Cum să întreții o fațadă cu ITE?

Extensie
Faţadă
Izolație

ITE sau Izolarea termică din exterior este o tehnică de izolație din ce în ce mai populară. De mulți ani, și-a dovedit eficiența, dar și durabilitatea. Într-adevăr, este mai scumpă decât izolația termică din interior, dar își va menține valoarea dacă vei întreține regulat fațada casei tale cu ITE. Toate explicațiile sunt în articol.

mentine o fatada cu ITE

Izolație termică din exterior: garanție și protecție

Apelează la un profesionist atestat pentru montarea termoizolației tale din exterior ca să beneficiezi de o garanție de 10 ani împotriva tuturor defectelor pe care le poți observa.

Menținerea fațadei cu ITE

A picture containing person, wooden, outdoor, building Description automatically generated

A picture containing person, hand Description automatically generated

Daca ai ales un siding din PVC, compozit sau aluminiu, nu va trebui să planifici (aproape) nicio lucrare de întreținere, în afară de curățarea periodică a fațadei. Pentru placarea PVC, evită produsele prea abrazive pentru că ar putea să deterioreze lucrarea. Vei găsi produse potrivite în magazinele specializate, dar te poți mulțumi foarte bine și cu puțină apă și săpun și mult efort.

De asemenea, unele placări din PVC beneficiază de un tratament care le încetinește îmbătrânirea din cauza UV. Compozitul și placarea metalică trebuie să treacă printr-un periaj regulat ca să îndepărtezi toate urmele de ciuperci, mușchi sau licheni.

 

Întreținerea lemnului este mai complexă. Este indicat să îl întreții regulat (la fiecare aproximativ 5 ani) pentru că lemnul este sensibil la ciuperci și insecte. Aplică-i un tratament specific – unele specii de lemn vor fi mai pretențioase decât altele în ceea ce privește întreținerea. De exemplu, Red Cedar sau Douglas necesită foarte puțină întreținere.

Pentru o placare din teracotă, întreținerea se va face asemănător celei pentru PVC, cu excepția faptului că vei folosi mai multe produse abrazive dacă nu poți obține un rezultat satisfăcător cu apă cu săpun. Dacă nu vrei să folosești substanțe chimice, există alternative naturale, cum ar fi pământul de Sommiere, care și-a dovedit eficacitatea în sarcinile încăpățânate.

În cele din urmă, pentru siding din piatră, evită aparatele de curățat cu înaltă presiune și substanțele chimice precum înălbitorul, care ar putea deteriora fațada. Recomandarea noastră este să-ți sufleci mânecile și să pariezi pe efort, apă fierbinte și săpun negru!

Unge fațada cu acest amestec și eforturile tale vor da roade! Ca să nu fie nevoie să repeți prea des această sarcină obositoare, ia în considerare tratarea fațadei tale cu un produs anti-spumă.

Ai întrebări referitoare la întreținerea fațadei tale cu ITE? Nu ezita să contactezi direct un profesionist!

 

Caută