Cum să creezi o bibliotecă personalizată?

Decor
Extensie

Ai un colț de cameră ascuns sub treptele scării? Vrei să-ți împarți camera de zi în două sau îți dorești, pur și simplu, să îmbraci un perete? Dacă ești un pic îndemânatic, creează-ți singur biblioteca personalizată pentru a îți face camera pe cât de funcțională, pe atât de elegantă. Citește mai jos toate sfaturile noastre pentru crearea unui decor unic în camera ta de zi, cu propriile tale unelte.

o bibliotecă pe măsură în sufragerie

O bibliotecă din lemn

Lemnul este unul dintre principalele materiale pentru producerea bibliotecilor. Fie că îl folosești sub formă de placaj sau de șipci, te va ajuta să creezi biblioteca visurilor tale de la A la Z.

A picture containing text, indoor, shelf, wall Description automatically generated

Poți combina lemnul cu suporturi metalice, de exemplu, pentru a crea un stil vintage. Pentru asta, conectează rafturile și asamblează-le creând diferite cutii de depozitare.

Dacă îți place culoarea, ești liber să revopsești fiecare cutie a creației tale pentru a-i da un plus de modernitate și originalitate. De asemenea, poți da forme atipice noilor cutii de depozitare mai mult sau mai puțin voluminoase. Pentru asta, fă-ți un plan înainte de a tăia. Apoi, adaugă accesorii la alegere: cărți, plante, oglinzi, cărți, rame etc.

Pentru o variantă mai originală, optează pentru o bibliotecă din paleți de lemn. Dă-i stil vopsind-o în culoarea dorită și adaugă scânduri ca să creezi rafturile.

Pentru început, aplică un strat de bază special conceput pentru tencuială înainte de a adăuga vopseaua acrilică. Acesta din urmă se usucă rapid și oferă un finisaj perfect. Pentru o amenajare mai interesantă, nu ezita să aplici o nuanță diferită pe pereți pentru a-ți scoate biblioteca în evidență. Este o piesă importantă de mobilier, așa că poți opta pentru tonuri intense pentru a da caracter sufrageriei tale.

A room with shelves and a chair Description automatically generated with low confidence

Ai un buget restrâns? Nu îți face griji! Acest tip de proiect are avantajul de a fi economic. Paleții și ipsosul sunt materiale relativ ieftine, dar suficient de ofertante să creezi o piesă de mobilier interesantă fără să îți consumi toate fondurile.

Iar dacă acest gen de muncă nu te sperie, optează pentru o variantă mai complexă, care necesită un minim de tehnică: cere ajutorul unui tâmplar sau unui specialist care te poate ajuta să realizezi biblioteca visurilor tale.

 

Caută