă fotolii ușoare, de designer sau pouf-uri confortabile, pe care le poți muta după cum dorești.
Dacă primești oaspeți în mod regulat, optează pentru modularitate! Scaunele pliabile pe care le poți depozita ulterior într-un dulap îți vor economisi mult spațiu. Adaugă și măsuțe de cafea mici, care se vor stivui ușor și pe care le poți așeza într-un colț al camerei în timp record. Nu uita de un dulap TV cu rotile, simplu de mutat.
Dacă dorești să amenajezi o zonă de birou, alege o consolă sau o comodă tip secretaire pentru a maximiza spațiul oferind în același timp un stil rafinat. De asemenea, poți folosi o bibliotecă sau un dulap doi într-unul, care include spațiu de depozitare și spațiu pentru un computer, de exemplu.
Dacă dorești să amenajezi o zonă de dormit, optează pentru un pat așezat la mezanin, o canapea extensibilă, cu spațiu de depozitare suplimentar, sau un pat pliant dacă bugetul îți permite.
Eliberează spațiul cât mai mult posibil
Îți plac atmosferele neaglomerate și universurile curate și ordonate? Sunt niște realități posibile! Poți transforma camera de zi într-o încăpere de vis dacă găsești mobilierul și spațiile de depozitare potrivite. Alege piese lejere, culori calde și materiale naturale care formează o amenajare proaspătă.
Pentru a evita dezordinea care se poate forma rapid dacă ai tendința de a îți așeza lucrurile oriunde, instalează un spațiu de depozitare adecvat. Alege coșuri și cutii cu nuanțe similare pentru a-ți organiza mai ușor hârtiile și ascunde-ți toate mărunțișurile.
Joacă-te cu atmosfera generală
Contrar stereotipului, albul nu este capabil întotdeauna să creeze impresia de spațiu generos. Mizează, în schimb, pe contrastul de culoare sau pe un tapet la modă pe care îl poți aplica pe o secțiune de perete pentru a îți elibera livingul. Plasează oglinzi vizavi de ferestre: vor crea o impresie de volum printr-o adevărată iluzie optică.
În plus, folosește-te de sursele de lumină. Corpuri de iluminat suspendate, lampadare, ghirlande, toate sunt utile pentru a oferi nu numai o atmosferă confortabilă și caldă, ci și o impresie de cameră încăpătoare. Secretul este să te asiguri că lumina se răspândește fără a neglija vreun colț al camerei.
În ceea ce privește amenajarea, evită să acumulezi mici rame și accesorii. Așează, mai degrabă, un cadru foarte mare pe o singură secțiune a peretelui: va atrage toate privirile. De asemenea, plantele sunt binevenite pentru un plus de prospețime în cameră. În rest, alege mobilier modern, potrivit cu podeaua și tapetul tău, pentru a crea continuitate vizuală. Nu ai nevoie de mai mult!