De ce să alegi parchetul laminat pentru living?

Camera de zi
Podele interioare și exterioare

Îl găsești într-o mulțime de game din ce în ce mai realiste și inovatoare, așa că parchetul laminat are de ce să devină elementul senzațional din livingul tău! Fie că imită piatra, lemnul, betonul sau plăcile de ciment, acest tip de finisaj asigură un aspect uluitor! Ești în proces de renovare a sufrageriei tale? Urmează toate sfaturile noastre pentru a îți transforma sufrageria fără să ai nevoie de un buget foarte mare!

parchet laminat pentru sufragerie

Care sunt avantajele parchetului laminat?

Vrei să dai un impuls sufrageriei tale la un cost mai mic? Aici intervine parchetul laminat! Are un preț imbatabil și completează cu brio amenajarea visurilor tale.

În ceea ce privește montajul, nu vei întâmpina nicio dificultate: podeaua laminată este, în general, fixată pe cele 4 laturi, perfectă pentru pasionații de bricolaj începători. Este, de asemenea, soluția ideală dacă dorești să schimbi decorul rapid, la un cost mai mic, și fără riscul de a deteriora plăcile.

Acest tip de pardoseală este foarte rezistentă, iar asta o face ideală pentru încăperile cu trafic intens, precum camera de zi. Alege o pardoseală laminată cu clasa 22, conform standardului european asociat.

Bonus: acest tip de finisaj are și particularitatea de a fi ușor de întreținut. De fapt, parchetul laminat nu cere șlefuire sau uleiere: o măturare sau un aspirator vor fi suficiente. Pentru probleme mici, un mop ușor umed va fi cel mai bun aliat al tău.

Ce stil de pardoseală să alegi în funcție de atmosfera camerei?

Indiferent de stilul pe care vrei să-l dai sufrageriei tale – vintage, modern, contemporan sau chiar retro șic, reține că laminatul are are toate șansele de a-ți garanta un finisaj pe măsura gusturilor tale.

Vrei o atmosferă caldă și clasică? Parchetul laminat va crea iluzia perfectă a lemnului, care conține aceleași culori și esențe surprinzătoare, ceva care să păcălească ochii tuturor oaspeților tăi. Ai la dispoziție două variante: PAL sau lemn oriental, cu finisaje și niveluri de robustețe diferite.

Vrei să recreezi un stil retro / vintage? Laminatul imită perfect și betonul.

Dacă îți plac materialele nobile, dar bugetul tău este limitat, găsești acest finisaj și în imitație de marmură sau pietre naturale.Te va ajuta să dai caracter camerei, cu un raport calitate/preț excelent.
Când vine vorba de culoare, nu duci lipsă de alegeri!

Bej, ocru, nuanțe de gri sau negru, rămâne la latitudinea ta să aduci o tușă personală în cameră. Ai grijă, însă, dacă alegi culori închise: va fi nevoie să armonizezi podeaua și tapetul pentru a aduce mereu mai multă lumină în spațiul tău.

Totodată, parchetul laminat poate fi găsit în lamele de diferite lungimi, subțiri sau late, sau chiar pătrate. În funcție de modelul ales, există o mulțime de modalități de instalare, de la stilul englez la cel os de pește. Recomandarea noastră este să optezi întotdeauna pentru o atmosferă 100% personalizată.

A close-up of a book Description automatically generated with low confidence

Parchetul laminat este, în general, economic, dar ai grijă să alegi cel mai bun raport calitate/preț. Chiar dacă există modele cu prețuri mai mici de 5 euro pe m², optează întotdeauna pentru un model de gamă medie, cel puțin, cu prețuri între 10 și 30 de euro pe m², pentru a asigura o mai bună rezistență în timp și un sistem de instalare mai bine conceput.

 

Caută