Cum să-ți renovezi bucătăria?

Bucătărie
Decor

Nu-ți mai place decorul bucătăriei tale? Mobilierul din lemn și contrablatul tău merită o revopsire? Descoperă toate sfaturile noastre ca să-ți transformi bucătăria într-o cameră plină de strălucire și confort.

 

Cum să-ți renovezi bucătăria?

Vopseaua, trucul mobilierului din lemn

Culoarea este, de obicei, prima schimbare la care trebuie să apelezi dacă vrei să-ți schimbi bucătăria. Nuanța pereților de care te-ai plictisit, culoarea de modă veche a contrablatului, mobilierul de bucătărie învechit din stejar: oricare ar fi detaliile pe care vrei să le îmbunătățești, este posibil să îți transformi bucătăria fără să fie nevoie de renovări majore.

Să începem cu mobilierul din lemn din bucătăria ta. Urmează pașii de mai jos ca să îi aplici un lifting eficient:

  • Șlefuiește mobila;
  • Revopsește ușile dulapurilor sau toată mobila cu nuanța ta preferată.

Pictura, trucul de decorare a mobilierului din lemn

Totuși, o schimbare a bucătăriei poate însemna mai mult decât o simplă revopsire a mobilierului. Adaugă culoare pereților și redă puțină strălucire contrablatului tău: aceste mici lucrări decorative îți vor permite să schimbi atmosfera încăperii în doar câteva minute.

Mic sfat de design: folosește vopsea tip tablă de scris pe o secțiune a peretelui, ca să poți urmări mai ușor meniul săptămânii!

Schimbă-ți blatul de lucru și contrablatul

Folosești zilnic blatul de lucru, fie el din lemn sau din alt material. Ca urmare, ce-ar fi să iei în calcul câteva modificări cheie, care să te ajute să-l transformi fără să-l înlocuiești? De exemplu, alege o vopsea special adaptată blaturilor: dacă o asociezi cu nuanța mobilierului, vei oferi armonia perfectă în încăpere.

Iată câteva alte idei pentru a îți reînnoi blatul:

  • Aplică un strat de rășină sau un strat de beton cerat pe lemn și alte materiale;
  • Revopsește rosturile blatului tău de gresie;
  • Acoperă blatul cu mozaic.

Indiferent ce decizi, asigură-te că îți protejezi contrablatul cu o bandă de vopsea ca să eviți deteriorarea și pătarea.

Ai o suprafață suplimentară de blat și dorești să o folosești eficient? Așaz-o deasupra blatului obișnuit, pe post de raft. Vei avea un spațiu de lucru în plus și vei oferi un bonus bucătăriei tale.

 

Cum să îți transformi contrablatul?

Revopsește plăcile ceramice de pe perete cu o vopsea potrivită și interesantă. Apoi, completează scenariul amenajării tale urmând câteva sfaturi simple și eficiente.

A picture containing text, furniture, rug, fabric Description automatically generated

Evită lucrările extinse de renovare și optează pentru plăci de faianță fixate direct pe perete. Există și varianta plăcilor de ciment adezive, pe care poți să le aplici direct pe contrablatul existent ca să creezi un punct de atracție suplimentar.

Dacă nu ai splashback și vrei să adaugi o notă decorativă, alege o bază decorativă pentru hotă, din sticlă sau oțel inoxidabil.

Accentuează designul bucătăriei

Renovarea bucătăriei bifează o mulțime de idei creative și ușor de realizat. Chiar dacă vopseaua insuflă o nouă viață încăperii și mobilierului, îndrăznește să încerci soluții care modernizează bucătăria și aduc o nouă atmosferă:

  • Schimbă ușile mobilierului de bucătărie sau elimină-le de-a binelea ca să beneficiezi de depozitare deschisă. Poți decide să păstrezi doar dulapul principal, dar să-i îndepărtezi frontul ca să creezi o nișă de depozitare.

  • Montează mânere din lemn ca să încălzești atmosfera, din porțelan, pentru o amenajare retro, din fier, pentru un aspect industrial, din oțel inoxidabil pentru o imagine modernă.
  • Scoate unitățile de perete și fixează rafturi suspendate din lemn în formă de cub sau rafturi drepte / în zigzag.

Sfat pentru decorare: așază borcanele care conțin ingredientele tale preferate pe mobilier și rafturi deschise. Culorile vesele și valoarea lor practică vor contribui la împrospătarea bucătăriei tale!

Cum să schimbi podeaua bucătăriei

Vrei să treci de la o bucătărie rustică la o cameră modernă, iar asta înseamnă să aduci ajustări pardoselii? Gresia ta este demodată sau deteriorată? Nu este nevoie să recurgi la o renovare completă: ideile de amenajare îți permit să obții o nouă bucătărie din doar câteva decizii inspirate.

Scânduri de vinil autoadezive

Acest strat rezistent, disponibil în mai multe nuanțe și capabil să imite diferite materiale, promite întreținere rapidă și simplă. Trebuie doar să lipești scândurile de podeaua existentă și podeaua va căpăta un nou aspect. Ai grijă, totuși: asigură-te că podeaua ta este dreaptă și curată în timpul instalării ca să eviți orice surprize neplăcute!

Pardoseli PVC

Ca imitație de parchet, gresie sau beton cerat, podeaua PVC se potrivește oricând cu ambianța bucătăriei tale. O poți instala ușor cu bandă adezivă sau lipici, direct pe baza inițială complet netedă. Dacă ai nevoie de ajutor, nu ezita să apelezi la un profesionist pentru un rezultat de calitate.

Pardoseală laminată cu clips

Nu este nevoie de lipici sau cuie, această pardoseală se aplică fără eforturi majore. Pardoseala laminată este, însă, mai groasă decât o variantă de vinil sau PVC, așa că instalarea ei poate cere îndepărtarea pardoselii existente, operațiune care depășește sfera unei simple modificări pentru că cere intervenția unui specialist.

Totuși, are avantajul de a fi mai puțin costisitoare decât parchetul tradițional și oferă un design original: plăci de ciment colorate, imitație de ardezie sau montaj în os de pește.

Vrei să-ți renovezi bucătăria de la podea până în tavan?
Nu ezita să ceri sfatul unui specialist ca să te asiguri că această operațiune de makeover este realizată perfect.

 

Caută