O baie în stil industrial: alegerea finisajelor

Baie
Baie industrială

  Visezi la un aspect industrial total în casa ta, inclusiv în baie? Din ce în ce mai mulți oameni se îndreaptă către designul industrial, nu doar pentru estetica lui, ci și din rațiuni funcționale. Într-adevăr, acest tip de decor evidențiază materialele și echipamentele recuperate sau reciclate și pune în valoare simplitatea. În acest articol, specialiștii noștri te vor îndruma în alegerea corectă a finisajelor pentru baia ta în stil industrială. Care sunt opțiunile? Care sunt avantajele și dezavantajele lor? Pentru ce buget ar trebui să planifici?

  Acoperiri industriale pentru baie

  Într-o baie în stil industrial, materialele brute, naturale și solide sunt în centrul atenției. Pentru a avea acest efect de depozit, fabrică sau atelier vechi, finisajele sunt și ele cel mai adesea intenționat grosiere. Iată care sunt diferitele posibilități disponibile.

  Ce finisaj de perete se potrivește într-o baie industrială?

  Acoperire pentru baie industrială: vopsea gri

  Vopseaua

  Este, fără îndoială, primul tip de finisaj pentru perete care îți vine în minte, indiferent de ce încăpere discutăm. Pentru o baie în stil industrial, se recomandă alegerea unei culori care împrumută nuanțe de gri, lucrată pentru a obține un efect care imită betonul.

  Vopseaua este, de asemenea, o alegere economică, deoarece o poți aplica singur dacă dorești. Cu toate acestea, nu neglija calitatea produsului. Pentru o cameră umedă, precum baia sau bucătăria, ar trebui să optezi pentru un produs hidrofug și să nu uiți de stratul de lipire. Practic, vopsirea necesită pregătirea peretelui și, eventual, retencuit înainte, pentru a asigura un rezultat satisfăcător din punct de vedere estetic.

  Acoperire pentru baie industrială: faianță

  Plăci ceramice

  Faianța este, alături de vopsea, cea mai comună alegere în baie în ceea ce privește acoperirea pereților. Există o varietate foarte mare de modele, așa că uneori este dificil să iei deciziile corecte.

  Pentru un stil industrial, reține că placarea cu efect „metro” se potrivește perfect. Plăci care imită betonul cerat, lemn brut sau cu efecte metalice, toate acestea pot fi redate pe un perete sau un interior de duș, pentru a finaliza un decor baie industrială.
  Atemporale, rezistente și dotate cu calități hidrofuge, plăcile ceramice rămân finisajul perfect pentru camerele umede. Sunt ușor de întreținut, dar necesită totuși monitorizarea îmbinărilor, astfel încât să nu apare infiltrații. În plus, montajul este complex și necesită intervenția unui profesionist.

  Acoperire baie industrială: cărămidă

  Cărămida

  Zidul de cărămidă amintește imediat de mansardele din New York. Foarte prezentă în sufragerie sau în living, cărămida, pe cât de fermecătoare și caldă este, rămâne un material poros care, în consecință, se teme de umiditate. Dacă dorești să o pui în lumina reflectoarelor pe un perete din baia ta industrială, trebuie așadar să fie supusă unui tratament care să îi permită să reziste la apă fără deteriorare.

  Chiar dacă este foarte decorativ, peretele de cărămidă este complex de montat și necesită intervenția unui zidar. În plus, această alegere este relativ costisitoare și afectează semnificativ suprafața camerei. Dacă vrei să ai efectul unui perete de cărămidă fara să fii nevoit să cheltuiești prea mult, să știi că există siding sau panouri de perete de baie care imită acest material și creeaza iluzia perfecțiunii.

  Acoperire baie industrială: beton cerat

  Beton cerat

  Betonul lustruit este tendința momentului în materie de materiale. Foarte popular în interioarele contemporane, se îmbină cu mai multe stiluri, inclusiv cu cel industrial. Rezistent la apă, cu condiția să fie tratat corespunzător cu un hidrofug și perfect neted, betonul cerat, care vine în mai multe nuanțe de gri și bej, este finisajul perfect pentru o baie cu aspect industrial. Este ușor de întreținut, necesită, însă, intervenția unui profesionist pentru mintaj deoarece aplicarea sa este destul de complexă. În plus, un montaj defectuos ar putea duce ulterior la apariția unor fisuri.

  Ce pardoseli industriale se potrivesc în baia ta?

  Plăci ceramice 

  Un bun candidat pentru pereții băii, ceramica este o alegere excelentă și pentru podeaua băii. Nu ezita să optezi pentru plăcile de format mare cu efect de metal sau rugină sau plăci care imită parchetul, nefinisate sau rindeluite, pentru a obține un stil industrial de mare succes. În ceea ce privește montajul, placarea necesită intervenția unui profesionist calificat pentru montarea acesteia pe pardoseală.

  Beton cerat 

  Ideal ca finisaj de perete, betonul cerat este perfect și pentru podea. Este confortabil și necesită aceleași precauții de instalare ca și pentru aplicarea pe perete.

  Parchetul

  Mai puțin obișnuit în băi, parchetul rămâne o alegere estetică foarte bună pentru camera ta cu design industrial. Deoarece lemnul este un material sensibil la apă, acesta trebuie totuși tratat și întreținut în mod regulat pentru a rămâne în stare bună cât mai mult timp posibil. Optează pentru specii exotice de lemn, cum ar fi tecul, în mod natural mai rezistent la umiditate.
  Dacă nu vrei să aloci prea mult timp pentru întreținere, poți opta pentru parchet PVC, cu imitație de lemn de bună calitate sau, după cum am menționat mai sus, pentru gresie care imită parchetul.
  În ceea ce privește implementarea parchetului, se recomandă intervenția unui profesionist.

  PVC 

  Are multe avantaje: economic, ușor de montat, cu cerințe reduse de întreținere, oferă și multiple posibilități în ceea ce privește finisajele și poate imita tot felul de materiale. Pentru o baie industrială, un PVC cu imitație de metal poate fi o idee bună. Reține că unele PVC-uri sunt mai rezistente decât altele și că, prin urmare, va fi necesar să alegi un produs suficient de gros pentru a putea rezista în timp. În plus, este un material sensibil la UV, care, prin urmare, nu trebuie expus la lumina directă a soarelui.

  Podele pentru baie industriala din lemn brut

  Plăci din imitație de lemn brut și faianță metro.

  Pardoseala de baie industriala din beton lustruit

  Plăci din imitație de beton, pe podea și pereți.

  Podele metalice industriale pentru baie

  Plăci cu efect metal oxidat, hotărât industriale.

   

Caută