O bucătărie sigură pentru copii

Amenajări interioare
Bucătărie

Sigur că mulți dintre părinți își dau seama că, pentru un copil, bucătăria este un spațiu plin de tentații și de pericole. Totuși, este dificil să identifici principalele zone de risc din această încăpere, așa că multe accidente au loc anual. Care sunt accesoriile de protecție pe care merită să le ai în bucătărie? Cum să amenajezi camera ca să eviți riscurile? Care sunt cele mai eficiente practici de adoptat? Experții noștri sunt gata să te îndrume spre o bucătărie sigură și confortabilă pentru toți membrii familiei tale.

 

O bucătărie sigură pentru copii

Accesorii de protecție necesare în bucătărie

Producătorii se întrec în imaginație pentru a proiecta accesorii menite să liniștească părinții și să asigure siguranța celor mai mici.

Iată selecția noastră.

A baby in a crib Description automatically generated with medium confidence

Pentru siguranța lui, nu lăsa niciodată un copil singur în bucătărie. Sigur că nu este întotdeauna ușor să îl împiedici să intre, mai ales pentru că o ușă închisă nu înseamnă mereu și o barieră eficientă. Ca urmare, te sfătuim să instalezi încuietori care îți vor garanta mai multă siguranță. Dacă bucătăria ta este deschisă, poți achiziționa o poartă de siguranță suplimentară.

A picture containing cabinet, person, indoor, kitchen appliance Description automatically generated

Chiar dacă te afli împreună cu cel mic în bucătărie, nu este întotdeauna posibil să-l supraveghezi constant. Pentru că să previi e mai simplu decât să rezolvi, instalează încuietori de siguranță pe toate ușile dulapurilor și pe sertare. Aceste elemente, ușor de instalat și ieftine, sunt în general suficiente pentru a-i descuraja pe cei mai aventuroși dintre copiii mici.

A picture containing indoor, floor, person, striped Description automatically generated

Într-o bucătărie, riscul de arsuri este omniprezent, așa că e indicat să acționăm preventiv. Ca să eviți rănirea copiilor, folosește constant capace pentru farfurii și cratițe și echipează-te cu o ușă rece pentru cuptor.

Ca să nu riști deschiderile nedorite și periculoase ale ușii cuptorului, adaugă și aici o încuietoare de siguranță. De asemenea, un mixer termostatic te va ajuta să reglezi temperatura apei de la robinet și să eviți arsurile. Iar pentru colțurile mobilierului tău, montează protectori de colț din cauciuc, produse ca să absoarbă orice șoc.

Cum să-ți amenajezi bucătăria ca să eviți riscurile?

Este esențial ca depozitarea ta să fie bine organizată ca să nu prezinte niciun risc pentru cei mici.

Niciun produs dăunător sau material potențial periculos, ca obiectele ascuțite, nu trebuie lăsate la îndemâna copiilor: așază-le sus sau într-un sertar dotat cu încuietoare sau sistem antideschidere.

De asemenea, ia în considerare riscul de cădere. Ca să-l eviți, fluidizează culoarele de trecere, evită covoarele și eventualele obstacole care blochează trecerea. În plus, optează pentru o pardoseală anti-alunecare.

Scaunele înalte sunt la fel de practice pentru părinți și pentru copii. Cu toate acestea, asigură-te că mobilierul tău respectă standardele și are un ham de siguranță pentru a preveni căderile.
În cele din urmă, evită riscul de electrocutare și reține că nicio priză electrică nu trebuie instalată în apropierea unui punct de apă.

A picture containing person Description automatically generated

A picture containing indoor, floor, person, building Description automatically generated

A picture containing indoor, kitchen, wall, person Description automatically generated

Cele mai bune practici de adoptat?

Crezi că ți-ai asigurat complet bucătăria? Hai să notăm pe scurt câteva bune practici pentru siguranța optimă a copiiilor tăi:

  • Când gătești, asigură-te că îndrepți întotdeauna mânerele oalelor și tigăilor spre perete, astfel încât copiii să nu aibă ocazia să le manevreze;
  • Utilizează cu precauție aparatele electrice: când nu mai ai nevoie de ele, nu uita să le scoți din priză și amintește-ți să nu le așezi lângă un sursă de apă;
  • Ai grijă să nu lași întins pe mese și blaturi niciun obiect pe care un copil îl poate prinde;
  • Evită fețele de masă de care copiii ar putea fi tentați să tragă și optează pentru șervețele;
  • În cele din urmă, nu-ți ține copilul în brațe când gătești.

Ai intrebari? Ai nevoie de sfaturi personalizate?
Nu ezita să contactezi un profesionist!

 

Caută