De ce să instalezi un tavan fals în bucătărie?

Bucătărie
Pereți și tavane

Tavanul fals devine nota decorativă care merită să fie luată în considerare în bucătărie. Pentru a afla mai multe despre plafonul suspendat și prețul acestuia, urmează ghidul de mai jos!

De ce să instalați un tavan fals în bucătărie?

Avantajele plafoanelor false

Dacă îți imaginezi niște plăci inestetice care acoperă tavanul, avem vești pentru tine: instalat cu atenție,poate adăuga un anumit farmec unei case.

Există mai multe motive pentru a recurge la un tavan fals:

  • Ascunde cablurile sau conductele de ventilație (CMV cu flux simplu sau dublu);
  • Ascunde urmele sau daunele (în urma unei scurgeri de apă, de exemplu);
  • Reduce înălțimea tavanului;
  • Îmbunătățește izolația termică și fonică;
  • Schimbă decorul bucătăriei;
  • Adaugă lumină în cameră prin crearea unor puncte de lumină suplimentare.

Practic, tavanele false constau în montarea plăcilor din diverse materiale, în funcție de atmosfera încăperii. Fie că îți dorești o bucătărie clasică, englezească, rustică, provensală, modernă sau contemporană, tavanul fals se adaptează tuturor stilurilor.
Mai mult, întrucât bucătăria este o încăpere cu risc de incendiu, tavanele false pot preveni răspândirea flăcărilor atunci când sunt realizate cu plăci de gips-carton ignifugate.

Un tavan fals suspendat sau întins pentru bucătăria mea

Înainte de a te gândi să faci orice lucru în bucătărie, idealul este să te uiți la modelul de tavan fals potrivit acestei încăperi a casei. Sunt disponibile două tipuri de tavane false: suspendate sau întinse.

Modelul suspendat

Modelul suspendat

Un tavan suspendat este o soluție eficientă pentru îmbunătățirea izolației și ascunderea cablurilor și conductelor. Lucrarea necesită instalarea unui cadru metalic și lăsarea unui spațiu liber între tavanul fals și tavanul original.

Această soluție face posibilă limitarea transmiterii zgomotului provenit de la nivelul superior. În ceea ce privește finisajele modelului suspendat, ai de ales între gips-carton (placaje), lambriuri PVC, lamele din lemn sau gresie sintetică.

Modelul intins

Modelul întins

Mai puțin obișnuit, tavanul fals întins poate ascunde imperfecțiunile de pe tavanele unei bucătării sau băi. Este vorba despre întinderea unei țesături termoplastice (velum), rezistentă la foc, fungicidă și antibacteriană. Se fixează pe tavan folosind șine așezate pe pereți înainte de a folosi o sursă de căldură pentru a o întinde și a o netezi. Această pânză, până recent creată din PVC, este acum disponibilă din materiale reciclabile. Este un tip de tavan fals care își găsește locul perfect în bucătăriile contemporane deoarece oferă un finisaj neted și strălucitor.

Un tavan suspendat pentru iluminatul bucătăriei

Tavanul fals suspendat este util pentru camuflarea elementelor inestetice, dar îți permite și suplimentarea luminilor.

Într-adevăr, lucrările efectuate în bucătărie oferă posibilitatea instalării diferitelor surse de lumină pentru a îmbunătăți iluminarea încăperii.

Ai de ales între mai multe tipuri de spoturi încastrate:

  • Halogen de înaltă tensiune (230 volți), conectat direct la instalația ta electrică;
  • Halogen de joasă tensiune (12 volți), care necesită instalarea unui transformator;
  • Fluo-compact, cu aprindere lentă, dar consum redus de energie;
  • LED, accesorii la prețuri mai mari, dar care consumă și mai puțină energie.

Este mai bine să eviți montarea rectilinie a spoturilor. Optează pentru o instalare practică: câteva spoturi deasupra blatului și altele așezate pe traseele de circulație din cameră. Spoturile reglabile previn lumina exagerată în timp ce gătești.

A kitchen with white cabinets Description automatically generated with medium confidence

Ai întrebări? Ai nevoie de sfaturi personalizate pentru proiectul tău?
Nu ezita să contactezi un profesionist! 

 

Caută