Cum să-ți izolezi camera de zgomot?

Dormitor
Izolație

Dormitorul este locul de odihnă prin excelență. Prin urmare, trebuie să fie pe cât de liniștit, pe atât de reconfortant. Pentru a profita de un somn de calitate, este esențial să izolezi camera nu doar de zgomotele venite din exterior, ci și de cele din casă. Îți prezentăm mai jos câteva soluții de izolare fonică necesare pentru a fi liniștit.

Izolarea fonică a dormitorului - Soluții pentru a vă izola corect dormitorul

De ce să-ți izolezi camera de zgomot

Diferit de camerele de zi, precum livingul sau sufrageria, dormitorul este o zonă mai intimă, dedicată odihnei și liniștii, unde de multe ori este bine să te refugiezi pentru a citi, a asculta muzică sau a visa cu ochii deschiși. Noapte și zi, somnul nu trebuie deranjat de zgomotul exterior, nici de cel care vine de la ceilalți locuitori ai casei.

Sigur că îți poți ruga familia să păstreze liniștea, însă gestionarea poluării fonice produse de un vecin zgomotos (muzică, jocuri, televizor etc.) devine o adevărată problemă. În plus, chiar și într-o casă unifamilială, poluarea fonică legată de funcționarea echipamentelor locuinței poate „polua” liniștea încăperii. Zgomotul mașinii de spălat sau al frigiderului sunt cele mai enervante și trebuie atenuate cât mai mult pentru a-ți găsi liniștea sufletească. Într-un dormitor matrimonial sau în camera copiilor, izolația fonică de calitate te ajută la păstrarea intimității și a somnului tuturor.

Vrei să-ți izolezi camera de zgomot?

Descrie-ți proiectul în câteva cuvinte: te vom pune în legătură cu profesioniștii noștri aprobați.

Soluții de izolație fonică pentru pereți

Aparatele de uz casnic, de lucru… echipamentele și zgomotele de impact rezonează și sunt propagate prin pereți, tulburând liniștea camerei tale. Pentru a-ți proteja dormitorul de poluarea fonice, există soluții și produse specifice.

Paravane izolate fonic, garanție de liniște

Compartimentări și uși din cărămidă izolantă, pentru un cocon foarte liniștit.

  • Căptușeala pereților cu un cadru metalic, completat de vată de sticlă și gips-carton, îmbunătățește confortul acustic prin reducerea semnificativă a zgomotului. Pentru cele mai bune rezultate, utilizează plăci de gips-carton fonice, a căror compoziție reduce semnificativ zgomotul.
  • Colaj termo-acustic: compus dintr-un gips-carton de 13 mm și un panou izolator din EPS (polistiren expandat) grafit elasticizat, această soluție este ușor de implementat și are performanțe bune. Pe de altă parte, necesită ca pereții să fie perfect drepți.
  • Pentru o soluție care economisește spațiu, mai ales într-o încăpere cu suprafață redusă, poți opta pentru soluția Placo Phonique Rénomince. Combină vata minerală de înaltă densitate cu gips-carton fonoabsorbant, pentru o grosime totală de numai 5 cm. O altă soluție de economisire a spațiului, suportul acustic Placo® Phonique combinat cu o placă de gips-carton Placo® Phonique, care face posibilă obținerea, cu o grosime de 3 cm, a unei soluții de succes.

Solicită sfaturi profesioniste pentru a o alege pe cea care ți se va potrivi cel mai bine.

Din portofoliul nostru

Gips-carton PLACO® PHONIQUE

Text Description automatically generated with low confidence

Poate reduce zgomotul transmis cu până la 50% , interior sau exterior.

Descoperă acest produs

Izolație fonică consolidată

Soluție de izolație fonică pentru podea

Sunetele sunt propagate și prin podeaua dormitorului, adică prin tavanul camerei de dedesubt. Pentru a limita poluarea fonică din sufragerie, bucătărie și toalete, este posibilă izolația podelei cu panouri subțiri din vată de sticlă. Poți așeza apoi parchet, un covor sau o pardoseală din PVC.

O altă soluție posibilă, atunci când așezi pardoseala (gresie, parchet, PVC sau parchet laminat etc.): ia în considerare un suport acustic. Din ce în ce mai eficientă, această soluție oferă un răspuns ușor de implementat.

Subsolul acustic garantează liniștea încăperii de dedesubt

Pardoseală din PVC și suport acustic pentru o încăpere bine izolată.

Dacă zgomotul vine de la vecinii de deasupra camerei tale, singura soluție este să căptușești tavanul cu vată minerala și gips-carton.

În funcție de înălțimea tavanului, meșterul tău îți poate oferi o soluție care îmbină performanța și economia de spațiu.

În sfârșit, un mic truc pentru a reduce zgomotul în cameră: dotează-ți camera cu un frumos covor gros.

Pentru o eficiență optimă a izolării fonice și, prin urmare, un confort acustic optim, acționează, pe cât posibil, asupra tuturor componentelor: pardoseli, pereți și tavane.

Fereastra, un punct care nu trebuie trecut cu vederea

Dacă ești deranjat de zgomotul din stradă, întreabă-te dacă nu cumva fereastra dormitorului tău permite accesul acestor bătăi de cap.

Dacă este o fereastră cu geam simplu, răspunsul este „fără îndoială”: înlocuiește-o cu un model cu geam dublu. Pentru un mediu deosebit de zgomotos (în apropierea unui aeroport, a unei autostrăzi sau a unei străzi aglomerate, de exemplu), există geamuri special adaptate. Înainte de a îți schimba fereastra și pentru a fi sigur că faci alegerea corectă, solicită sfatul unui profesionist. Și, chiar dacă zgomotul te deranjează, nu uita să aerisești în mod regulat.

Dar ușa?

Pentru și mai mult confort, nu ezita să schimbi ușa de la intrare în dormitor cu un model cu miez solid sau cu izolație fonică integrată, sau chiar ambele. Astfel vei evita auzirea zgomotelor de pe hol.

 

Caută