Cum să-ți modernizezi dormitorul?

Decor
Dormitor

Poate că dormitorul tău are un aer cam învechit? Sau poate că, pur și simplu, simți nevoia unor accente moderne, ca să nu simți că te culci în fiecare seară într-o cameră care era la modă pe vremea bunicii tale? Ei bine, avem noi soluțiile, fie că ai pe listă lucrări de renovare sau doar o simplă reamenajare și reînnoire a mobilierului.

Care sunt materialele tale preferate? Ce stil îți e pe plac și care sunt finisajele care ți se potrivesc? Îți povestim despre fiecare mai jos!

Cum să-ți faci dormitorul modern

Ce culori să alegi pentru un bonus modern?

Culoarea pereților, a pardoselii și a mobilierului joacă un rol mai mare decât ai crede în atmosfera camerei. Nuanțele îmbătrânite, ornamentele și modelele florale sunt de domeniul trecutului! Optează, în schimp, pentru o vopsea mată pentru pereții tăi.

Dacă mobilierul tău este închis la culoare, mizează pe contraste și alege o culoare de accent deschisă: alb, dacă nu vrei să-ți asumi niciun risc, albastru deschis, ca să inviți la relaxare, sau chiar o nuanță din paleta griurilor deschise, ca să modernizezi instant încăperea.

Dormitor modern gri și alb

Nuanțe de gri, alb și negru, pentru un dormitor modern șii rafinat.

Dormitor albastru modern

Albastru intens, aplicat doar pe o porțiune de perete și încălzit de textile ciocolatii.

Dormitor roz modern

Un dormitor care te învăluie cu această combinație de antracit și roz pudrat.

În același timp, pentru mobilierul deschis la culoare, nuanța vopselei trebuie să fie suficient de intensă ca să poată susține jocul contrastului, caracteristic stilului modern de design: un albastru puternic, un gri antracit sau chiar negru, pentru cei mai îndrăzneți, aplicat doar pe o porțiune a peretelui, pentru a nu întuneca camera.

Dacă ești îngrijorat că rezultatul va fi prea rece, accentele violete, ciolatii sau roz pudrat vor spori eleganța camerei. Pentru un efect sigur, nu uita să reiei culoarea peretelui pe celelalte piese și accesorii (covor, veioză etc.).

Ce materiale se potrivesc într-un dormitor contemporan?

Alege materiale reci precum metalul, sticla și suprafețele lăcuite, sau ridică temperatura stilistică prin materiale calde, ca lemnul masiv. Un design contemporan implică întotdeauna linii curate și amenajări minimaliste, fără o multitudine de detalii.

Pardoseala, mobilierul, dar și lenjeria de pat sunt punctele focale, iar cânepa, bumbacul organic sau chiar pielea ecologică sunt responsabile de un efect cool pentru o cameră cu siguranță modernă, dar totuși caldă.

Material modern pentru dormitor

Patul și noptiera din lemn masiv încălzesc betonul peretelui și oțelul veiozei.

Dormitor bej modern

Piese din piele ecologică, pentru un dormitor modern și confortabil.

Dormitor antracit modern

Linii ultra curate și nuanțe de gri atenuate de textile moi.

Stil și accesorii pentru un dormitor modern

Chiar dacă minimalismul e cheia, nu am vrea să crezi că trebuie să renunți complet la accesorii și decorațiuni. Dimpotrivă: dormitorul este un spațiu de relaxare și este important să-l personalizezi astfel încât să fie pe placul tău.

Nu aglomera culorile: o cameră monocoloră este adeseori alegerea potrivită în dormitor. Ramele alb-negru și modelele geometrice contribuie la o imagine modernă. În plus, este mai util să obții un design interior calitativ, decât să acumulezi obiecte.

Dacă te-ai săturat de pardoseala ta, dar nu plănuiești să o înlocuiești, apelează la trucuri de design: de exemplu, alege un covor mare, cu model grafic sau vopsește parchetul în alb.

Pentru un dormitor modern cu adevărat minimalist, nu multiplica accesoriile decorative si alege doar esențialul: un pat, două noptiere moderne și un poster înrămat și agățat deasupra tăbliei patului vor avea efectul scontat.

Parchet dormitor modern

Parchetul vopsit, lămpile grafice și ramele negre modernizează întreaga amenajare.

Dormitor modern minimalist

Mobilier redus la strictul necesar, pentru un dormitor minimalist.

Cadru de dormitor modern

O amenajare rafinată, care pune sub reflector piese asemănătoare unor obiecte de artă.

Dormitor modern din lemn și alb

Joc decorativ din trei nuanțe, pentru un dormitor modern.

Lampă modernă pentru dormitor

Veioze suspendate grafice pe ambele părți ale patului, trendul momentului.

Obiectele vintage sunt oricând o alegere bună: ce zici de un fotoliu vechi din piele, un aparat radio de colecție sau o oglindă veche? Vor ieși în evidență în amenajarea ta modernă.

În ceea ce privește pardoselile, parchetul din lemn sau betonul cerat se îmbină armonios într-un decor modern. Parchetul laminat sau plăcile de ciment pot fi, de asemenea, o alternativă pe măsura acestui tip de decor.

Nu în ultimul rând, nu uita de corpurile de iluminat: sunt esențiale pentru confortul tău și contribuie major la stilul încăperii! Înmulțește sursele de lumină: pe lângă o suspensie sau o lampă de tavan, adaugă iluminare de accent cu aplice de perete sau lampadare. Apropo, lămpile suspendate pe ambele părți ale patului, ca veioze, sunt foarte apreciate în acest moment.

Încă ceva: lumina de fundal, mascată de piesele de mobilier, aduce o notă futuristă și ultra-design unei camere pentru că luminează dormitorul în timp ce structurează spațiul și încălzește atmosfera.

Bine de știut: optează pentru becuri LED ca să reduci consumul de energie electrică.

 

 

Caută