Cum să creezi un birou într-o cameră de zi?
Nu ai la dispoziție o încăpere suplimentară pentru a lucra în condiții bune? De ce să nu creezi un spațiu dedicat muncii, direct în camera ta de zi? Indiferent de dimensiunile încăperii, există soluții pentru a nu aglomera camera de zi! Vrei să începi? Urmează ghidul pentru a îți configura zona de birou păstrând estetica și funcționalitatea spațiului.
O locație dedicată pentru delimitarea spațiilor
În funcție de dimensiunea și aspectul sufrageriei tale, locul biroului tău va fi o problemă importantă. Pentru a nu fi distras de zgomotul provocat de intrările și ieșirile celorlalți, instalează biroul într-un colț al sufrageriei. Acest lucru îți va permite, de asemenea, să îl completezi cu tot spațiul de stocare necesar fără a aglomera spațiul.
Pentru confortul tău, așază-ți biroul în apropierea unei ferestre care să îți aducă suficientă lumină naturală atunci când te afli în fața computerului. Evită să stai direct în fața sau în spatele ei, pentru a evita reflectarea luminii pe ecran.
Din punct de vedere practic, este indicat să ai cel puțin trei prize în apropiere, pentru a face toate conexiunile necesare. Lampă, imprimantă, laptop… Toate aceste elemente trebuie să fie pe biroul tău sau chiar în apropiere pentru a îți ușura munca.
Pentru a îți defini clar spațiul față de restul sufrageriei, poți adăuga o culoare care contrastează cu camera sau o tapiserie pe o secțiune a peretelui. Pentru a păstra puțină intimitate atunci când ești în plină concentrare, un ecran sau o partiție mobilă, cum ar fi o bibliotecă, își vor face micul efect.
Amenajează camera de zi cu mobilier funcțional
Dacă livingul tău are o suprafață suficient de generoasă, optează pentru un birou mare pe care îl poți poziționa direct pe un perete sau în colț dacă aspectul camerei o permite. Personalizează-l ca să îl poți folosi ca o soluție bună pentru a nu pierde m² prețioși și pentru a adapta cu precizie dimensiunile camerei la nevoile tale.
Alege un stil în concordanță cu mobilierul tău deja instalat, pentru a respecta atmosfera de ansamblu a livingului. Optează pentru materiale ofertante, ca lemnul alb sau natural, plantele, cutiile, o lampă și lumânări… Adaugă o notă decorativă care ți se potrivește, pentru a te face să te simți bine.
Dacă dispui de o încăpere mică, profită la maximum de spațiu folosindu-te de mobilierul multifuncțional. Poți configura zona de birou integrând-o în bibliotecă. Mai ales că, în funcție de model, unele birouri includ chiar diferite spații de depozitare, rafturi și uși. Trebuie doar să adaugi un scaun confortabil și voilà!
Mai mult, poți să creezi un spațiu dedicat biroului încadrându-l într-un dulap mare. Utilizează o masă detașabilă, ca să-ți așezi computerul, hârtiile și diverse accesorii. După ce o eliberezi, o poți plia cât ai clipi; este soluția perfectă pentru a-ți ține dosarele departe de privirile indiscrete și pentru a-ți face ordine în camera de zi în cel mai scurt timp.
O altă opțiune: o consolă de designer sau un secreter care în general ocupă puțin spațiu, combinând confortul și estetica.
Adaugă apoi un scaun confortabil, esențial pentru lucrul în condiții bune. Ar trebui să aibă o înălțime reglabilă, cotiere și un suport pentru gât dacă ești obișnuit să lucrezi foarte multe ore suplimentare acasă.
În sfârșit, nu uita de toate accesoriile necesare: coș de gunoi, rafturi, cutie de depozitare etc., pe care să le amplasezi lângă birou pentru a-ți ușura viața de zi cu zi.