Marmură și terrazzo în baie

Amenajări interioare
Baie
Echipamente
Instalații sanitare

Inițial pur funcțională, baia tinde să devină din ce în ce mai mult un loc de relaxare în casă. Trebuie să știi că petreci în medie o oră pe zi în această cameră. De asemenea, pentru a te simți bine acolo, designul și dotarea ocupă un loc foarte important. Stilurile sunt numeroase și multora le place să se inspire din ultimele tendințe.

Dacă marmura și terazzo au fost neglijate pentru o vreme, ele revin. Aceste materiale luxoase și șic, sinonime cu noblețea și eleganța italiană, nu mai sunt rezervate doar băilor în stil clasic, ci se adaptează celor mai elegante încăperi. Ce este terrazzo? Care sunt avantajele celor două materiale? Cum să folosești aceste materiale în baie? Descoperă toate răspunsurile la întrebările tale și sfaturile specialiștilor noștri în acest articol.

Marmură și terrazzo în baie

Ce este terrazzo?

Dacă toți am auzit despre marmură, terrazzo este o alternativă mai puțin cunoscută, dar la fel de atractivă, care a avut perioada de glorie în anii 1920 și apoi în anii 1980 și care revine în forță astăzi. Iată ce trebuie să știi despre această pardoseală unică.

Terrazzo, numit și mozaic venețian, este un finisaj foarte vechei, ale cărei origini sunt în Antichitate. Originar din nordul Italiei, terrazzo este un material compozit, care combină cimentul, marmura și piatra naturală. Turnat pe loc, este apoi lustruit pentru a un aspect neted și strălucitor. În varianta sa modernă, se găsește mai ales în plăci preturnate sau imitații de gresie de terrazzo, implementarea tradițională a terrazzo-ului fiind complexă, rară și costisitoare.

Aspectul său foarte grafic și suprafața sa pestrită îi conferă un aspect unic și oferă camerei pe care o îmbracă un farmec de netăgăduit. Fiecare placă este diferită, motiv pentru care nu vei găsi modelul tău printre vecini sau prieteni. Cei care caută un design unic pentru baie vor aprecia fără îndoială terrazzo și unicitatea acestuia.

Care sunt avantajele marmurei și terazzo-ului pentru baie?

Pentru o baie cu decor rafinat, șic și luxos, marmura și terazzo sunt finisajele emblematice. Aspectul lor le-a făcut celebre, dar aceasta nu este singura lor atracție.

 

Zoom in pe avantajele marmurei în baie

Adesea, când ne gândim la marmură, ne imaginăm că este un material atât de luxos încât devine inaccesibil. Și totuși, mulți producători oferă acum plăci pentru podele și pereți cu efect identic.

 

Marmura se adaptează tuturor stilurilor

Oricare ar fi stilul băii tale, fie că preferi designul clasic sau modern, marmura se adaptează dorințelor tale. Există o mare varietate de plăci de marmură și vei fi răsfățat de alegeri diverse în ceea ce privește culorile și texturile. Chiar dacă marmura alb-negru, cu marmorarea ei, este cea mai spectaculoasă dintre toate, nimic nu te împiedică să optezi în schimb pentru o nuanță de bej, albastru sau chiar roșu! În ceea ce privește finisajele, ai de ales între rustic, lustruit, tern sau mozaic. Indiferent de alegerea ta, marmura va aduce întotdeauna eleganță și rafinament băii tale.

Baie din marmura alba

O marmură înțeleaptă într-o baie clasică.

Baie din marmură maro

Omniprezența marmurei maro în băi calde.

Baie din marmură alb-negru

Zone grafice din marmură alb-negru pentru băi cu design modern.

Placi cu efect de marmura

O imagine mai reală decât natura pentru aceste plăci cu efect de marmură – © RAGNO Maiora Efect de marmură.

Marmura este un material rezistent la umiditate

Chiar dacă marmura poate fi găsită în orice încăpere a casei, este deosebit de apreciată în bucătărie și baie din simplul motiv că este perfect rezistentă la umiditate. Totuși, reține că poate fi alunecoasă în contact cu apa. Pentru a evita riscul de accidentare, poți acoperi pardoseala din marmură cu un strat antiderapant sau un finisaj nelustruit. Plăcile din imitație de marmură îți vor oferi o imagine uluitoare, având avantajul efectului antiderapant și un cost moderat.

gresie Maiora

Marmura este un material durabil și rezistent

Această piatră naturală, foarte prezentă în palatele din Antichitate, se menține și astăzi în unele dintre ele. Resistenta la șocuri și zgârieturi, marmura este un material care nu se teme de capriciile timpului. În același sens, am scris și un articol despre travertin, care este și durabil și rezistent.

Zoom in pe beneficiile terrazzo în baie

Terrazzo oferă un stil unic băii

După cum poți vedea, fiecare placă de terrazzo este diferită de celelalte și oferă camerei un decor și un design total unic. Pentru a lumina și a aduce singularitate unei camere, terrazzo este materialul ideal. Îmbrăcat cu o personalitate puternică, va energiza o baie cu mobilier sobru, rafinat și culori neutre.

Baie cu terrazzo

Terrazzo irezistibil de vintage.

Baie terrazzo pastel

Terrazzo pastel, pentru o baie îndrăzneață.

Efect de material terrazzo

Terrazzo, un material care este suficient în sine…

Terrazzo este rezistent la apă și confortabil

La fel ca marmura, terrazzo este rezistent la apă dar spre deosebire de marmură, care tinde să devină inconfortabilă termic, terrazzo este un material aproape matasos la atingere. Totuși, și el trebuie tratat în baie împotriva alunecării, cu excepția cazului în care optezi pentru varianta sa din imitație de gresie.

 

Terrazzo poate fi instalat în interior sau în exterior

La fel ca marmura, terazzo poate fi montat în interior sau în exterior. Montează-l în jurul piscinei tale ca să creezi o adevărată baie exterioară cu terrazzo, care îți va pune în valoare grădina!

Cum se folosește marmura și terrazzo în baie?

Atât marmura, cât și terazzo sunt materiale cheie pentru farmecul băii tale. Iată câteva dintre scenariile de amenajare.

Marmura, ca si terazzo, poate fi folosita atât ca finisaj de pardoseala (cu efect antiderapant), ca finisaj de perete, pentru a îmbrăca pereții cabinei de duș, cât și pentru a îmbrăca mobilierul de baie. O chiuvetă din marmură sau terrazzo va avea cel mai frumos efect și se va potrivi armonios cu podeaua sau pereții tăi din același material.

Splashback din marmură albă

Blat din marmură albă și mobilier din lemn, pentru o atmosferă șic și naturală.

Splashback din marmură cu nervuri albe

Splashback din marmură albă, mobilier lăcuit negru, pentru o atmosferă modernă.

Splashback din marmură tip fagure

Contrablat din marmură tip fagure și chiuvetă neagră, încălzită de detalii din alamă aurie.

Lavoar din marmura alba

Partea sofisticată a unei chiuvete de marmură albă.

Dulap pentru lavoar terrazzo

Contrastul elegant de lemn și minerale, cu acest mobilier de terrazzo.

Dulap pentru lavoar terrazzo negru

Blat din terrazzo și splashback din imitație de plăci de marmură.

Marmura și terrazzo pot fi, de asemenea, folosite în mică măsură în baia ta, pentru un decor subtil și șic.

Cu o gamă de prețuri care începe de la aproximativ 30 eur pe m², ne putem imagina marmura ca un frumos blat stropit deasupra chiuvetei sau ca un finisaj care scoate în evidență cabina de duș. Va merge cu orice, fie că este vorba de mobilier din lemn, lăcuit, colorat sau, dimpotriva, în tonuri neutre. A alege marmura înseamnă a opta pentru ceva clasic, dar cu caracter, spre deosebire de plăcile de bază.

Terrazzo este suficient pe cont propriu, datorită laturii originale și a efectului material interesant: stilul său grafic va dinamiza orice baie! Tot ce trebuie să faci este să joci cartea minimalismului pentru restul mobilierului și gata.

 

Caută