O baie gri
Foarte la modă anul acesta, culoarea gri îmbracă fiecare cameră a casei, în special baia. Șic și atemporală, această nuanță care poate părea tristă la prima vedere oferă, de fapt, un design modern și actual băii tale. Pe lângă faptul că este sobru, griul are avantajul de a scoate în evidență nuanțele naturale deseori foarte prezente în această încăpere a casei: este deosebit de potrivit pentru băile Zen, de exemplu. În plus, în funcție de combinațiile pe care le faci, te poate ajuta să creezi o atmosferă diferită și să invite la relaxare. Care sunt combinațiile de culori și nuanțele de gri de folosit în baia ta? Ce materiale sa aleg? Condensăm toate informațiile mai jos.
O baie gri: ce combinatii de culori și ce nuanțe să adopți?
Dacă, în trecut, predomina rozul sau chiar albastrul în băi, trendul de astăzi este mai puțin îndrăzneț și revine la nuanțe mai naturale, precum gri. În ciuda acestei laturi clasice, acest lucru nu împiedică baia să adopte câteva mici tușe excentrice și singulare, care vor ieși și mai mult în evidență în mijlocul culorilor mai neutre. Ce combinații de culori să alegi? Care sunt nuanțele optime pentru un design reușit? Specialiștii noștri te vor îndruma!
Zoom in pe combinațiile bune de culori
Gri și alb
La prima vedere, gri și alb nu par a fi cea mai originală combinație pentru o baie. Cu toate acestea, cu câteva elemente unice, cum ar fi un corp de iluminat de designer, o plantă sau o oglindă frumoasă, aspectul camerei se va schimba complet. Poți decide să adopți griul pentru pereți, precum și pentru gresie, și să alegi corpuri de baie din ceramică albă (lavoar și cadă sau duș). Această culoare emblematică pentru băi nu este doar atemporală, ci transmite și imaginea de curățenie.
De asemenea, albul reflectă mai multă lumină decât orice altă nuanță. Pentru a încălzi atmosfera, alegerea unor piese de mobilier sau a unui dulap din lemn poate fi o soluție bună.
Baie gri și alb, completată cu lemn
Plăci cu efect de beton cerat
Gri și bej
Dacă nu îți place albul, dar nici nu vrei nuanțe prea puternice, alegerea gri deschis asociat cu bejul este cel mai frumos efect.
Poți alege să îmbraci un perete cu gresie bej și să finisezi celelalte zone și podeaua cu gresie gri deschis. Peretele va aduce lumină în interiorul tău.
În ceea ce privește mobilierul, cel din lemn este din nou o alegere bună.
Gresie Studio – RAGNO
Gri și negru
Incredibil de trendy, negrul se potrivește perfect cu gri. Cu siguranță ai observat deja prin paginile lucioase ale revistelor de design: negrul reflectă imaginea luxului și rafinamentului. Fie că este lucios sau mat, negrul, rămâne, totuși, o alegere unică pe care puțini îndrăznesc să o folosească în baia lor.
Pentru un rezultat reușit, este indicat să nu pariezi deloc pe variante întunecoase, pentru a nu închide prea mult spațiul. Alege o faianță sau un beton cerat gri deschis, pereți îmbrăcați în plăci de ciment, cu modele grafice, sau o faianță gri structurată și adaugă câteva note aurii pentru robinete, de exemplu.
Câteva tușe de culoare prin plante verzi sau prosoape de baie strălucitoare sunt binevenite.
Gresie Bistro – RAGNO
Gri și albastru
Albastrul este, cu siguranță, culoarea care traversează toate stilurile într-o baie. Accentuează senzația de seninătate și se asortează perfect cu gri închis.
Dacă camera are tavane înalte, alege să vopsești pereții cu gri închis și tavanul în albastru, pentru a adăuga o notă de căldură.
Dacă îți dorești să contrabalansezi griul închis, este indicat să optezi pentru albastru deschis sau albastru turcoaz.
Perete albastru și podea gri închis, pentru o baie liniștitoare.
Zoom in pe nuanțele de gri
După cum sugerează titlul unei cărți binecunoscute, griul există într-o mulțime de nuanțe, care merg de la lumină către întuneric. Nu este întotdeauna ușor să faci alegerea corectă, în funcție de configurația camerei și de spațiul disponibil. Iată câteva sfaturi.
Pentru o baie mică
În majoritatea locuințelor, baia nu ocupă mult spațiu și este una dintre cele mai mici încăperi din casă. Amenajarea și alegerea culorilor devin astfel delicate: nu ai vrea să reduci și mai mult spațiul. Pentru o mică baie, este indicat să alegi nuanțe deschise, precum gri sidefat sau gri argintiu.
Totuși, îți poți permite o nuanță ceva mai reținută pentru pardoseală.
Baie mică: alege gri deschis.
Pentru a mări vizual camera, trucul cu oglinda mare funcționează de minune.
Pentru o baie mare
Chiar dacă băile mari sunt adesea invidiate, nu uita că aceste spații capătă un stil cald și confortabil mult mai greu atunci când sunt prost amenajate. Pentru a oferi acestei camere o latură care să reproducă un cocon protector, este important să gestionezi echilibrat nuanțele de gri.
Pentru a reduce vizual baia, permite-ți culori puternice: gri șoricel, gri ardezie sau antracit sunt niște opțiuni valabile.
Dacă, totuși, preferi nuanțe mai ponderate, optează pentru vopselele cu finisaje mate, mai degrabă decât lucioase (care tind să facă spațiul și mai mare).
Pentru o baie pe hol, folosește un gri intens, recomandat pentru cei mai înguști pereți, în timp ce un gri deschis este recomandat pentru secțiunile lungi de pe pereți.
Combină griurile pentru a contura o baie extinsă.
Ce materiale să alegi?
În baie, există multe posibilități de materiale pentru un look pe gustul tău și un stil atemporal. Mai jos, iată prezentarea generală a diferitelor alternative posibile.
Pentru o atmosferă retro
Pentru a da un stil retro băii tale, nimic nu bate plăcile de ciment gri. Dincolo de pereți și podeaua, le poți alege și pentru a îmbrăca un spațiu de depozitare, o chiuvetă, un duș sau o cadă.
Trebuie aplicat, totuși, un tratament de hidroizolație pentru a-i reduce porozitatea.
Pentru o atmosferă de lux
Pentru a da caracter si un aspect luxos băii tale, mizează pe materii prime precum piatra (marmura și terrazzo sunt disponibile la nesfârșit în această nuanță) sau lemnul gri. Dând o notă modernă camerei, ele oferă locului și o atmosferă relaxantă. Ca și în cazul cimentului, aceste materiale, în special lemnul, trebuie tratate în prealabil contra umidității.
Pentru o atmosferă tradițională
Faianța rămâne atemporală și arată întotdeauna grozav într-o baie!
Este foarte potrivită pentru aplicarea pe perete, datorită fragilității sale, poate pune în valoare un perete gri sau poate da stil unei chiuvete clasice.
Pentru o atmosferă contemporană
Plăcile din gresie porțelanată sunt foarte populare în băi, mai ales că sunt disponibile în mai multe finisaje. Gresia este regina imitației: poate lua aspectul lemnului gri, al marmurei sidefate sau chiar – de ce nu? – poate reproduce pielea natural[ închisă la culoare. Nu în ultimul rând, betonul cerat va aduce o mică notă industrială băii.