Pardoseala ideală pentru sufrageria ta

Camera de zi
Podele interioare și exterioare

Care este finisajul pe care îl poți întreține cu ușurință? Ce podea ți se potrivește dacă visezi la un interior luminos? Care este stilul perfect pentru tine? Cum alegi podeaua ideală pentru camera de zi și/sau sufragerie? Facem o comparație a diferitelor materiale la modă și îți oferim toate concluziile mai jos.

podea pentru sufrageria mea

Vrei un bonus de căldură?

Dacă izolația termică și confortul sunt pe primul loc pe lista ta de priorități, parchetul este marele câștigător, fără îndoială. Fie că este laminat, din lemn masiv sau prefabricat, va aduce un real confort tuturor locatarilor. Spre deosebire de gresie, parchetul nu este rece, așa că te poți plimba prin casă desculț în orice sezon, fără să riști să îngheți. Se potrivește oricărui stil de amenajare: de la clasic la cel mai modern. În plus, are o mulțime de nuanțe, deci poți crea, fără probleme, decorul dorit.

A picture containing letter Description automatically generated

Din lemn masiv, prefabricat sau laminat?

  • Parchetul masiv: Rolls Royce-ul pardoselilor. Durabil, stabil, izolator termic perfect. Nu există nicio opțiune mai bună, așa că este – evident! – mai scump decât celelalte tipuri de parchet. Prețurile variază în funcție de tipul de lemn și de tehnica de instalare.
  • Parchetul prefabricat: gama medie. Instalarea este simplificată datorită sistemelor de cleme accesibile tuturor meseriașilor. Efectul este foarte estetic. Singurul dezavantaj: se uzează mai rapid pentru că parchetul prefabricat nu poate fi șlefuit: stratul său de lemn nobil este prea subțire.
  • Parchetul laminat: material compozit, din gama de început. Dacă aspectul estetic este principala ta preocupare, vei primi orice îți dorești. Există ceva pentru toată lumea, cu imitații perfecte de parchet din lemn masiv. Totuși, acest parchet are o durată de viață mai scurtă și oferă puține posibilități de renovare. A se folosi în încăperi cu trafic redus.

Vrei o podea ușor de curățat?

Evident, gresia este vedeta finisajelor practice! Rezistentă și estetică, mult mai ușor de curățat și întreținut decât parchetul. Totuși, în ultimii ani au apărut o mulțime de modele, forme și dimensiuni noi, mereu în tendințe în ceea ce privește designul. Ca urmare, gresia rămâne soluția numărul unu pentru iubitorii stilului contemporan și modern.

A fireplace in a room Description automatically generated with medium confidence

Favoritul arhitecților: gresia porțelanată

De ce? Pentru că este foarte practică: este ușor de curățat și durabilă, rezistă aproape tuturor detergenților. În plus, atinge o mulțime de stiluri: imitație de beton cerat, ardezie, piatră, plăci de ciment și altele. Până la urmă, nu mai există nicio limită în ceea ce privește aspectul. Citește mai multe sfaturi în articolul nostru Ce gresie să alegi pentru un living? 

Vrei o podea trendy pentru livingul tău?

Betonul cerat este numărul 1 în materie de tendințe! Pentru fanii stilului industrial, aceasta este podeaua perfectă. Realizat din var, argilă, nisip, apă și o rășină colorată, betonul cerat conferă livingului un caracter puternic. Este frumos, dar complex, așa că necesită un adevărat know-how pentru instalare. Nu în ultimul rând, trebuie să îl speli în mod regulat cu apă și săpun.

A picture containing living, floor, room, seat Description automatically generated

A picture containing floor, table, stone Description automatically generated

A picture containing floor, indoor, wood, tub Description automatically generated

Vrei o pardoseală autentică și durabil?

Cine spune autenticitate spune piatră naturală.

Prin intermediul ei, interiorul casei tale devine impunător și capătă un caracter unic. Dacă o alegi cu atenție, o vei putea întreține cu ușurință. În plus, pentru eficiență maximă, asigură-te că este tratată cu finisaje corespunzătoare și este hidrofugă, rezistentă la pete etc.

Pentru montaj, va fi necesar un suport solid pentru că piatra naturală este un material greu.

Pentru a afla dacă piatra naturală a fost tratată, testează-i porozitatea și toarnă pe ea câteva picături de apă. Dacă picăturile sunt absorbite și piatra se întunecă, primești dovada că materialul nu a fost tratat. Iar dacă nu apare nicio pată, atunci piatra este deloc (sau doar ușor poroasă) sau a fost deja tratată corespunzător.

Marmura, din nou apreciată

Are o revenire puternică în revistele de design și în casele noastre. Indiferent dacă este vorba despre marmură albă, neagră sau roz, devine un material tot mai popular.

Acordă atenție întreținerii ei: substanțele chimice, acizii, înălbitorii sunt de evitat. Marmura se întreține cu săpun concentrat și diluat în apă fierbinte.

A picture containing ground Description automatically generated

Indiferent de pardoseala pe care o alegi pentru camera ta de zi, gândește-te întotdeauna la cei care o vor folosi constant. De exemplu, dacă ai copii mici sau dacă amenajezi sufrageria pentru o persoană în vârstă, un tratament antiderapant te poate scuti de multe incidente neplăcute.

În sfârșit, cere ajutorul unui designer de interior sau unui specialist care te pot ajuta să alegi materialul care se potrivește cel mai bine nevoilor și dorințelor tale.

 

Caută