Cum să optimizezi depozitarea în baia ta?

Amenajări interioare
Baie

Între săpunuri, produse de curățat și cosmetice, ai o mulțime de lucruri de depozitat în baie, mai mult chiar decât în bucătărie. Ce se întâmplă dacă nu ai o baie suficient de mare? Există câteva sfaturi și trucuri pentru optimizarea spațiului. Vei avea impresia că ai împins pereții băii tale mici!

Depozitează în dulapul de baie

Dulapul de baie este o parte centrală a amenajării tale și oferă oportunități excelente de depozitare.

Un model cu picioare și un volum mare, dotat cu sertare, mai degrabă decât cu uși prinse cu balamale (depozitarea va fi astfel mai ușor accesibilă, iar conținutul va fi mai bine organizat) este un bun punct de plecare.

Sau poate că preferi instalarea unui blat de lavabou? Este în regulă și așa, se pot crea și zone de depozitare separate. Cum? Asigură-te că blatul nu ocupă prea mult și folosește spațiul disponibil pe lavoar pentru a așeza produsele de igienă și frumusețe de zi cu zi.

Pentru partea superioară, alege un dulap de baie în loc de o simplă oglindă. Poți depozita acolo medicamente care trebuie să rămână sus, departe de accesul copiilor.

Este absolut necesar tot ceea ce ai? Prima decizie este să alegi ce să păstrezi și de ce să scapi. Sortarea este ușoară: păstrează ceea ce te face să zâmbești și ceea ce folosești cu adevărat, restul poate fi scos din baie.

Folosește dușul și cada

Spațiul dușului este important pentru mișcare. Dacă ar fi posibil să folosești o parte din el pentru depozitare fără a compromite zona necesară pentru a vă spăla confortabil? Ei bine, este posibil.

Dușul face posibilă amplasarea de spații de depozitare pe perete, la înălțimea mâinii, pentru a fi ușor accesibile, sau crearea de nișe de depozitare: 5 cm adâncime sunt suficienți. Un perete de 1 metru înălțime, al cărui vârf îți permite să îți așezi produsele, este o notă practică și estetică pentru dușul tău. Poate fi folosit atât pentru integrarea surselor de apă, cât și a spațiului de depozitare. Într-o cabină de duș, o banchetă oferă spațiu pentru a te așeza sau a depozita produse și îți permite, de asemenea, să creezi spațiu de depozitare dedesubt. Gândește-te la aceste sfaturi atunci când îți proiectezi dușul.

Cei care au o cadă pot face același lucru: instalează o nișă, creează o zonă de depozitare cu gresie de-a lungul căzii sau profită de contururile largi ale căzii tale.

Câteva spații suplimentare de exploatat

Dacă nevoia ta de spațiu se face simțită încă, poți găsi în continuare câteva sfaturi pentru a îți mări spațiul de depozitare.

Prima soluție este adesea neglijată: spațiul de deasupra toaletei. Un raft simplu poate depozita hârtia igienică și produsele de curățare. Dacă ai un suport pentru prosoape încălzit, reține că funcția de încălzire a acestuia nu este singura. Unele modele au un raft retractabil (pliabil), pe care să-ți pui prosoapele pliate, care vor rămâne calde și la îndemână în timp ce tu faci duș. În sfârșit, spațiul mansardei este o oportunitate pentru tine dacă baia este amenajată în podul casei tale: toată lungimea și lățimea disponibilă îți permit să pui rafturi sau să instalezi un dulap. Poți chiar să alegi uși glisante pentru dulapul tău, astfel încât să nu fragmentezi spațiul de locuit.

Nu-i așa că, punând în aplicare aceste sfaturi, te simți de parcă ai fi împins pereți. Tot ce trebuie să faci este să profiți de tot spațiul disponibil.

Redistribuie spațiul printr-o partiție

Instalarea unui compartiment despărțitor îți permite să creezi diferite spații în cadrul aceluiași volum: baie, duș, toaletă etc.

Cum să creezi intimitate între duș și toaletă? Pune o partiție între cele două. Cum să atârni mai multe echipamente pe pereți? Instalează o partiție. Pereții despărțitori îți oferă soluții creative pentru a aduce suportul pentru prosoape mai aproape de duș, pentru a face spațiul mai plăcut de locuit sau pentru a crea spațiu pe pereți dacă toți pereții sunt deja ocupați.

Datorită tuturor acestor sfaturi, acum îți poți amenaja baia în așa fel încât totul să fie așezat armonios și să păstrezi, în același timp, spațiul necesare pentru locuit, ca un campion Tetris.

                   

Caută